• BIST 10174.38
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Hemşire'nin darp edilmesine tepki

Hemşire'nin darp edilmesine tepki
Hakkari Devlet Hastanesi çocuk servisinde bir hasta yakını tarafından görevi başında bulunan bir hemşirenin darp edilmesi düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

Haber: Feyzullah Taş- Devlet Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasına sağlıkçılar ve bazın vatandaşlar katıldı. Burada basın açıklamasını okuyan Ses Hakkari Devlet Hastanesi İşyeri Temsilcisi Hamdi Demiroğlu, sağlıkçılara yönelik şiddete isyan ettiklerini belirtti. Sağlıkta yaşanan sorunların sorumlusu kendilerinin olmadığını belirten Demiroğlu, 22 Şubat 2012 tarihinde gece saat 23:.30 civarlarında Devlet Hastanesi Çocuk Servisinde görevli bir hemşire arkadaşlarının çocuğu serviste yatan bir hasta yakını tarafından saldırı yapılarak darp edildiğini söyledi.

 ses-1.20120223150117.jpg

Demiroğlu,"Bu olay ne ilktir ne de sondur. SES işyeri temsilciliği olarak yetkileri defalarca uyarmamıza rağmen hiç tedbirin alınmaması kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. Hastanede çalışan biz sağlıkçılar idarece hiçbir güvenlik alınmadığı için saldırılara maruz kalıyoruz. Bundan dolayı ciddi kaygılar taşımaktayız. Yaşanan bu olay halka sağlık hizmeti veren bizleri üzmüştür. Gene de saldırlar kimden gelirse gelsin bunu kabul etmeyeceğimizi ve yaşanan bu olayı kınadığımızı özellikle belirtiyoruz. Hakkari Devlet Hastanesi yönetimini de gerekli tedbirleri ve güvenliği almaya davet ediyoruz" dedi

 - SAĞLIKTAKİ KÖTÜ YÖNETİMLERİN SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ

Her gün ülkenin dört bir yanındaki binlerce sağlık kurumunda acillerde, polikliniklerde, servislerde, laboratuarlarda, ameliyathanelerde, çocuklarımızı, yaşlılarımızı, düşkünlerimizi, hastalarımızı sağlıklarına kavuşturmak için fedakarca çalıştıklarını belirten Demiroğlu," Bizler insan yaşamına başlangıcından itibaren saygı göstereceğimize kendi yaşamımızı insanlığın hizmetine adayacağımıza, hastalarımızın sağlığının bizim için en önde geleceğine, mesleğimize adım attığımız daha ilk günden söz verdik. O günden bu yana bizlerin en büyük mutluluğu hayata döndürdüğümüz, acısını, ızdırabını dindirdiğimiz, sağlıklarına kavuşturduğumuz hastalarımızın yüzündeki tebessümdür. Ne var ki son yıllarda giderek artan bir şekilde şiddete maruz kalıyoruz. Her gün meslektaşlarımız darp ediliyor, dövülüyor. Oysa yapılan bütün propagandalara rağmen sağlıkta işlerin düzelmemesinin sorumlusu biz değiliz. Bir doktorun günde yüz, iki yüz hasta bakmasının, hastalarımıza yeterli süre ayıramamanın, acil servislerdeki izdihamların sorumlusu biz değiliz. Sağlık kurumlarındaki düzensizliklerin, sağlıktaki kötü yönetimlerin sorumlusu da biz değiliz" şeklinde konuştu.

ses-2.20120223150157.jpg

Bu haber toplam 9455 defa okunmuştur
  • Yorumlar 79
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim