• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

HDP’nin Hakkari adayları projelerini açıkladı

HDP’nin Hakkari adayları projelerini açıkladı
HDP’nin Hakkari Belediye Eş başkan adayları Cihan Karaman ve Seher Kadiroğlu Ataş projelerini açıkladı.

31 Mart seçimlerine 1 hafta kalırken Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Belediye Eşbaşkan Adayları Cihan Kahraman ve Seher Kadiroğlu Ataş, projelerini kamuoyuna duyurdu. 

KESK konferans salonunu da düzenlenen proje tanıtım toplantısına, Belediye Eşbaşkan Adayları Cihan Kahraman ve Seher Kadiroğlu Ataş, HDP ve DBP yöneticileri, STK temsilcileri, Kanaat önderleri, Barış anneleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Proje tanıtım toplantısında açılış konuşmasını yapan Eşbaşkan adayı Ataş, seçim çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ettiklerini belirterek, aylardır vatandaşlarla birlikte karar verdikleri projelerin tanıtım toplantısına gelen herkese teşekkür etti.


HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


Daha sonra Eşbaşkan adayları slayt sunumuyla projelerini anlattılar.  

HAKKÂRİ BELEDİYESİ SEÇİM BİLDİRGEMİZ

DEMOKRASİ YERELDENBAŞLAR

BİRLİKTE  KARAR VERECEĞİZ BİRLİKTE  BAŞARACAĞIZ

Eşit temsiliyet, eşit haklar ve eşit hizmet anlayışımızla, Hakkâri’nin sorunlarını çözme  odaklı çalışacağız.
Kentimizin kendine özgü kültürel değerlerini yok sayan anlayışa karşı, halkımızla el ele verip kültürel değerleri büyüteceğiz. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ. 

Herkese eşit hizmet vereceğiz Kent Meclisleri, Mahalle Meclisleri, Köy Meclisleri, Kadın Meclisleri, Gençlik Meclisleri ve Çocuk Meclislerini yönetime ortak edeceğiz. Açıklık/Şeffaflık ilkemiz gereğince belediye meclis toplantılarımızı halka açık yapacağız. Demokratik Kitle Örgütlerinin toplantılara katılımını sağlayacağız.Toplantı sonuçlarımızı web sayfaları ve belediye panolarında yayınlayacağız.Halk, istediği bilgilere anında ulaşabilecek.

Halkla ilişkiler çalışmalarını büyütmek için, beyaz masa uygulamalarını güçlendireceğiz. E-belediyecilik, akıllı belediyecilik uygulamalarımızı yaygınlaştıracağız.Kadın özgürlükçü anlayışımız ile cinsiyet eşitsizliğinin karşında duracağız. Ayrımcılık ve şiddet ile mücadele edeceğiz.Belediyemizde rant karşıtı, hizmet odaklı yönetim anlayışı ile, haksızlıkların ve hukuksuzlukların karşısında duracağız.

EŞİT TEMSİLİYET EŞİT HİZMET

KENT BİZİM HALK BİZİZ YÖNETİM BİZİM

15 MAHALLEMİZE 18 SAAT SU VERECEĞİZ

Kayyım atanmadan önce %70’ni tamamladığımız İÇME SUYU PROJEMİZE daha güçlü ve daha tecrübeli bir şekilde kaldığımız yerden devam edeceğiz.

İÇME SUYU PROJEMİZ KAPSAMINDA 

temiz su sağlayacak, depoların sayısını arttırıp, her eve 18 saat boyunca su hizmeti sağlayacağız.
Hakkari merkezden geçen şehir içi derelerin ıslah ve bakımını yapıp doğaya ve kente kazandıracağız.

SULAMA KANALLARI 

Projemiz kapsamında bostancılık (bahçecilik) yapan mahallelerimize, dere suyu kanallar aracılıyla mahallelere dağıtımını sağlayacağız. Kültürümüzün bir parçası olan, SU SEBİLLERİNİ (MAHALLE ÇEŞMELERİNİ)
yaygınlaştıracağız.

KENTİMİZİ ÇAMURDAN VE TOZDAN KURTARACAĞIZ

Kayyım atanmadan önce %40’nı tamamladığımız ALT YAPI VE KANALİZASYON  PROJEMİZİ daha yetkin bir  ekip tarafından kontrol altına alıp tamamlayacağız. Sıkça bozulan alt ve üstyapı sorunlarının çözümü, düzenli planlanmalar çerçevesinde çözüme kavuşturacağız.Kayyım atanmadan önce yağmur sularını tahliye etme kapsamında Kent merkezi ve pilot mahallelerimizde %40 ‘nı tamamladığımız.

YAĞMUR SUYU DRENAJ ÇALIŞMALARINI Tüm mahallelerimizi kapsayacak şekilde tamamlayacağız.
Kent merkezimizde ve mahallelerimizde edindiğimiz tecrübelerle beraber profesyonel ekiplerle yol çalışmaları ve iyileştirmeleri yapacağız.Mahallelerimizde evine yol gitmeyen bölgeleri tespit edip, ivedilikle yol ve ulaşım hizmeti sunacağız.

RANTÇI KİRLETEN DEĞİL ÜRETEN TEMİZ BİR HAKKARİ

Çöpün kaynağından ayrıştırılması için ev ve iş yerlerinde kampanyalar ve bilgi paylaşımı çalışmaları yapacağız.
Kuracağımız açık hatlarla mahallelerde biriken atıklar HAKKARİ BELEDİYESİ ÇÖP TAKSİ sistemi ile anında toplayacağız. 2019 yılı içerisinde vahşi depolama sorununu bitirip KATI ATIK DEPOLAMA VE BERTARAFTESİSİ İHALESİNİ yapacağız.Kentin değişik noktalarına YER ALTI ÇÖP KONTEYNIRLARI gömerek daha temiz 
bir kent yaratacağız.

DAHA GÜVENLİ DAHA ERİŞİLEBİLİNİR ULAŞIM İMKANI SAĞLAYACAĞIZ

Özellikle öğrencilerimizin ve halkımızın yoğun geçiş noktaları olan KANTAR KAVŞAĞI, 23 NİSAN İLK ÖĞRETIM, ŞEHİT SELAHATTİN İLK ÖĞRETİM ve CUMHURİYET İLK ÖĞRETIM OKULLARI ÜST GEÇİT PROJELERİMİZLE 
güvenli geçiş alanları haline getireceğiz.Kent merkezinde trafik sorununu YENİ BELEDİYE İŞ HANI PROJESİ KAPSAMINDA Yapacağımız KAPALI OTOPARK ile büyük bir oranda ortadan kaldıracağız.

Şehir içi toplu ulaşımda yaşanan sorunlar minibüs ve taksici esnafımızla istişare ederek çözüme kavuşturacağız.Toplu taşıma hizmeti alamayan mahallelerimize bu hizmetin ulaşmasını sağlayacağız.

60 YAŞ ÜSTÜ ve ENGELLI vatandaşlarımızın ücretsiz ulaşım hizmetinden yararlanmasını sağlayacağız.
DAHA YEŞİL VE YAŞANILABİR BİR KENT YARATACAĞIZ Yeni bir KENT ORMANI kurup Bölgeye özgü endemik ağaç türleri ile zenginleştireceğiz.

GOLA ZÛRYA Çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları yapılarak, gölün etrafı yeşillendirilecek, halkımızın dinlenip vakit geçireceği bir alana çevireceğiz.BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ BİRLİKTE PAYLAŞACAĞIZ Hakkari’nin kilim okumacılığı tarihi bir mirastır. 

HDP BELEDİYECİLİĞİYLE TARİHİNİ KORUYACAK, GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ.

Kilim dokumacılığı kursları teşvikini arttırıp kentimizin kültürüne sahip çıkacağız. Emeğe Dayalı Yönetim anlayışımız ile Mahallerimiz de TANDIR EVLERİ Kuracağız. Engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için imar planlarımızda gerekli düzenlemeleri yaparak onların yaşamlarını kolaylaştırıcı adımlar atacağız.

DOĞA SPORLARIYLA ANILAN BİR KENT YARATACAĞIZ

Zap suyu üzerinde 189 km’lik RAFTİNG yapma imkanı bulunmaktadır. Belediyemiz HAKKARİLİ GENÇLERİN su sporları teşvikini ve imkanlarını sağlayacak çalışmalar yapacaktır.Doğa harikası olan kentimizde,

DOĞA İLE İÇ İÇE OLMAK İÇİN 

yılın belirli aylarında kitlesel doğa sporları aktiviteleri düzenleyeceğiz.

DAYANIŞAN KADINLA GÜÇLÜ KOOPERATİFÇİLİĞE

BİNEVŞ KADIN MERKEZİ’ni tekrardan daha güçlü bir şekilde açacağız.

BELEDİYE İŞ HANI PROJESİ kapsamında bir katını tamamen kadın girişimciler için KADIN EMEĞİ PAZARINA ayıracağız. Kent merkezinde köylerden gelen kadınlar için dinlenme Noktaları oluşturacağız.

ALTERNATİF ENERJİYLE  DAHA TEMİZ BİR KENTE GÜNEŞ PANELLERİ PROJESİ ile temiz enerji üretimi yapacağız. Köylülerimizle uygun bölgeler belirleyip bölgemizdeki uygun alanlara   CEVİZ AĞACI  dikimini yaygınlaştıracağız.

HAKKARI BALININ markalaşması için çalışmalar sürdürüp halkımızın ekonomisini güçlendireceğiz.

KOOPERATİFLER KURARAK GÜÇLÜ EKONOMİYE GEÇECEĞİZ

ENDEMİK PANCAR TÜRLERİ ve KÖY ÜRÜNLERİ için KÖY ÜRÜNLERİ PAZAR SOKAĞI kuracağız. Organik ve ucuz ürün temini için 

MAHALLE PAZARLARI KURACAĞIZ.

DÜNDEN BU GÜNE BU GÜNDEN YARINA KÜLTÜREL DEĞERLERİMZE
SAHİP ÇIKACAĞIZ

Hakkari yöresine ait Dengbêjliğin ve Stranların icra edileceği FEQİYÊ TEYRAN KÜLTÜR MERKEZİNİ yeniden canlandıracağız.

FEQİYÊ TEYRAN KÜLTÜR MERKEZİ bünyesinde Kentimizin tarih arşivini yansıtan KENT KÜTÜPHANESINI kuracağız. Şehrin sokak, cadde ve mahallelerini HAKKARİLİ AYDINLARIN, BÜYÜKLERİMİZİN  İSİMLERİYLE ADLANDIRACAĞIZ. TARİHİ MîR KALESİNİ dokusuna uygun restore ederek, turizme kazandıracağız.COLEMÊRG
YA ME YE

Bu haber toplam 4215 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim