• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Hastane'de tomografi cihazı sıkıntısı

Hastane'de tomografi cihazı sıkıntısı
Hakkari Devlet Hastanesi'nde kiralık olarak kullanılan tomografi cihazının film çekim sayısının bitmesiyle birlikte hastaların Yüksekova ilçesine sevk edildiği belirtildi.

HAKKARİ İHA) - Hastaların Yüksekova ilçesine sevk edilmesi büyük sıkıntı yaşatırken, eşinin tomografi filmini çektiremeyen Eyüp Adıyaman isimli vatandaş, mağdur olduklarını anlattı. Kırıkdağ köyünde ikamet ettiğini belirten Adıyaman, ''Hastalanan eşimi şehri getirerek doktora muayene ettirdim. Doktor, eşimin tomografi filminin çekilmesi gerektiğini söyledi. Tomografi çektirmeye gittik, ancak bize 10 gün sonraya randevu verdiler. Biz de daha sonra köyümüze geri döndük.

Randevu günümüz geldiği için ben de bugün eşimi tomografisi çekilmesi için hastaneye getirdim. Ancak hastane yönetimi ile kiralık olarak kullanılan tomografi cihazının ait olduğu firma yetkilileri arasındaki anlaşmanın son bulması nedeniyle eşimin filminin çekilemeyeceği bize söylendi. Durumu görevli bir personelle başhekime bildirdim. Ancak personel tomografi konusunda bir sıkıntı yaşandığını, bunun giderilmesi için gereken çalışmaların yapıldığını, hastamın durumu acilse Yüksekova ilçesine sevk edilebileceğini bana söyledi. Bize gün verildiği için
buraya geldik.

Film çektiremeden geri dönüyoruz. Benim gibi bir çok hasta bu konuda mağdur. Yaşanan sıkıntısının biran önce giderilmesini istiyoruz'' dedi.
Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Demirtaş ise, hizmet alımı kapsamında kiralık olarak hastanede kullandıkları firmaya ait tomografi cihazının film çekim sayısının bitmesiyle birlikte bir sıkıntı yaşandığını söyledi. Dr. Demirtaş, ''Firma ile tomografi cihazını çekim sayısına göre kiralıyoruz. Şuanda cihazın film çekim sayısı bitmiş. Aynı firma ile sözleşmeyi yenileyerek daha üstün özellikli bir tomografi cihazı kiraladık. Bu cihaz bize geldi.

Ancak bu cihazın yerini değiştirerek hastanenin başka bir bölümüne kuracağız. Bu nedenle 2 gündür acil hastaların dışındaki hastaların filmlerini çekemiyoruz. Acil olmayan hastalar dışındaki vatandaşları ise isterlerse tomografilerini çektirmeleri için Yüksekova ilçesine sevk ediyoruz. Yeni gelen cihazı kuracağımız bölümün yapılması için gereken ihale çalışmalarına başlanmış. Yapılacak bölümün tamamlanmasıyla birlikte kiraladığımız üstün özellikli yeni tomografi cihazını en kısa zamanda buraya kuracağız. Yaklaşık 10 gün içerisinde cihazın yerini ve kurulumunu tamamlayarak yeniden hastalarımızın filmlerini çekmeye başlayacağız'' diye konuştu.

Bu haber toplam 3995 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim