• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

HANCER TİMİ ÇUKURCA'DA İDDİASI

HANCER TİMİ ÇUKURCA'DA İDDİASI
Son günlerde 15-20 kişilik Hancer Timi Çukurca ilçesi Taburunda barınıyor iddiaları köylüleri endişelendiriyor.

ÇUKURCA DA NELER OLUYOR

 

Bazı iddialara göre ise bazı çevre köylerinde gelen yaklaşık 250 kişinin tabura yürüyerek bu iddiaların gün yüzüne çıkartmasını istedikleri belirtildi.

 

  Edinilen bilgiye göre, Çukurca-Şırnak yol ayrımında bulunan 5 ayrı çevre köyden bir araya gelen yaklaşık 250 kişilik bir gurubun son bir aydan beri bölgede bulunan Hançer Timi olarak adlandırılan 15 -20 kişilik bir grubun taburda barındığını iddiası üzerine yürüyüş yaptıkları belirtildi. Bir süre önce Şırnak çevresinde çeşitli olaylara karışan ve yörede Hançerler Timi olarak adlandırılan grubun Çukurca bölgesine giriş yaptığı ve burada civar köylere giderek inceleme ve araştırma yaptıkları ve bazı bölgelere ise mayın döşedikleri iddia ediliyor.

 

 Grubun, günün belirli saatlerinde sivil araçlarla köyleri dolaştıkları ve plaka değiştirdikleri, bazı evelere girerek, köylüler hakkında bilgi toplayan Hancer Timi gurubun daha sonra Köprülü Taburuna giderek burada barındıkları belirtildi. Çukurca bölgesinde 5 ayrı köyün illeri gelenleri Üzümlü Köyünde bir araya gelerek, böyle bir durumun kabul edilemez ve can güvenliklerini tehlikede olduğu görüşüne vararak, Tabur Komutanlığına endişelerini ı dile getirmek için önceki gün akşam saatlerinde Tabura doğru yürüyüşe geçtikleri belirtildi.

 Köprülü Tabur Komutanlığı Nizamiyesine giden köylülerin burada yetkili komutana ulaşamayınca, barikatları aşıp Tabur Bahçesine girdikleri iddia ediliyor. Bazı köylülerin bir başka iddiasına göre ise, kalabalık Köylü grubunu karşısında gören Tabur Komutanın köylülerle görüşeceğini, ancak bunun tabur sınırları içinde değil de köy kahvesinde olabileceğini söylediği ifade edildi. Köylülerle köy kahvesinde bir araya gelen Çukurca İlçe Jandarma Komutanı ve Köprülü Tabur Komutanı bir Binbaşının köylüler bir araya geldiği. Ortaya atılan iddiaların ve suçlamaları kabul etmediği komutanın sözü edilen Hançer Timi diye adlandırılan 15-20 kişilik grubun değil de daha önce görev yaptığı Şenoba Karakolunda tanıdığı ve çok sevdiği korucular olduğunu ve kendisini ziyarete geldiğini söylediği köylüler tarafından iddia edildi.

 

  Tabur Komutanı ile görüşen köylüler, komutanın kendilerine “Ben bu korucuları çok seviyorum. Onlar benim için şu ana kadar çok sayıda PKK'lileri öldürdü aynı şeyi sizde yapın sizi de başımın üstüne koyayım” dediğini iddia ettiler. İsmini açıklanmasını istemeyen T.Ö. adlı Köylü: “Şırnak'ta onlarca kişiyi öldüren bu timin bizim bölgemizde ne işi var. Biz de burada korucuyuz. Komutan bize neden güvenmiyor da bunları buraya getirmiş. Ayrıca o grup şu ana kadar birkaç defa köylüler tarafından kovalanmış ve tabura sığındıkları tespit edilmiş. Şırnak'ta gelen o şahıslarla, Köprülü askerleri tarafından köyümüzün arka tarafına mayın düşenmiş. Biz komutana köyümüzün arkasına neden mayın döşedin? Dediğimizde ise, komutan bize, ‘ size şaka yaptım demesi çok acayip geldi” şeklinde iddialarda bulundular.  

 

  Köylüler, “Bu insanların bir an önce taburdan ayrılmaları gerekir. Aksi halde Valiliğe kadar yürüyeceğiz. Şayet valilikte çözüm bulmazsa köyümüzü boşaltacağız” dediler.   Bilindiği üzere; Daha önce Beytüşşebap'a bağlı Beşağaç Köyünde bir minibüsün taranması sonucu 12 köylü öldürülmesi ve bu olayın yapanların Hançer timi olduğu iddia edilmişti. Öte yandan geçtiğimiz günlerde, Uludere'ye bağlı Andaç Köyünde ikamet eden iki DTP'linin öldürülmesinin arkasında da aynı timin olduğu belirtiliyor. Son olarak Çukurca'nın Üzümlü Köyünde hayvanlarını otlatan Ömer Seven adlı çoban köyün hemen arkasında mayına basmış ve hayatını kaybetmişti”

 

Çukurca'daki yetkililer ise iddiaların doğru olmadığını huzurun sağlandığı ilçede birilerinin ortalığı bulandırmak istediğini belirterek, köylülerin karakola yürümediğini, ortaya atılan iddiaların ise araştırıldığını belirttiler.

Bu haber toplam 14762 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Başkan Demir Ankara'ya çıkarma yaptı06 Temmuz 2024 Cumartesi 10:29
  • Gazeteci Esra Karahindiba yazdı02 Temmuz 2024 Salı 09:59
  • Vali Çelik “Hakkari adrenalin dolu bir şehir"30 Haziran 2024 Pazar 09:50
  • Çukurca'da off-road gösterisi30 Haziran 2024 Pazar 09:35
  • Doğaseverler Han yaylasında!28 Haziran 2024 Cuma 16:27
  • Çukurca'da Park halindeki bir araç alev aldı27 Haziran 2024 Perşembe 13:08
  • Çukurca'da yılanların dansı24 Haziran 2024 Pazartesi 16:37
  • Azerbaycan’dan Çukurca dağlarına uzanan vatan nöbeti22 Haziran 2024 Cumartesi 11:12
  • Kazan Vadisi’nde foto safari hazırlığı06 Haziran 2024 Perşembe 10:57
  • Çukurca’da çeltik mesaisi başladı01 Haziran 2024 Cumartesi 09:47
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim