• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C

Hatso'dan gıda bayiliklerine tepki,,,

Hatso'dan gıda bayiliklerine tepki,,,
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanlığı gıda bayiliklerine tepki gösterdi.

HATSO  Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Hakkari’nin yıllardan beridir dışa bağımlı bir ekonomisiyle ayakta durmaya çalıştığını, sanayisi olmayan, perakende ticaret ve kamu ihaleleri taahhüt işleriyle kendi yağında kavrulan firmalarımız, tüm gıda ürünlerinde ana bayiliklerden mahrum tamamıyla dışa bağımlı olarak çalışmaktadır. İlimizdeki firmaların batıdaki gıda ürünleri fabrikalarıyla ana bayilik talepleri dikkate alınmamaktadır bilgilerine yer verildi.

Açıklamada,”Firmalarımız üçüncü elden ürünleri temin etmek zorunda kalarak, gerek taahhüt işlerinde gerekse perakende satışlarda maliyetlerin üzerinde ürün teminini, il dışındaki ana bayii olan firmalar sağlamaktadır. 279.982 il nüfusu ve güvenlik kuvvetlerinin de nüfusu ile birlikte 300.000’ü aşan nüfuslu bir yer, üvey evlat olarak mı görülmektedir.

Bizler gıda sektöründe faaliyet gösteren perakende satış ve taahhüt işleri firmaları artık dışarıda bulunan, ilimize hiçbir katma değerleri olmayan ana bayii firmalarına para kazandırmaktan kamburumuz çıkmıştır. Ana bayilerin taşeronluğunu da yaparak ilimizde istihdama katkı, kamu kurumlarına mal temini ve ilde yaşayan insanlarımıza zor koşullarda gıda temini sağlıyoruz”

HAKKARİ’DEN 10 BİN 137 KİŞİ GÖÇ ETMİŞTİR

“TÜİK verilerine göre 2012 yılında Hakkari’den 10.137 kişi göç etmiştir. Bu insanlarımızın göç sebeplerinin başında işsizlik gelmektedir. Yani ticaret hacmi düşük, istihdam alanı olmayan ilimize artık öncelikle gıda sektöründe ülkemizdeki büyük firmaların ana bayilik taleplerimizi geri çevirmeyerek, olumlu bakmalarını talep ediyoruz. Özellikle başta Ülker, Pınar, Yörsan, Danone, Banvit, Köytür,Tadım, Sagra, Ünilever, Algida vb. firmaların Hakkari’ye üvey evlat muamelesi yapmaları  gıda sektöründeki firmalar olarak bizleri derinden üzmektedir.

Bir an evvel sektörümüze sahip çıkılarak,talebimiz olan ana bayilikler için ellerini  uzatmalarını bekliyoruz. Ana bayilik bizlere çok görülmemeli, firmalarımız da ana bayilikler alınca ilimizdeki işsiz olan genç insanlarımızın istihdamına, ilin ekonomisine ve firmalarımızın da ayakta durarak, tüketiciye düşük maliyette, ucuz ve tek elden ürün satışını da sağlamış olacaktır. Bir çok faydayı beraberinde getirecek olan ana bayilik hususunun ilgililer nezdinde de gündeme getirilerek, çalışmalarımız sonuç verinceye kadar devam edecektir” denildi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 6328 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim