• BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

HDP’li vekil Akdoğan’dan polise gaz tepkisi

HDP’li vekil Akdoğan’dan polise gaz tepkisi
HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, akşam evine gaz bombası isabet eden Yılmaz ailesinin ile ilgili bir açıklama yaptı.

Evine gaz bombası isabet eden ancak  geceyi akrabalarının evinde geçiren aile ile görüşemeden geri dönen Akdoğan, evin önünde bulduğu gaz kamsülünü eline alıp basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Akdoğan,  Mahalledeki evlerin önünde  hiç bir eylem olmadığı halde polisin rastgele gaz attığını, atılan gazların Yılmaz ailesinin evine isabet ettiğini söyledi.

iddiayı göre, dün akşam saat 19.30 sıralarında Hakkari'nin Kıran Mahallesi'nde polislerin  zırhlı araçlarından attığı  gaz bombası Refik Yılmaz'ın kaldığı binanın ikinci katına isabet etti. Bunun üzerine Refik   ve eşi Halime Yılmaz, dün akşam Hakkari Valiliğinin önüne gelip tepkilerini Vali Yakup Canbolat'a anlatmak istemişti.

Ancak Valilik önünde bekleyen Polisler tarafından kendilerine izin verilmeyince aile tekrar geri dönmüştü. HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ve beraberindeki DBP Hakkari il Eş Başkanı Nesibe Gültekin ile HDP Merkez ilçe Eş Başkanı Asım Özcan ile birlikte ailenin ikamet ettiği eve gitti.

Ancak yoğun  gazdan dolayı dün gece yakınlarına giden Yılmaz ailesi ile görüşmeden geri dönen HDP'li Akdoğan,evin önünde bulduğu gaz kamsülünü basın mensuplarına göstererek, polise tepki gösterdi.

Akdoğan,"Hiç bir alakanın olmadığı bir yerde bu evlere gaz sıkılıyor. Taşların atıldığı yer 500 metre aşağıda. Ama bu evlere gaz bombası sıkılıyor.

Çoluk-çocuk, astım hastası ve yaşlı olmasına rağmen bu eve gaz atılmış. Şu anda ziyaret etmek istediğimiz ev sahipleri evdeki gazdan dolayı geceyi akrabalarının evinden geçirmişler. Gerçek mermilere bile ihtiyaç yok. Bu gaz fişeği bir çocuğunun başına isabet etse Allah etmesin kurtulması mümkün değil" şeklinde konuştu.

Akdoğan ve beraberindekiler daha sonra 'Öz Yönetim' açıklamasına katıldığı gerekçesiyle dün akşam çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulan İlhan Kaynak'ın Halife Derviş Mahallesi'ndeki evine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Hakkarihabertv.com

akdogan-d.jpgakdogan-1-002.jpg

Bu haber toplam 3568 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim