• BIST 10272.16
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

Hatso'da devir teslim töreni

Hatso'da devir teslim töreni
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’nda (HATSO) devir teslim töreni yapıldı.

Yaklaşık 20 yıldır HATSO Başkanlığı’nı yapan Ahmet Şen, yapılan seçimin ardından görevini Servet Taş’a devir etti. Devir teslim törenine HATSO Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er, Naci Ertuş, Meclis Başkanı Nazım Demir, yönetim ile disiplin kurulu üyeleri katıldı. Kendi rızası ile görevi bıraktığını belirten Ahmet Şen, yaklaşık 20 yıl önce HATSO’nun içinde bulunduğu sıkıntılara değindi.

Şen, “Biz zor şartlar altında görev yaptık ve 20 yıl boyunca hizmet verdik. 20 yılık başkanlık dönemimde maaş almadım. Tam tersine odaya katkı sağladım. Odamız bugün itibarı ile piyasaya borcu olmadan ve memur maaşı içerde olmadan teslim ettik. Piyasaya borcumuz olmadığı gibi bankalarda birikimimizle devir ettik. TOBB Başkanına, DAKA yönetim kurulune ve beraberinde çalıştığım yönetim kurulu ve meclis üyeleri ve tüm Hakkari'de halkına teşekkür ediyorum.

Yerimiz olmadığı için çalışmalar başlatarak odaya 7 katlı bir bina yaptırdık. Bölgedeki sıkıntılardan dolayı bazen yılda 45 gün dükkanlar kapanıyordu. Abdullah Öcalan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı barış süreci tüm Türkiye’de olduğu gibi bizi de mutlu etmiştir.

Bölgedeki 30 yıl devam eden olaylardan dolayı binlerce insan hayatını kaybetti. Bölgede bu sıkıntılar olunca yatırımlar dağa taşa ve kuşa yapıldı. Hakkari daha önce sıkıntıların pilot bölgesiydi. Barış süreci ile birlikte inşallah burası barışın pilot bölgesi olacak. Hakkari cazibe merkezi haline gelerek, inşallah gelişecektir” dedi.   Yeni yönetime Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile KOSGEB’den faydalanmalarını isteyen ve geçmişte kendilerine büyük katkıları olduğunu ifade eden Ahmet Şen, “Proje yapın DAKA ve KOSGEB’den faydalanın, bu oda için çok önemlidir. Yeni teşvik yasasında da Hakkari faydalanmayacağı, yıllardır aldığımız Osbe arazisine bugüne kadar bir yatırımcı müracaat etmedi. Bu yasada da tekrar faydalanmadığı görelmektedir.

Bakın Hakkari Üniversitesi ile Erzincan Üniversitesi birlikte faaliyete girdi. Şu anda Erzincan Üniversitesi’nde 16 bin öğrenci varken Hakkari Üniversitesi’nde 500 öğrenci bulunuyor. Üniversitenin gelişmesi lazım ve buraya 10 bine yakın öğrenci gelmelidir. Bu Hakkari için çok önemlidir” diye belirtti.

“HAKKARİ DOĞALGAZA KAVUŞMALIDIR”
 Hakkari’ye doğalgaz getirilmesi için Van-Hakkari arasında etüt çalışmaları çalışmalarının yapıldığını ifade eden Şen, “İran ile görüştük ve çalışmalar son safhaya gelmiş durumdadır. Doğalgazın Hakkari’ye gelmesiyle birlikte hava kirliliğinden kurtulmuş olacağız. Çalışmaları neredeyse bitmiş durumda, bunun mutlaka takibini yapın. Ayrıca Hakkari enerji bakımında tek bir hattan besleniyor.

Zap suyu üzerindeki barajların bir an önce devreye girmesi gerekmektedir. Barış süreci ile birlikte turizm alanında büyük adımlar atılmalı ve Hakkari’ye turist kazandırılmalıdır. Hakkari’nin meyvecilik alanında gelişmesi için üzerimize düşen görevi yaptık. Projeler yaptık ve birçok projemiz kabul edildi.

Daha önce ilgili bakanlarla görüşerek sınır kapılarının açılmasını istedik. İlgili bakanlar 2013 yılında Üzümlü ve Derecik sınır kapılarının açılacağı sözünü bize verdiler. Kapıların açılması halinde Hakkari’deki işsizlik azalacağı gibi bölge hızla kalkınacaktır. Bunun takibini mutlaka yapın ve bu kapılar bir an önce yapılsın” “şeklinde konuştu.

 HATSO’ya yeni seçilen yönetimin arkasında olacağını ve kendilerine her konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu söyleyen Şen, “Karşımda genç ve dinamik bir yönetim görüyorum. Bana düşen bir görev varsa yapmaya hazırım” dedi.  HATSO’nun yeni başkanı Servet Taş ise, Ahmet Şen’in HATSO için büyük katkı sağladığını belirtti.

Taş, “Biz buraya hizmet için geldik. Hizmetin en iyisini yapmaya hazırız. Esnaf, tüccar ve işadamlarına en iyi şekilde hizmet verebilmek için elimizden geleni yapacağız. Bizi bu göreve layık gören herkese teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu ve meclis üyesi arkadaşlarımızla el ele vererek ilimizin sosyal ve ekonomik alanda kalkınması için elimizde geleni yapacağız.

Sayın Başkanımız Ahmet Şen tarafından yapılan 7 katlı hizmet binamızın tamamlanması ve hizmete girmesi için çaba harcayacağız” şeklinde konuştu.
  Yapılan konuşmaların ardından Başkan Şen görevini yeni seçilen Başkan Servet Taş’a devrederek yeni yönetiminde başarılar diledi. HATSO yönetimi daha sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

hatsoda-devir-teslim-toreni-1.jpg

hatsoda-devir-teslim-toreni-2.jpg

hatsoda-devir-teslim-toreni-3.jpg

hatsoda-devir-teslim-toreni-d.jpg

ahmet-sen.jpg

Bu haber toplam 4699 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim