• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

HDP aday adayı Korkmaz: Akan suya kilit vurulamaz

HDP aday adayı Korkmaz: Akan suya kilit vurulamaz
Hakkari’de,40 yıla yakındır değişik siyasi parti ve Sivil Toplum örgütlenmelerinde görev alan Van Eğitim Enstitüsü Mezunu Eğitimci Ahmet Korkmaz , gündemdeki gelişmeler ve aday adaylığı ile ilgili Gazeteci Behçet Dalmaz'ın sorularını yanıtladı

Korkmaz, HDP’nin baraj altında kalacağını iddia eden bazı anket şirketlerine, “Denizlere akan Fırat, Dicle ve Zap’ın içerisinde yer alarak toplumsal edğişim ve dönüşümün gerçekleştirme uğraşı içerisinde olacağım. Akan suya hiç kimse kilit vuramaz” diye cevap verdi.

 Kaç yıldır siyasetle uğraşıyorsunuz ve neden HDP’den aday adayı oldunuz?

Deniz Gezmiş ve  arkadaşları idam edildiğinde Hakkari Lisesi  1’inci sınıfta okuyordum ve ben o gün  gün boyunca ağlamıştım. Bu durum beni çok etkilemişti.Dönemin gençlik hareketleri beni çok etkilemişti.O günden sonra hep siyasetin içerisinde oldum.

Zaten siyaset dediğiniz  dünyayı , yaşamı yorumlama ve bakış açısı demektir. Toplumsal bilinç ve örgütleme öğrenci gençlik yıllarımda hep önde olmak istedim. HDP, ülkemizde ezilmişlerin dışlanmışların legal alandaki sesi. Daha çok sol argümanların seslendirildiği bir yapı.Emek ağırlıklı olması, AKP önünde bir direnç, bir serhıldan örgütlenmesi olması nedeniyle HDP’de Milletvekili aday adayı olmayı tercih ettim.

Sizi Milletvekilliği aday adaylığına iten neden nedir?
Milletvekilliği bir alan çalışmasıdır.Bu alanda halkla beraber , onun iradesini doğru bir bilinçle yansıtmak önemlidir.Vekillik bize göre şan şöhret  için değil, hedefe koyduğumuz  amaçlar için bir araçtır.Yani demokrasi, özgürlük ve insa haklarının yaygınaşması için yapılır.

HDP size adaylağı vermese  bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz?
ADAYLIK VERMESELER DE MÜCADELEM DEVEM EDECEK’
Ben bütün yaşamım boyunca siyasal mücadelelerin değişik alanlarında çalışmalar yürüttüm. Gençlik örgütlenmeleri, mesleki örgütlenmeler ve değişik siyasal partiler içerisinde çalıştım.

Üyesi bulunduğu HDP bana adaylık vermese de mücadeleme devam edeceğim. Denizlere akan Fırat , Dicle veya Zap’ın içerisinde yer alarak  toplumsal değişim ve dönüşümün gerçekleştirme uğraşı içerisinde olacağım.Çünkü ben bir mücadele ins anıyım.

Size göre HDP Türkiyedeki yüzde 10’luk seçim barajını aşar mı ?

AKAN SUYA KİLİT VURULAMAZ’


Bana göre HDP’nin biri baraj sorunu yoktur.Devrimci mücadele veya diyalektiksel hareketlilik ve değişim bilinci köleci zihniyetleri nasıl alt üst ettiği tarih okuyanlar tarafından bilinir.AKP ve bu zihniyetin türevleri istedikleri kadar baraj koysunlar. Halk direnişleri egemen yapıları her zaman alt edebilme başarısını göstermiştir.Yani akan suya kilit vurulamaz diyorum.

İç Güvenlik yasası hakkında ne düşünüyorsunuz?
 

'İÇ GÜVENLİK YASASI TÜM İNSANLIĞI İLGİLENDİREN BİR KONUDUR'

TBMM’de görüşülen iç Güvenlik yasası sadece biz Kürtleri değil, tüm insanlığı ilgilendiren bir konudur. Dikta rejimleri ve saray yapılanmaları toplumu refaha değil, kaosa ve iç çatışmalara götürür. Tarihte bu baskıcı yapıların nasıl yerle bir edildiğini örnekleri çoktur.

Yargıtay eski başkanı Sami Selçuk bir programda bu yasanın ‘Bir iç çatışma olduğunu ‘ söylemiştir. Doğrudur. Anayasa Mahkemesinin buna derhal dur demesi gerekmektedir. Keza , Türkiyedeki demokratik muhalefet bu yasanın çıkması halinde bile tüm yaşam alanlarını ve sokakları onlara dar edecektir.
 

Hakkari’de bir zamanlar AKP il başkanlığı için aday bulmakta zorlanırken, şu an Milletvekiliği aday adaylığı için 30 kişinin başvurmasını neye bağlıyorsunuz?

 AKP, 12 Eylülün ürünüdür.Kurulduğunda reformcu olarak görünen Türk islam sentezi bu parti bugün kendilerinden başka hiçbir toplumsal kesime yaşama hakkı tanımamaktadır.Tamamen faşizim özlemcisi dikdatöryan ve tek adam olma hevesini taşımaktadır.

AKP’nin Hakkari’deki adaylarını fırsatçılıkla ve iktidarın dağıtmaya çalıştığı rantta faydalanmak isteyen tamamen bireysel egolarını tatmin etmeye çalışan kesimler olarak değenlendiriyorum. Bu şahısların arkasında kesinlikle halk iradesi yoktur.

Ahmet Korkmaz Kimdir?

1951 yılında Hakkari’de dünyaya gelen Ahmek Korkmaz, ilk, orta ve lise öğrenimini Hakkari’de tamamladı.1974 yılında Hakkari Hlak Eğitim Merkezinde memur olarak çalışmaya başladı. 1977 yılında Siirt Beşiri istasyonu Ortaokuluna sürgün edildi. 1978 yılında Van Eğitim  Enstütüsene kayıt yapan Korkmaz, Ekim 1980 yılında mezun oldu.

12 Eylül Askeri darbe sürecinde gözaltına alınan Korkmaz, 7 yıla yakın Diyarbakır 5 Nolu askeri Cezaevinde yattı. Cezaevinden çıktıktan sonra kırtasiye ve kitap ticareti üzerine bir iş yeri açan Korkmaz, 1991 yılında evlendi.

Nalin isimde bir kızı olan Korkmaz, 2002 ‘den sonra CHP’de görev aldı. 2008 yılında ise Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) kurucuları arasında yer aldı.2009 Mahalli seçimlerinde İl Genel Meclisi üyeleğine ve sonrasında il Genel Meclis Bşakanlığına seçildi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 3991 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim