• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 6 °C

Hatso'dan Soma olayı açıklaması

Hatso'dan Soma olayı açıklaması
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası ile ilgili açıklamada bulundu.

HATSO Başkanı Servet Taş, Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er ve Meclis Başkanı Nazım Demir HATSO hizmet binasında bir araya geldiler. Burada açıklamada bulunan Başkan Servet Taş Soma ilçesinin maden ocağında meydana gelen patlama sonucu  yapılan son açıklamalara göre içinde Hakkarili Emrullah Armut’un da  bulunduğu 282  işçi vatandaşımızın ölümüne  ve çok sayıda yaralanmaya ve halen çok sayıda işçinin toprak altında kalmasına yol açan kömür madeni kazasının Başta Hakkari ilimizi ve tüm Türkiye’yi yasa boğmuştur dedi.

Tüm ülkemiz için büyük bir acıya sebep olan Soma’daki maden kazasında halen yeraltında bulunan işçilerimizin kurtarılmasını ve ailelerine sağ salim teslim edilmesini ümit ettiklerini ifade eden Taş, maden faciasında ölen vatandaşlarımıza Yüce Allahtan rahmet, aileleri ne’de başsağlığı ve yaralı işçilere de acil şifalar diledi.

Taş,”Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında kaybettiğimiz canlar itibarıyla Türkiye ve dünya tarihinin en büyük kazalarından birisi ile karşı karşıyayız. Hakkari Ticaret ve sanayi Odası olarak büyük bir üzüntü duyuyoruz. Hakkâri ilimiz Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen bu maden kazasında değerli evladını Emrullah Armut’u kaybetmiştir. HATSO olarak Kendisine Allahtan rahmet Kederli Ailesine ‘de başsağlığı diliyoruz.

Türkiye bu tür acı olayları tekrar yaşamamak ve işçi güvenliğini üst seviyeye taşımak için sosyal diyalogu daha üst seviyeye taşıyarak kamu-özel sektör işbirliği ile yapısal sorunları çözüme kavuşturmak zorundadır. Mden kazasında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine tekrar  başsağlığı diliyor,  yaralılara da acil şifalar diliyoruz. 

Ve halen yerin metrelerce altında  daha kurtarılmayı bekleyen madenci kardeşlerimizden mutlu haber almak, en büyük tesellimiz olacaktır. HATSO olarak  Bir daha böyle kazaların olmamasını temenni ediyor Türkiye’nin başı sağolsun diyoruz” dedi.

Bu haber toplam 4442 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim