• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

HDP'den kayyum tepkisi: Halkın iradesine darbe vuruldu

HDP'den kayyum tepkisi: Halkın iradesine darbe vuruldu
Hakkari HDP İl Teşkilatı yazılı bir açıklaması yaparak belediyeye kayyum atanmasına tepki gösterdi.

HDP açıklamasında, tüm bayramlarda olduğun gibi bu kurban bayramı da biz Hakkari halkına “Kara Bayram” olarak yaşatılmak isteniyor. Bu güne kadar hiçbir bayramı huzur ve mutluluk içerisinde kutlayamadık.

Bu bayram arifesinde de halkın seçtiği ve iradesini teslim ettiği belediyemize kayyım atanarak kara bir bayram haline getirdiler. Atanan kayyım Hakkari halkının iradesini temsil etmediği gibi halkın belediyesi olmaktan ta çıkmıştır.

 Seçimle kazanılamayan belediyeler hukuka aykırı KHK ile kayyım atanması halk iradesine vurulan bir darbedir. Bu darbe 7 haziran seçim sonuçlarını kabul edilmeyerek meclisi çalıştırmayan zihniyetin bir devamı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hakkari halkının bayramı, iradesine vurulan darbe ile zehir edilmiştir.

Hergün onlarca insanın yaşamını yitirdiği ve şiddet sarmalına teslim olan kanlı bir süreçten geçiyoruz. Ölümün kol gezdiği ve insanların kurban edildiği bu süreçte bayram nasıl kutlanır ki?

Çocuklarımıza ve geleceğimize bayram şekeri yerine karartılmış ve iradesiz bir gelecek sunuluyor.

Bu kanlı ve ölümü reva gören siyasetin yerine barış kardeşlik eşit ve özgür yaşam dedikçe uygulanan şiddet daha da tırmandırılıyor.

Bu iklimde barış savunucusu olmak ateşten gömleğe dönüşmüştür. Tüm bunlara rağmen bizler barışı savunmaya devam edeceğiz.

Kardeşlik köprülerini daha bir güçlü tutacağız. Yılmadan ve usanmadan demokratik, özgür yaşamı inşa etme çabasından asla geri durmayacağız.

Barışı tesis ettiğimiz gün asıl bayram günümüz olacak. Bu bayram kara bayramdır ve tarihe de böyle geçecektir.

İnsanların kurban edilmediği ve barış içerisinde kardeşçe yaşamın tesisi edildiği bir dünyada bayramı özgürce kutlamak dileğiyle” denildi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 2928 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim