• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

HDP’den kongre ve cenaze açıklaması

HDP’den kongre ve cenaze açıklaması
HDP Hakkari il örgütü 27 Martta düzenlenen kongre çalışmalarında emek veren ve katılım gösteren vatandaşlara teşekkür ederek Yüksekova'da ölmüş bir cesedin etini parçalayan kedinin kameraya çekilerek sosyal medyada paylaşılmasına tepki gösterdi.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan HDP İl binasında yapılan açıklamaya 27 Martta HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ında katıldığı 1. Olağanüstü kongresinde seçilen HDP’nin yeni eşbaşkanları Metin Besi, Evin Konur ve yeni yönetimde yer alanlar katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan HDP İl eşbaşkanı Metin Besi, 27 Mart’ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl örgütünün 1. Olağanüstü kongresini gerçekleştirdiklerini ifade ederek bu kongre için yaklaşık bir ay boyunca büyük emekler sarfeden ve bu yönetimi oluşturan komisyondaki tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.

Teknik ekipten, listenin hazırlanmasına bunun halka sunulmasına kadar emeği geçen tüm komisyon üyelerine HDP adına şükranlarımızı sunuyoruz. Halkın kendi partisine, il örgütüne ve il örgütünün kongresine sahip çıkmasını da çok anlamlı buluyoruz. Bu çerçevede halkımıza da katılımlarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

7 Haziran itibarıyla bölgemizde il ve ilçelerimizde çeşitli düzeylerde operasyonlar ve sokağa çıkma yasakları adı altında  sivil insanların katledildiğini belirten Besi,” Biz bunu her ananda ifade etmemize, basına taşımamıza ve dünya kamuoyuna taşımamıza rağmen ölümler gün be gün artarak devam ediyor.

Gevere'de öldürülmüş katledilmiş bir genç insanımızın cesedinin bir kedi tarafından parçalanmasını kameraya çeken bir özel harekat polisi tarafından sosyal medyada paylaşılmış. Dolayısıyla vekillerimizin de girişimiyle valiliyle yapılan konuşmalar neticesinde ilk başta Hakkari Valiliği bu olayı Yüksekova düzeyinde netleştiremediklerini ifade etmişlerdi.  

Daha sonra Milletvekillerimize Hakkari valisi geri dönerek bu görüntülerin Yüksekova’ya ait olduğunu ve Yüksekova’dan çekildiğini ifade etmiştir. Böylesi katliamların, böylesi utanç tablolarının halkımızda ciddi anlamda duygu kırılması açıyor. Bugün yaşananları yarın bir utanç tablosu olarak tarihine kaydedilmesini istemiyorsa bu vahşeti uygulayanlar ve bu vahşete ön ayak olanlar ilin mülki amirlerince gerekli bir soruşturmaya tabi tutulmalıdır. Bu insanlar adil yargılanmak açısından yargılanmalı ve gerekli ceza verilmeli.

Kuşkusuz Cizre’de, Sur’da, Nusaybin’de ve bu ablukanın yaşandığı tüm ilçelerimizde insanlarımız bodrumlarda yakılmıştır. Henüz bu konuda dahil bir adım atılmış değil. Yalnız tüm bu yaşanmışlıklara rağmen halkımız ortak yaşamdan yanadır.

Biz devlete ve derin devletin aklına şu çağrıda bulunuyoruz diyen Besi,” Bugün bu halka yaşattığınız yarının utancı haline dönüşmesin. Kıyılan gencecik bedenler yarın için sizler açısından bir umutsuzluğa yol açmasın. Ölümleri ne kadar erken durdura bilirsek, yaşamın önünü ne kadar açabilirsek bu ortak geleceğimiz açısından da atılacak en güçlü adımlara da vesile olacaktır. KCK’den sonra Demokratik Toplum Kongresi (DTK)’da sürecin tekrardan görüşme ve müzakere yoluyla bir aşamaya getirilmesi gerektiğini ve Sayın Öcalan ile bu sürecin tekrardan başlatılması çağrısında bulunmuştu.

Bizlerde bu kurumların yaptığı çağrının arkasındayız. Derin devletin de ortak yaşam ve ortak gelecek açısından değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çağrımızı bu şekilde yineliyoruz” diye konuştu.Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 5917 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim