• BIST 10095.08
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

HATSO'dan uçak seferleri çağrısı

HATSO'dan uçak seferleri çağrısı
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odasından ulaştırma bakanı ve THY genel müdürlüğüne uçak seferleri çağrısı...

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) tarafından Yüksekova ilçesindeki uçak seferleri ile ilgili yazılı bir açıklama yayımlandı.

HATSO açıklamasında," Hakkari-Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı, ülkenin en doğusunda yer alan ve uzaklık nedeniyle ulaşımda genellikle havayolunun tercih edildiği Hakkari ilimize hizmet vermeye devam etmektedir.

Fakat her yıl artan yolcu potansiyeli göz önüne alındığında, haftada İstanbul’a 7,  Ankara’ya da 5 uçak seferi düzenlenmekte olup, kentin ihtiyacına karşılık verememektedir.

İlimizdeki uçak sefer sayısının az olması nedeniyle uçak bileti sorunu yaşayan yolcular, bölgedeki yakın olan başta Van olmak üzere Şırnak ve diğer havalimanlarını kullanmak zorunda kalmaktadır. 

Şehrimizin uzak mesafede olması ve özellikle tedavileri için Ankara, İstanbul ve diğer illere gitmek zorunda kalan hastaların, son aylarda bölgemizdeki diğer havalimanlarındaki uçak seferlerinin de yetersiz olması sebebiyle, uzak illerdeki hastane randevularını aksatmakta hayati tehlikeyle karşılaşmaktadırlar. Ayrıca uçakla seyahat edecek olan vatandaşlarımız aylarca yer bulamamakta veya aktarmalı uçuşlarda çok pahalı bilet almak zorunda kalmaktadır. 
Son aylarda kar marjının düşük olmasını bahane göstererek, havayolu şirketlerinin yakın mesafe uçuşlarını tercih etmesi bölge insanımızın mağdur olmasına sebep olmaktadır.

En azından devlete ait başta Türk Hava Yolları olmak üzere tüm hava yolu şirketlerinin uçak sefer sayılarını adil bir şekilde paylaştırması gerekmektedir.

Başta ilgili Bakanlık olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir URALOĞLU ve THY Genel Müdürü Sayın Bilal EKŞİ tarafından THY ve diğer özel havayolları şirketlerinin ivedilikle sefer sayılarını arttırmalarının sağlanması hususunda konuya el atmalarını, söz konusu sorunun en kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz" denildi.

 

Bu haber toplam 932 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim