• BIST 10184.46
  • Altın 2402.551
  • Dolar 32.2602
  • Euro 34.7247
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Hatso heyeti bakan Yıldız ile görüştü...

Hatso heyeti bakan Yıldız ile görüştü...
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) heyeti, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile bir araya geldi.

Bir süre önce Hakkari’yi ziyaret eden Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın karşılanmasına davet edilmeye Hatso düzenlediği bir basın açıklaması ile tepkisini dile getirmişti. Bunun üzerine Bakan Yıldız’ın Özel Kalem Müdürlüğü Hakkari Hatso’yu arayarak bakanın kendilerini Ankara’ya davet ettiğini söylemesi üzerine Hatso ve yönetimi bakanı ziyaret ederek burada ilin sorun ve sıkıntılarını dile getirdiler.

Önceki gün HATSO Başkanı Servet Taş, Meclis Başkanı Nazım Demir, Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er ve Genel Sekreter Fikret Keskin Bakan Yıldız ile bir araya gelerek Hakkari’de özel bir ekibin hem petrol hem de madencilikte ilgili çalışma yapılması talibinde bulundu.

Taş, “Petrol hem de madencilik çalışmaları işsizler için birer istihdam kapısı olacağı, ülkemizde yerli ve yabancı şirketlerin 30'a yakın petrol ruhsatı bulunduğunu ve halen hiçbir şirketin gelip hiçbir işlem yapmadıkları aşikardır. Şirketlerin sondaj konusunda istekli olması yönünde bakanlığın devrede olması gerekir. İlk çalışmanın ivedilikle başlanması gerekmektedir. Hakkari elektrik enerjisi bakımında tek bir hattan besleniyor.

Sürekli elektrik kesintisiyle karşı karşıya kaldığımızı,  esnafımız ve halkımızın sürekli mağdur kaldığı, ikinci bir hattın da Şırnak üzerinden devreye girmesi ilimiz için bir zaruriyettir. Zap Suyu üzerindeki barajların bir an önce devreye girmesi hususunda bakanlığınız gerekli çalışmayı başlatmalıdır. Botaş A.Ş. tarafından Hakkari doğalgaz boru hattı için arazi etüt, harita ve kamulaştırma mühendislik ihalesinde ön yeterlilik değerlendirmesinin yapıldığı, umarım yapım işine de bir an evvel hız verilmesini rica ediyorum” dedi. 

Bakan Yıldız ise, Başkan Taş ile yaptığı görüşme sırasında Hakkari heyetinin belirtmiş olduğunu konular üzerinde çalışmalarının olduğunu ve kente devasa yatırımlar yapmayı planladıklarını kaydetti. Bir an evvel amaca ve hizmete ulaşabilmesi hususunda üzerine düşeni yapacaklarını ifade eden Bakan Yıldız, “Bakanlık olarak kapımız her zaman Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’na açık” dedi. Haber: Feyzullah Taş (İHA)


Bu haber toplam 3489 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim