• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 26 °C

HDP kongresi halaylı bitti

HDP kongresi halaylı bitti
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari il örgütünün düzenlediği 2’inci olağan kongresinde il Eş Başkanlığına Nazmi Coşkun ve Zeynep Kaya getirildi.

HDP 2’inci olağan kongresi Çevre Yolu Fırat Pen Yanı Beyter Düğün Salonunda sabah saatlerinde gerçekleştirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlenen kongreye gelen partililer ve vatandaşlar üst aramasından geçirilirken, kongre binası posterler ve HDP bayraklarıyla donatıldı.

video.20111002184103.jpg

Kongreye HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Nadir Yıldırım, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, HDP PM Üyesi Zahide Besi, Özgür Zeydan ve Abdurahman Doğan, Çukurca Yüksekova ve Şemdinli HDP ve DBP İlçe yöneticileri, İl genel ve Belediye Meclis üyeleri, İHD Şube başkanı İsmail Akbulut, KHK ile Kapatılan Meya-Der ve Kurdi Der yöneticileri, KESK Şubeler Platformuna bağlı sendika temsilcileri ve çok sayıda yurttaş ve delegeler katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan kongrede açılış konuşmasını yapan HDP eski il Eşbaşkanı Metin Besi, 2 yıldan fazladır başlattıkları insanlık yürüyüşün de hep beraber büyük bedeller verdiklerini anımsatarak, yeni yönetime başarılar diledi.

Cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan, Selma Irmak ve Belediye Eşbaşkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi’nin kongreye gönderdikleri mesajları okundu.

Raporların okunmasının ardından söz alan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise, iki yıl önce sergilenen mücadele sonucunda dünyaca kabul gören Kobani direnişi yüzünden 1 Kasımın Dünya Kobani Günü ilan edildiğini ve kutladığını söyledi.

Ardında söz alan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Nadir Yıldırım, Kobani ruhunun PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ortaya koyduğu ruh olduğunu belirterek şunları söyledi.

Yıldırım,“ Kobani ruhu yaşadıkça, zalimler bizleri alt edemezler. Bugün yenilen ve dağılan yönetim ihanet yönetimidir. Bugün Rojavanın özgürleşmesinin bir adım ötesine geçilerek artık Suriye’nin özgürleşme hamlesi başlamıştır.

Umuyorum ki bir gün Musul ve Kerkük içinde bu hamle devreye girecektir. Buradan verilen mücadeleyi selamlıyoruz. Eninde sonunda ezenler yenilecek ve biz kazanacağız. Ne yaparsanız yapın yine de önünüzde diz çökmeyeceğiz. Bu halkın gençleri Sur’da, Gever de, Nusaybin’de ve Cizre’de büyük bir mücadele verdi. Kayıplarımız çoktur. Ama yarınları kazanma adına büyük adımlar atıldı” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste olarak gidilen kongrede, HDP Hakkari İl Eş Başkanlığına Nazmi Coşkun ve Zeynep Kaya seçilirken yönetime de Kadir Şahin, Esmer Tekin, Mikail Erdal, Keskin Erol, Sipan Turan, Ayhan Saklı, Serhat Duman ve Halil Gür seçildi.

HDP'nin il yönetimine giren yöneticiler kongreye katılanlara tanıtıldıktan sonra kol kola giren partililer ve vatandaşlar Kürtçe müzik eşliğinde halay çektirler. Hakkarihabertv.com

dsc01340.jpgdsc01549.jpgdsc01350.jpgdsc01407.jpgdsc01515.jpghdp-nazmi-coskun-m.jpgdsc01608.jpg

Bu haber toplam 5593 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim