• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

HATSO adayı Taş projelerini açıkladı

HATSO adayı Taş projelerini açıkladı
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanlığı için mayıs ve haziran aylarında yapacak seçimler için adaylığını açıklayan Servet Taş, yaklaşık 330 oda üyesinin borcundan dolayı oy kullanamadığını söyledi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odasının kendilerinin daha iyi yöneteceğini belirten Servet Taş, iş adamlarımızın esnafımızın ve sorunları bizim sorunlarımızdır şiarıyla fikirlere açık, şeffaf bir yönetim oluşturacaklarını söyledi.

 Hakkari HATSO seçimleriyle ilgili guruplardaki aday arkadaşlarının tanıtımı, üyelerinin göstereceği teveccüh ile seçildiğimiz taktirde hedeflerini açıklamak amacıyla bir araya geldiklerini söyleyen Taş, yapacaklarımız, gönüllü bir kuruluş olan HATSO’dan neler yapmak istedikleri için bir araya geldiklerini belirtti.

Bildiğiniz gibi çok farklı bir seçim sistemi uygulandığını belirten Taş, 7 ayrı grup mevcut olup gruplarda seçilen adaylar yönetimi belirleyeceklerini ifade ederek, başkan, başkan yardımcıları, meclis başkanını seçilecek olan bu adaylar belirleyecektir dedi. Bilindiği gibi uzun bir süredir HATSO da görev yapan yönetim, ilgili birimler Hakkâri’nin sorunlarını esnafın sıkıntılarına çözüm üretmekte yetersiz ve duyarsız kaldıkları herkesçe bilindiğini belirten Taş, Hakkari’nin kalkınması, gelişmesi, ticaretin canlandırılması, esnafımızın büyümesi ve ticaretini geliştirilmesinde HATSO’nun çok önemli bir misyonu bulunduğu ilimizin bünyesindeki iş adamlarımızla esnafımızla biz bu misyonu yerine getirebilmek için yola çıktıklarını ifade etti.

 SINIR TİCARETİ AVANTAJLARINI KAYBETTİK

Hakkari Ticaret odasının kendi sermayesini Sınır kapılarının açılmasıyla birazda şimdi Çukurca Üzümlü ve Şemdinli Derecik sınır kapılarının bir yıllık kazancı giriş ve çıkışıyla toplam bir yılda yaklaşık 25 Trilyona yakın bir kazanç, bu işletme Hakkâri li iş adamlarına esnaflarına yönelik vermesi gerektiğini belirten Taş,  Hakkâri nin ekonomisine ve iş adamlarına büyük katkılar sağlardı ancak maalesef buda Hakkâri’mizin kaybettiği avantajlardan biri olduğunu Hakkari Ticaret odası büyük toplantılar büyük mitingler büyük yürüyüşler öncülük edip bu hakları halkımıza sağlayabilirlerdi dedi.

3.20130420174007.jpgSINIR TİCARET KAPILARININ AÇILMASI İÇİN ÇABA HARCAYACAĞIZ

Dünyada sınır iller bulundukları konum itibariyle en zengin iller kapsamında olduğunu da belirten Taş, ”Fakat Hakkari ülkemizin en yoksul ili konumundadır. 2 Ülkeye sınırı olmasına rağmen yoksul bir kimlik taşımaktadır. Yakın zamanda Türkiye genelinde 7 sınır kapısı resmi olarak açıldı, bu 7 sınır kapısında 2 tanesi Şemdinli ilçesi derecik beldesi, çukurca ilçemiz, üzümlü sınır kapılarıdır. Bu sınır kapılarının aktif olarak açılması için fiziki alt yapıyı hızlandırmak en büyük amacımız ve hedefimiz olacaktır. Mevcut olan Esendere sınır kapımızda sınır ticaretinin daha çok geliştirilmesi ve bu ticaretin tabana yayılması için esnaf arkadaşlarımız, ithalat ve ihracatçılarımızı teşvik etmek ve gerekli alt yapıyı sağlamak en büyük hedef ve ilkemiz olacaktır. Her türlü projelere destek vermek için çaba sarf edeceğiz. Seçimle ilgili zor şartlarda dez bir avantaj yaşıyoruz. Adil ve Şeffaf bir seçime giremiyoruz bunuda bilmenizi istiyoruz. Çünkü gireceğimiz olan seçimde üyelerin Adresleri, Telefonları yok. Ticaret odası üyeleriyle ilgili iletişimi nasıl sağlıyor. Böyle bir  yapı nasıl ayakta kalıyor hayret ediyoruz”

 HAKKARİ’NİN SORUNLU BİR İL OLDUĞUNU BİLİYOR 

Taş,”Bizler arkadaşlarımızla beraber Hakkari’de bilgi ve birikimimizle katkı sağlayacağımıza inandığımız için buradayız. Hakkari Ticaret odasının bu güne kadar önemli değerlerine hiç bir katkı sağlamadığını sizlerle paylaşmak istiyoruz. Hakkari’nin çok sorunlu bir il olduğunu biliyoruz. Bizler Hakkari’nin marka bir il olmasını daha ileriye götüremeyen bir yönetimin güzel bir hizmet veremeyeceğini güzel proje üretemeyeceğini bildiğimiz için Hakkari marka bir il olmasının iki ülkeye sınır olmasının ve bu avantajı iyi değerlendirememesi bizleri çok üzüyor.                  

Hakkarinın temel sorunları var. Çukurca Üzümlü ve Şemdinli Derecik sınır kapısının yıllardır açılamamış olmasının takipsizlik olduğunu, Serbest bölgenin komşu illere kaptırılmış olduğunu biliyor muydunuz. Böyle bir noktada bir ilin avantajının elinden alınıp ta başka bir ile verilmesini nasıl değerlendirirsiniz. Bu işlerde önemsiz takipsiz bir yönetimin olduğunu görüyoruz. Bizim ticaret odası yönetimi buna duyarsız kaldı. İlgilenmedi, basın açıklaması yapmadı, üyelerini ve kamuoyunu bilgilendirip baskı yapmadı”

 ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ OLMAYAN TEK İL HAKKARİ

 Organize sanayi bölgesi olmayan tek il Hakkari olduğunu da söyleyen Taş,” Bu gün en önemli yatırımlara kapanmış durumda. İstediğiniz fabrika ve yatırımı yapabileceğiniz bir noktada arazi tahsisatı yapılamayacak. Bir organize sanayi düşünün yatırım yapacaksınız. Her tarafı boş ama yatırım yapacak arazi yok.   Belli değerlere ulaşacak bir noktadadır. 6. teşvik programında yer alan Hakkari ilinin 1 yıl içerisinde almış olduğu dışarıdan veya içeriden üretim programındaki projeleri bile yok böyle bir imkanı ve projeyi değerlendirmek için sanayiciler Hakkari’ye niye gelmemekte? Hakkâri sanayi ticaret odası bununla ilgili neler yapmış neden yapmamış niye ilgilenmemiştir Neden performans göstermemiş, böyle bir noktada takip olmadan hizmete ve değere ulaşmak mümkün değildir. Eğer umursamaz bir anlayış içerisinde olursanız ebetteki böyle bir noktada sadece temsilci olursunuz ama hizmet noktasında hiçbir değeriniz olmaz”

 HAKKARİ AB FONLARI İLE TANITILMALI

 Taş,”Şehrimizin kalkınmasında önemli yerleri olan Avrupa Birliği hibe fonları, Daka   KOSGEB,  Kırsal Kalkınma projelerinden ilimize öncelik tanındığı halde Hakkâri esnafı, tüccarı, girişimcisi yeteri kadar yararlanamamıştır. Esnaf, Tüccar yeteri kadar bilgilendirilmemiştir. Uzun vadeli kredilerle  desteklenen yapının Hakkari’ye  hiç bir destek vermediği  görülmektedir.  Hakkari ekonomik değerlerini gösterecek ve Hakkari yi geliştirecek olan Ticaret Odamız hiçbir katkı sağlamamıştır. Hakkâri Ticaret odası küçük bir ticaret odası değildir. Bu gün Hakkâri Ticaret odasının 860’e yakin bir üyesi var, bunların 530’e yakını aktiftir. Ticaret odasına ödemiş olduğumuz   paraların hizmete dönüştüğünü  görüyor musunuz?  Aklınızda kalabilecek  sektörleri destekleyen projelerinin olduğunu duydunuz mu.              

Bu gün niye bir hukuk danışmanlığı veren bir birimimiz yok? Niye bir teknik anlamda yatırımcıların planlamalarında iktisad ve sanayicileri bilgilendirebilecek bir birim yok? Bunun için yeni bir anlayışla Hakkarinın ekonomisini  kalkındırmak için planlı ve programlı hizmeti amaçlayan bir anlayışla çalışacağız”

 HATSO’YU EŞİT TEMSİL EDECEĞİZ

Taş,” Hakkari Ticaret Odasının bu  yeni dönemde kazanmamız halinde  uygulayacağı politika ticarette demokrasinin, birliğin, şeffaflığın, herkesin sözünün değerli hale gelmesinin sigortasıdır. Büyük fabrikaları olanda, küçük atölyesi olanda, bakkal dükkanı olanda, büyük marketi olanda odada eşit temsil edilecektir. Karar ve müzakere süreçlerine katılabilecek, sözünüduyurabilecektir” Seçim çalışmaları süresince esnaflarımızın, ticaret erbaplarının, tüccarlarımızın, tacirimizin sıkıntılarını, dertlerini, Ticaret Odası’ndan beklentilerini, sorunları nelerdir çok iyi tespit ettik. Öncelikle gördüğümüz kadarıyla oda ile üyesi arasındaki iletişim kopukluğunun çok üst düzeyde olduğuydu. Seçmenlerimizin, üyelerimizin mevcut oda yönetiminden  gerekli ilgi ve alakayı görmedikleri, dolayısıyla odaya gelirken adımlarının  geriye gittiğini ortak bir dille açıkça açıkladılar”      

330 ODA ÜYESİ BORCUNDAN DOLAYI OY KULLANAMIYOR

 Taş,”Oluşturduğumuz ekiple ziyaretlerimizde gördüğümüz eksikleri çözeceğimizi, bu eksiklerin başında tüccarın, ticaret erbabının iyi gününde kötü gününde Ticaret Odası’nın onların yanında yer alması gerektiğini ama bunun bugüne kadar yapılmadığını da gördük  “Kötü günde bir el her zaman beklenir. İşte meslek erbabımızın beklediği el en önce ticaret odası olmalıdır. İşte biz bu el olmak istiyoruz. Ticaret erbabının o zor günde sağlıklı düşünemeyeceğini ve bir hukukçu yardımına ihtiyacı olacağını düşünüyoruz. Mutlak bir suretle müşavirlik hizmeti verilmesi, hatta psikolojik sorunlar yaşayan üyemizin psikolojik destek verilmesi gibi bir hizmet

Düşüncesindeyiz.  Hedefimiz 7 meslek grubundan 16 meclis üyesi adayıyla seçimi kazanmak olduğunu seçim kazanmak telefonla mesaj göndermek değildir. Seçim kazanmak seçmenle birebir diyalog kurmaktır, birebir tokalaşmaktır, hal hatır sorarak derdiyle dertlenmektir. Sorunları çözüm aramaktır”

 BİZİM TEK AMACIMIZ TİCARET YAPANLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEKTİR

Taş,” Bizim bu yolda tek amacımız ticaret yapan herkesin yüzünü güldürmek, yöremize zenginlik, tüm yurtta saygınlıktır. Bu yola çıkarken koyduğumuz hedefler kapsamında oluşturduğumuz Misyonumuz; Meslek kuruluşlarımızın menfaatine uygun gelişmesini sağlamak için ortam yaratmaktır. Vizyonumuz ise; Meslek ilkelerinden taviz vermeden, kurumsallaşmayı ve üyelerimize hizmet sunumunu profesyonel anlamda başaran, odamıza gelen üyeyi en iyi hizmeti sunup hizmetini verdikten sonra üyenin odadan memnun kalmasını sağlayan, meslek ahlakını ve dürüstlüğünü koruyan, üyelerimizin mesleki faaliyetleri içerisindeki ticari teamülleri tespit eden ve bunları herkesin uygulayabileceği karar haline getiren, ticari ihtilafların doğmasını önleyen, ihtilaf halinde görevini tarafsız ve dürüst olarak yapan, sadece rutin bir hizmet veren oda değil her zaman gelişmekte olan çağdaş bir oda vizyonumuzdur” 

ESNAFIN EN BÜYÜK SIKINTISI BANKALARDIR

Taş,”Bildiğiniz gibi ticaret bir ekip işidir bireysel ticareti kolektif ticarete dönüştürmek için esnafımızı bir araya getirip gruplar oluşturacağız. Hedefimiz zengin, varlıklı, ticareti bol,  bir Hakkâri için sivil toplum kuruluşları mevcut hükümet ve bakanlıklar nezdinde her türlü çaba ve gayreti sarf edip üretken, imalatçı, ihracatçı, kendi öz kaynaklarını kullanan bir il haline getirmek için üstümüze düşen her türlü çabayı sarf edeceğiz. T.O.B.B.nin Türkiye genelinde birçok bankayla kendi üyelerine ayrıcalık tanınmak için kredilerle ilgili protokolleri bulunmaktadır. Hakkâri esnafımızın en büyük sıkıntılarından biri bankalar ile olan sınırlı kredi ilişkisidir. Biz bu konuda mevcut protokolleri esas alıp bütün üyelerin protokoller dâhilinde bankalarla olan ilişkilerini geliştirip daha çok kredi imkanlarını sunmak için gereğini yapacağız. HATSO bildiğiniz gibi DAKA yani doğu Anadolu kalkınma ajansının yönetim kurulu üyesidir. Doğu Anadolu kalkınma ajansının çok önemli bir misyonu bulunmaktadır”

 ODALAR ÇABA VE UĞRAŞ İSTER

Taş,”KOSGEB’in her türlü kredi imkânından faydalanmak için bütün üyelerimiz bilinçlendirip KOSGEB’e kayıtlarını yaptırıp gerekli adımları atacağız. Çok önemli bir konu olan kimliksiz HATSO üyelerine öncelikli işimiz kimlik kartları çıkarmak olacaktır.  Çünkü kendi üyelerinin kimliği olmayan bir ticaret sanayi odamız bulunmaktadır. Kimlik bir belgedir bir itibardır, farklı yerlerde avantaj sağlayan bir belgedir. Oteller, havayolları, TOBB hastanesinin tüm imkânlarının kullanılması ve TOBB üniversitesi gibi kurum ve kuruluşlarda üyelerine avantaj sağlamaktadır. Bildiğiniz gibi ticaret odasının kuruluş amacı, varlığı, temsil ettiği üyelere hizmet etmektir.

Temsil ettiği üyeleri kalkındırmak, ticaretlerini geliştirmektir. Bulunduğu ildeki ticari yapıya katkı sağlamaktır. Biz ticaret ve sanayi odasına bu perspektifte bakacağız. Ticaret ve sanayi odasını yönetmek bir ekip işidir. Bir başkanla veya bir meclis başkanıyla yürütülecek bir kurum değildir. Bu odalar çaba ister, uğraş ister, gayret ister, ilin her türlü sorunlarına yaklaşım ister. Sonuçta atanmış bir yönetim yok seçilmiş bir yönetim var.  Ticaret odasına oy verecek meslektaşlarımıza sesleniyoruz. Tek amacı Hakkari’mizin  sektörel yapısına hizmet amaçlayan mevcut 7 guruptaki arkadaşlarımıza oy ve destek vermelerini rica ediyoruz” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

tas-2.jpg

 http://www.haberler.com/http://www.corlukent.com/haber-37242-hatso-baskan-adayi-tas-projelerini-acikladi.htmlhatso-baskan-adayi-tas-projelerini-acikladi-4546618-haberi/

 

Bu haber toplam 9554 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
Diğer Haberler
  • Hakkari polisinden Drone ile trafik denetimi!26 Nisan 2024 Cuma 08:36
  • İnci kefalinin zorlu göçü başladı25 Nisan 2024 Perşembe 15:52
  • Muhtarlara kötü haber25 Nisan 2024 Perşembe 14:32
  • Beytüşşebap'ta yetişen otlar adeta şifa deposu25 Nisan 2024 Perşembe 10:22
  • Hakkari belediyesinde topyekûn temizlik seferberliği25 Nisan 2024 Perşembe 10:12
  • Akıllı Saat Fiyatları Ne Kadardır?25 Nisan 2024 Perşembe 09:11
  • Bebek Uyku Tulumu Trendi25 Nisan 2024 Perşembe 09:09
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim