• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

HDP Adayları gazetecilerle kahvaltıda buluştu

HDP Adayları gazetecilerle kahvaltıda buluştu
HDP'nin Hakkari milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Zeydan, kentte çalışan gazeteciler ile kahvaltıda bir araya geldi.

Bir kahvaltı salonunda verilen kahvaltıya HDP Hakkari İl Eş Başkanları Zeynep Besi Dara ve Rahmi Temel, DBP Hakkari İl Eş Başkanları Berivan Akbağa ve Musa Çiftçi, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, Kent Konseyi Eş Sözcüsü Perihan Karaman, parti yöneticileri ve kentte görev yapan gazeteciler katıldı.

Kahvaltıda kısa bir açıklama HDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Temel, milletvekili adayları ile kentte faaliyet gösteren gazeteciler bir araya getirmek istediklerini bundan dolayı davete katılan gazetecilere teşekkür etti.

Temel’den sonra söz alan HDP Hakkari milletvekili adayı ve DTK Eş Başkanı Selma Irmak, Türkiye halklarının tarihi bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, bu sürece gazetecilerin yakından tanıklık ettiğini belirtti.

7 Haziran’ da yapılacak seçimleri ile Kürt ve Türk halklarının kaderinin çizileceğini anlatan Irmak, Kürt sorunun çözümü için başlatılan sürecin müzakereye dönüşmesi için HDP’nin seçim barajını aşması gerektiği mesajını verdi.

HDP olarak, zorbalığı ve insanların yaşam biçimine yapılan müdahaleye izin vermeyecek, şeffaf bir müzakere için çaba göstereceklerini belirten Irmak, bunun için güçlü bir desteğe ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Dünyada büyük bir ekonomik kriz yaşandığına dikkat çeken Irmak, kapitalist sistemin sebep olduğu bu kriz nedeniyle dünya halkları arasında derin çelişkiler ve çatışmalar yaratılmak istendiğini belirterek, IŞİD ve El Kaide gibi örgütler aracılığı ile Ortadoğu’nun kan gölüne çevrildiğini söyledi.

Türkiye’de memur, işçi ve emekçilerin açlık sınırında yaşamaya mahkûm edildiğini anlatan Irmak,”Türkiye kaynakları bol olan bir ülkedir. Ama ülkenin kaynakları bilerek birilerine peşkeş çekilmekte, ziraat ülkesi olan Türkiye’nin çiftçileri ve üreticileri üretimden düşürülmüştür. Dışa bağımlı bir ülke haline getirildik. Mücadelemiz bu yanlış gidişatı durdurmak içindir” dedi.

Irmak, ellerindeki anket sonuçları ve halkın HDP’ye olan ilgisi nedeniyle, ‘Barajı aştık artık baraj sorunumuz yok. Barajın çok çok üstüne çıkmak için çalışacağız” diye konuştu. 

Provokasyonlar ve seçim hilelerine yönelik de değerlendirmelerde bulunan Irmak şunları söyledi “Bu coğrafyada askerlerin denetiminde alay komutanının, alay komutanının ve karakol komutanının nezaretinde tehdit altında oylar kullanılarak bu sandıklarda çıkması gereken oylar çöplerde çıktı. Bu sefer sandık eşkıyaları ortaya çıkıyor. Yani pusulaların birleştiği merkezi yerde oylar elem qullem yapılıyor. Hokus pokus yapılıyor ve o sandıktan çıkacak oylar çıkmıyor. Nerden çıkıyor çöplerden çıkıyor, nerden çıkıyor yanmış çuvallardan çıkıyor. Nerden çıkıyor merkezi depolardan çıkıyor.

2014 yerel seçimlerinde Ağrı’da Norşin’de ve Urfa’da bunu gördük. Bu seçim AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kader seçimidir. Biz provokatif oyunların farkında ve bilincindeyiz. Sandık oyunlarına karşı 9 Bin arkadaşımız görev başında olacak.

Roboski ve Halepçe’nin basın sayesinde gün ışığına çıktığına dikkat çeken HDP’nin ikinci sıra adayı Nihat Akdoğan, basının halkın gerçeği ve aynası olduğu mesajını verdi. Bugün Türkiye’de herkesin ve her kesimin basını olduğuna dikkat çekerek, basın çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Son olarak söz alan Abdullah Zeydan ise basının tarihe tanıklık ettiğini ifade ederek, Kürt halkının basın emekçilerinin emeğini unutmayacağını söyledi. Hakkarihabertv.com

kahvalti-m-001.jpgkahvalti-1.jpgkahvalti-2.jpgkahvalti-3.jpg

Bu haber toplam 3989 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim