• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Hasta tutsaklar için yürüdüler

Hasta tutsaklar için yürüdüler
Van F Tipi Kapalı Cezaevi'ne düzenlenen yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve hasta tutsakların özgürlüğü talep edildi.

Van TUHAD-DER tarafından hasta tutsakların serbest bırakılması amacıyla Van F Tipi Kapalı Cezaevi'ne yapılan yürüyüş ve oturma eylemiyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve hasta tutsakların serbest bırakılması istendi.

Yürüyüşe BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Van İl Eşbaşkanları Musa İtah, Figen Yaşar ve yüzlerce kişi katıldı. Basın açıklaması için araçlarıyla cezaevi yakınlarına kadar gelen yüzlerce kişi burada arabalarından inerek cezaevi kapısına doğru yürüyüşe geçti. “Hasta tutsaklara özgürlük “, “ Sayın Öcalan’ın sağlığı bizim sağlığımızdır", İmralı Adası’na bir doktor heyeti gönderilsin" pankartlarının taşındığı yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

‘SAYIN ÖCALAN VE TÜM HASTA TUTSAKLAR SERBEST BIRAKILSIN’

Burada yapılan basın açıklamasını okuyan Van TUHAD-DER Başkanı Ahmet Aygün, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere tüm hasta ve siyasi tutsakların serbest bırakılması istedi. Adli Tıp Kurumu’nun 500 hasta tutsağa ilişkin raporları dikkate almadığını söyleyen Aygün, sayıları 10 bine yaklaşan siyasi tutsağa imhacı, intikamcı ve inkarcı yaklaşıldığını belirtti. Hasta tutsakların durumuna da dikkat çekerek, “Çözüm sürecini başlatan KCK Genel Başkanı Abdullah Öcalan’ın devlet yetkilileriyle yaptığı ilk müzakere başlıklarından birinin de hasta tutukluların serbest bırakılmasıdır. Cezaevlerinde 500’ün üzerinde hasta tutsak var ve bunlardan 127’sinin durumu ağır" diye konuştu.

‘AKP BARIŞ İÇİN HENÜZ SOMUT BİR ADIM ATMIŞ DEĞİL

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise yaptığı konuşmada 2013 Newrozu’nda başlatılan çözüm sürecinde bugüne kadar AKP’nin barış için hiçbir somut atmadığını, en hassas konularda biri olan hasta tutsakların durumunu bile görmezden gelerek samimi olmayan bir tutumla çözüm sürecine yaklaştığını söyleyerek AKP'nin ilk olarak hasta tutsakları serbest bırakması gerektiğini kaydetti.

‘SİYASİ TUTSAKLAR İRADELERİNİ TESLİM ETMEDİLER’

Son olarak söz alan BDP Van İl Eşbaşkanı Musa İtah ise şöyle konuştu: Cezaevlerinde siyasi tutsaklar direnerek iradelerini sisteme teslim etmemişlerdir. Başta KCK Genel Başkanı Abdullah Öcalan olmak üzere tüm hasta ve siyasi tutsaklar serbest bırakılmalıdır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından oturma eylemi yapan grup daha sonra sloganlar atarak eylemlerini sonlandırdı. 

 

Bu haber toplam 6781 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim