• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 26 °C

Hatso vergi rekortmenlerini ödülendirdi

Hatso vergi rekortmenlerini ödülendirdi
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) tarafından 2010-2011 yılı vergi rekortmenleri ile 30. yılını dolduran üyeleri için ödül töreni düzenledi.

Şenler otelde düzenlenen törene Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Karanfil, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Vakkas Özmercan, İl Müftüsü M. Feysal Geylani, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Mali Müşavirler Temsilcisi Tahirhan Taş, HATSO Meclis Başkanı Cemal Erip ve esnaflar katıldı.

 

 semdinli-fotogaleri.20110403180752.jpg

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan vergi rekortmenleri plaket töreninde konuşan HATSO Başkanı Ahmet Şen, vali ve beraberindekilere Kürtçe olarak "Sersereme ser çaveme hattın" Türkçe olarak başım ve gözümün üzerine hoş geldiniz dedi.

 

40 BİN İNSANIMIZ YAŞAMINI YİTİRDİ

Şen konuşmasında,"30 yıldır Bölgemiz ve ülkemiz genelinde yaşanan olumsuz olaylar-Bombalar-Mayınlar-Gazlar 40 bine yakın insanımızı yitirdik. Hepsi bu ülkenin çocukları şiddet ortamı her gün kan dökülen bir yerde huzur İş güç olur mu? İş yerlerinin kapanması, ilde yaşayıp ta alışveriş yapmayan ve yapamayan toplumda ticaret kazanç olur mu? sizlere samimi itiraf edeyim ki Bankacılarımız burada Esnafımızın yüzde 90’nı banka kredisi ile işini çevirmeye uğraşıyor.

 

TÜRKİYE’DE VERGİ TAHSİLÂTINDA İLİMİZ EN ÜST SIRADA İDİ

Eskiden esnaf Memura kefil olurken, şimdi esnaftan memur kefil isteniyor. İşyerlerin değerinin çok altında ipotek kabul ediliyor. Hatta kredi vermez oldular. Çünkü sigorta Şirketleri araçlarımız, işyerlerimizi Sigortalamıyor. Ediyorsa diğer iller oranlarına göre yüzde 300-400 farklı yapıyor. Gel de ticaret yap kazan. Vergi ver, bu sıkıntılara rağmen kazanmadan çoğu mükelleflerimiz Beyanlarında karlı göstererek vergileniyoruz. 10 yıl önce Türkiye’de vergi tahsilâtı ilimiz en üst sırada idi, şimdi takip görüyoruz.

 

SINIR KAPILARININ AÇILMASI GEREKİR

Hakkâri’deki tüm mükelleflerin cirosu Gaziantep ilinin bir işletmesi kadar değil. Hakkari az vergi veriyor, çok yatırım alıyor deniliyor. Buyurun tablo yukarıda anlattığım gibi Hakkâri’de yaşamak dahi vergi verildi sayılmalı. İyi şeyler yok mu diyeceksiniz. Elbette var. Yeni hastanelerimiz Van-Hakkâri-Van-İran yolu bölünmüş yol yapımı, yeni derslikler, Havaalanı, öğretmen sayısının artması, Irak ile 2 Kapı Açılması çalışmaları bunlar hepsi insana hizmet içindir. Medeniyet için refah için 5-6 yıl bir Eğitim Fakültesi’nin 100. Yıl Üniversitesine bağlı ilimizde açılması için uğraştık başaramadık. 2008 Hakkari Üniversitesine sahip olduk. Gelin Görün ki bu ilimiz için hayati önem kazanan Yatırımlarla heyecanlanmadık, çünkü öncelikli olan Huzur-Güven ortamıdır. Bunun önceliği bu olmalı. Ülkenin gerçeği var. Bunu Sn Cumhurbaşkanı Sayın Başbakanı, Genel Kurmayı da aynı aynı dili kullanarak Kürt sorunu çözmek gerekliliğine inanıyorlar.

 

HALKIN BİRBİRİ İLE SORUNU YOKTUR

Bu sorun çözümüne Hepimizin katkı sunması gerek. TBMM de 4 siyasi parti ve liderlerinin bir araya gelmeleri diyalog-müzakereler yapmalı. Biz Bölge odaları olarak son 4 aydır iktidar-muhalefet liderleri, TOBB himayesinde görüştük, görüşüyoruz. Sorunun Türkiye sorunu olduğu iktidar muhalefeti, muhalefet iktidarı suçluyor. Halkın birbiri ile sorunu yoktur. Ülkede yaşayan her kesimin işi Barolar, Esnaf Odaları, DİSK-TÜRK İŞ, Tüm STK’lar da ellerini taşın altına koymalı. Sorun çözmesi için irade almalı. Diğer STK’larda kendi Genel Merkezlerini harekete geçirmeleri gerekir. Bizler görüşmelerden umutluyuz. Siyasetçilerimiz oy kaygılarını bırakırlarsa ülkenin barışa huzura Kavuşmasını yakın görüyoruz.

 

HAKKARİ 5-10 YIL İÇİNDE KABUK DEĞİŞTİRECEK

Saygıdeğer Konuklar barışın sağlanması, kanın akmaması, şiddetin durması silahların susması hatta bırakılması durumunda ilimiz 5–10 içinde kabuk değiştirecek, insanımızın Yüzü gülecek, işine aşına bakacak. Yukarıda bahsi geçen hayati önem taşıyan projelerle çok mesafe alacağımıza inanıyorum. Onlardan bir tanesini örneklemek istiyorum. Üniversitemiz Erzincan Üniversitesi ile aynı yıl kuruldu. Erzincan Üniversitesi kampüsü tamamlanmış, yurdu- Derslikleri-laboratuarları her şeyi ile bitirilip bugün öğrenci sayısı ne kadar biliyor musunuz? Bir ilçe nüfusumuz kadar 16 bin bir an 16 bin öğrenci Bununla birlikte Eğitmenler, Aileler düşünün İl’e kazanımlarını. Biz hala kendi kendimizle uğraşıyoruz.

 

ARTIK BU İL SAHİPLENMELİ

Kampus Ahmet’in yerinde olsun Ali’nin yerinde olsun kampus gerektiği yerde olsun demedik. Bir yöneticiye bıraktık. O nasıl istediyse öyle yaptı. Bizlerde seyirci olduk halen Üniversite temel atamadı. Hala 1500 Öğrenci civarında bir kısmı Adana’da bumu İl’i sahiplenme? Özeleştiri yapalım gerçek bu tek ses tek projeyi savunmadık. Artık bu tutumumuzdan vazgeçelim. Bütün yatırımlara İlin genel çıkarını düşünüp birlikteliği sağlayalım ki pişman olmayalım. Yeni rektöre böyle davranalım. Bir an önce yerleşkesini tamamlatıp, öğrenci sayısını çoğaltıp İl’e katma değer katsın. Ben Oda Başkanı olarak baştan beri bu tavrı savundum, giden Rektör ve Vali Bey’e defalarca fikirlerimi söyledim. Yalnız kaldım. Üzüldüm fakat kararlılığıma devam ettim.

 

ÜNİVERSİTEYE BİR SOSYAL TESİS KAZANDIRDIM

Üniversiteye bir sosyal tesis kazandırdım. Bu konuda yardımını esirgemeyen Sayın Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e teşekkür etmek istiyorum.Finansı rahmetli Kadir HAS Vakfı ve İstanbul Menkul kıymetler başkanlığı sağladı. Yani Üniversite Bütçesinden değil, ayrı olarak bir büyük tesis kazandırdık. Buna benzer tesis yapmak için İlde, ilçelerimizde kendi imkânı veya dışarıdan Sağlanacak imkânlarla da katkı sağlamalıyız diyorum. Yeni Teşvik Yasasında 6.Bölgedeyiz. Ülke geneli için çok önemli bize yok. Konuyla ilgili AK Parti Grubunda Sayın Başbakanla görüştüm, ayrıca ilgili bakanlarla da görüşmeler yaptım. İlimizde çok eksiğimiz var. Sayın Belediye Başkanı ile görüştüğümde İlin imar haritası yok, eski imar planı yetersiz yeniden harita ve plan yapmalıyız ve yeni içme suyu şebekesi, sebze hali, otogar, isale hattı gerekli yeni kanalizasyon hattı gerekli yani yep yeni bir altyapı ile İli kurtarabiliriz. Geçmişte çarpık yapılaşma çok az sayıda sokak,3 Cadde şu an sıkışıp kalmışız. Hizmet yapılmıyor. Kendimize gelelim bu sorunları birlikte çözebiliriz.

 

ESKİ ZİHNİYETLERLE OLMAYACAĞINI GÖRDÜK

Eski zihniyetlerle olmayacağını gördük. Geleceğimizi karartmayalım, İlimize sahiplenirsek sorunları çözeriz. Değerli üyelerimiz, iş adamlarımız, ilimizin ekonomi-sosyal gücüne güç katmak, ilimizin itibarını daha yükseğe çıkarmak emanet aldığımız camiamıza ve halkımıza layık olabilmek, çocuklarımıza gurur duyacakları bir İl bırakmak için bütün gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz. Biz Odalar olarak ilimizde ülkemizde edindiğimiz saygınlığı korumak için siyasete karşı eşit mesafeyi şimdiye kadar koruduğumuz gibi bundan sonra da korumalıyız. Bizim siyasetimiz işlerimizin büyümesi, İstihdam sağlamamız daha çok kazanıp daha çok vergi vermekle ekonomiye katkı sağlamak olmalı, gencimizin, yaşlımızın, girişimcimizin, İşsizimizin umudu bizlerdedir. Hep beraber omuz omuza çalıştığımız takdirde insanlarımızın umutları artacaktır.

 

İLİMİZDE EN ÖNEMLİ MESELE İŞSİZLİK DEĞİL MESLEKSİZLİKTİR

 Kalifiye eleman yetişmemesidir bu sıkıntıyı yıllarca çektik. Şükürler olsun son 5–10 senedir bazı dallarda yetişmiş eleman bulunmakta, Ancak halen yetersiz, bunu aşmamız lazım. Geriye değil sürekli ileriye bakmamız gerekli hep geriye bakarsak kayıp ederiz. Liderlik vizyon onu gerektirir. Almanya-Japonya 1945’de yerle bir oldu. Girişimciler sayesinde ayağa kalktı şimdi dünyanın 1.ve 2. ekonomilerine sahiptirler. Ülkemizde petrol az doğalgaz yok ama genç nüfus girişimci ruh var. Bu ruhu da rahmetli Özal ile keşif ettik. Dünyaya açıldık 3 milyar dolar olan ihracatı sonraki hükümetlerde aynı çizgiyi takip ederek bugün 150 milyar dolar ihracat yapılıyor. Bu örnek ilimiz İçinde geçerli 2 komşu devlet var. Dünya Artık uzak değil, parmaklarımızın ucunda. Okumuş genç nüfus var, girişimcilik ruhu yakalarsak neden iş, aş, zenginliği yakalamayalım. Ne eksiğimiz var. Başarılar olur İnanın zeka olarak artımız var. Birbirimizi sevelim birlikte hareket edersek çok mesafe alacağımıza yürekten inanıyorum.

 

SINIR KAPILARI AÇILMALI DOĞALGAZ GELMELİ

Ben 1995 yılında tek personelli 10 m2’lik bir yerde göreve başladım. Yanlız Hakkâri-Çukurca Özel İdarede kiracı 2 personel maaşı zor ödeyen oda dönemimizde yapılanlar listesi 2005 yılında yer aldık, 2009’a kadar ancak ödeme bitti. 2010 yılında tapu aldık 2011 Meclisimiz ve Yönetim Kurulu olarak yeni bir bina yapımı için karar aldık. 5 personel maaşı zor ödeyen Oda bugün 7 kat 3000 M2 yere sahip olacak şekilde inşaatı devam ediyor. Kaynaklar görüldüğü gibi155 bin TL paramız var Ticari alanı yıllık 90 bin TL kiraya verdik. Bu gelirler TOBB desteği ile2013 bitecek şekilde programladık hayırlı olsun. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen eski Valimiz Sn Erdoğan Gürbüz’e TOBB Başkanımız Sn Rıfat Hisarcıklıoğlu’na, DAKA Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan eski Valimiz Sayın Muammer Türker’e meclis başkanımıza şükranlarımı sunar huzurlarınızda teşekkür ederim. Sayın Valimiz geldiğinden beri kendisi ile tabi ki önce huzur ve güveni önceliğiyle, İl’e kısa zamanda Doğalgazı getirmek, Irak ile 2 kapı açılması, 2. Enerji hattı, Şırnak’a bağlanması Yeni Köprü-Hakkari bölünmüş yol olarak planlanması. DAKA-KOSGEB Birimleri güçlendirilmesi ilde görevlenmesi.

 

MÜKELLEFİMİZİN FAYDALANMASI İÇİN DAKA VE KOSGEB’DEN FAYDALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

 Daha çok mükellefimizin faydalanması için DAKA ve KOSGEB’den faydalanması için çalışmalar yapıyoruz.  İnşallah hepsinden netice alacağız. Değerli üyelerimiz 2013 yılında Odamız yeni bir seçim sürecine girecek ve yeni bir yönetim seçeceksiniz. Ben bu seçimde aday olmayacağımı huzurlarınızda beyan ederim. Bana bunca yıldır verdiğiniz destek, itibarı bugüne kadar taşıdım. Kalbim temiz, alnım açık. Eksiklerim olmuş, ihmallerim olmuş ama insanız gücümün yettiği kadar görev Sorumluluğumu yerine getirdiğime inanıyorum. Yıllardır verdiğiniz destekten dolayı hepinize ama hepinize şükranlarımı sunuyorum. Teşekkür ederim.

 

2013 yılında seçeceğiniz yeni yönetime şimdiden başarılar diliyorum

Yeni yönetimle ilin genel hizmeti için her zaman yanlarında olacağımı huzurlarınızda söz veriyorum. Son Olarak,2012 son günlerinden 2013 yılına girerken Hakkarimizin şiddetten, gazdan, kan akmaktan anılmadan, barıştan, kardeşlikten, Turizmden, yer altı Kaynakların kullanımından, binlerce yıllık kültüründen, genç nüfusun proje üretmesinden, Üniversitemizin 5–10 bin öğrenci barınmasından Van-Hakkâri-Şırnak bölünmüş yoldan, IRAK ile 2 kapımızın açılmasından, Havaalanından Doğalgaz gelişinden, eğitim-öğretim, Sağlık Sorunların çözülmesinden sonuç olarak Barış, huzur ve güvenden söz eden Yeni Yıl umutları İle hepinizin yeni yılını kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım" şeklinde konuştu.

 

 "HUZUR VE GÜVENİN OLMADIĞI YERDE TİCARET OLMAZ"
 Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ise önemli olan huzur ve güvenin olduğunu belirterek, bunlar olmayınca ticaretin olamayacağını belirtti. Alimoğlu, ”Bakın huzur ve güven olunca ticaret de olur. Ama olmayınca ticaret de olmaz. Hep beraber Hakkari için faydalı olacak hizmetlerin peşinde olacağız. Bölgemiz için önemli olan sınır kapılarının açılması için elimizde geleni yapıyoruz. Ülke olarak buna hazırız. Kapıların açılması için her iki tarafın ikna olması lazım. Kapıların biran önce açılması için takipçisi olmaya devam edeceğiz. Hakkari’de hangi iş yapılacaksa, beraber samimi ve iyi niyetle yapacağız. İnşallah 2013 yılında daha iyi olacak ve daha güzel hizmetler yapılacaktır” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından HATSO tarafından hazırlanan plaketler, Vali Orhan Alimoğlu ve beraberindekiler tarafından, 2010 yılında en çok gelir ve kurumlar vergi veren şirket ve mükelleflere, 30. yılını dolduran üyelere, Hakkarı Gücü Kadın Futbol Takımı’na plaket verildi. Program sonunda HATSO Meclis Başkanı Cemal Erip de, HATSO Başkanı Ahmet Şen’e katkılarından dolayı bir plaket verdi. Hakkarihabertv.com
 

Bu haber toplam 4853 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 12
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Hakkari polisinden Drone ile trafik denetimi!26 Nisan 2024 Cuma 08:36
  • İnci kefalinin zorlu göçü başladı25 Nisan 2024 Perşembe 15:52
  • Muhtarlara kötü haber25 Nisan 2024 Perşembe 14:32
  • Beytüşşebap'ta yetişen otlar adeta şifa deposu25 Nisan 2024 Perşembe 10:22
  • Hakkari belediyesinde topyekûn temizlik seferberliği25 Nisan 2024 Perşembe 10:12
  • Akıllı Saat Fiyatları Ne Kadardır?25 Nisan 2024 Perşembe 09:11
  • Bebek Uyku Tulumu Trendi25 Nisan 2024 Perşembe 09:09
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim