• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

HDP İl Eş Başkanlığına Metin Besi ve Evin Konur seçildi

HDP İl Eş Başkanlığına Metin Besi ve Evin Konur seçildi
HDP Hakkari 1'nci Olağanüstü kongresi gerçekleştirildi. Tek liste ile girilen kongrede HDP'nin Hakkari İl Eş Başkanlığına Metin Besi ve Evin Konur seçildi.

HDP Hakkari 1'nci olağanüstü kongresi Sümbül Mahallesi'ndeki Belediye Otobüs terminalnide sabah saatlerinde gerçekleştirildi.

Partililerin akın ettiği kongreye HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yanı sıra Hakkari Belediye Eş Başkanları, Çukurca Belediye Eş başkanları, kentteki sivil toplum kuruluşları da katıldı. 

Kongrenin yapılacağı alanın çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, kongre salonu posterler ve HDP bayrakları ile donatıldı.

Saygı duruşu ile başlayan kongrenin divan başkanlığına HDP PM üyesi Doğan Erbaş getirilirken, divan üyeliklerine ise Hakkari Belediye Eş Başkanvekili Fatma Yıldız, DBP İl Eş Başkanı Zübeyde Bor, HDP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Fikret Turgut ve HDP yöneticisi Rahmi Balıkesir seçildi.

Kongrenin açılış kongrenin açılış konuşmasını yapan HDP PM üyesi Doğan Erbaş katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında Mehmet Tunç ve Seve Demir şahsında Cizre ve Surda yaşamını yitirenleri andıklarını söyledi.

Her kongrenin yeni bir kan, heyecan ve umut olduğunun altını çizen Erbaş, HDP genel Merkezi adına kongre sürecinde kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek zor bir süreçten geçtiklerini, yeni dönemin ruhuna uygun olarak birlik ve dayanışma günü olduğunu kaydetti.  

Erbaş, 15 gündür Yüksekova'da devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle Yüksekova'da büyük yıkımların yaşandığına dikkat çekerek, parti olarak bütün çabalarına rağmen Cizre'de ve Sur'da katliamları engelleyemediklerini belirtti. "Bir ülke düşünün ki il kongresi yapıyoruz ama ilin milletvekilleri kongreye gelemiyor. Gever'de direnen bütün yoldaşlarımızı da arkadaşlarımızı da selamlıyoruz. Türkiye'deki Kürdistan'daki bu çıkmazın tek bir adresi var. Oda bütün bu sorunlarını çözecek olan Sayın Öcalan'sır. Sorunların çözümü İmralı'nın kapılarını açmaktan geçer. açın İmralı'nın kapılarını. Sayın Öcalan'ın özgür müzakere koşulları yaratılmalıdır." dedi. 

Erbaş'ın konuşmasının ardından kongre, bir önceki yönetimin faaliyet raporu ve mali raporun okunması ile devam etti. 

Raporların okunmasının ardından HDP'nin il yönetimine giren yöneticiler kongreye katılanlara tanıtıldı.

Tek liste ile girilen seçimlerde HDP il eş başkanlığına Metin Besi ve Evin Konur getirilirken, partinin yönetim kurulu üyeliğine ise Rahmi Balıkesir, İshak Kahraman, Elif Yayan, Sabit Kahraman, Emine Armut, Rahmi Kurt, Safiye Nigar Tansu, Nurettin Kurt ve Sefer Berk seçildi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 8499 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim