• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Heskader'den ilginç kampanya

Heskader'den ilginç kampanya
Hakkari Eğitim Sanat Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKADER) Başkanı Sefer Kaçmaz, "31 Ekim Dünya Tasarruf Günü" dolayısıyla bir kampanya başlattıklarını belirtti.

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) - Sefer Kaçmaz, tasarruflu ampullerin zararlarına ışık tutmak ve toplumu bilinçlendirmek adına, kurşun ve cıva içeren, TSE belgesi ve garantisi olmayan 100 kullanılmaz kalitesiz tasarruflu ampul getiren herkese, bir takım elbise veya çocuğuna okul kıyafeti hediye kampanyası başlattıklarını söyledi.

İnsana verilen nimetlerin en kıymetlilerinden biri de sağlık ve sıhhat olduğunu belirten Kaçmaz, günümüzde ise enerji öneminin gittikçe arttığını belirtti. Tasarruflu ampullerde gaz halinde cıva bulunduğunu, ampul kırıldığı takdirde bu zehirli madde ortamın havasına karıştığını belirten Kaçmaz, cıvanın solunarak vücuda girmemesi için mekanın derhal havalandırılması, kırık parçaların da el değmeden toplanması gerektiğin ifade etti.

HESKADER Başkanı Sefer Kaçmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Ampullerin kurşun da içerdiği bilinmektedir. Tasarruflu ampulün yaydığı radyasyon cep telefonları kadar olmasa da buna yakın düzeydedir. Bu nedenle, tasarruflu ampuller yerine akkorlu ampullerin kullanılması tavsiye edilmektedir. En çarpıca nokta, piyasaya 'tasarruflu ampul adı altında kalitesiz ampuller sürülmektedir.

Dalga boyu 10-15 birim olması gereken ampullerden bazılarının dalga boyu 40 birimi buluyor. Bu da kullanıldığı yerde çok yoğun olarak elektromanyetik radyasyon yaydığı anlamına geliyor. Gerçekten insanların sağlığı ciddi tehlike altında.

Son yıllarda enerji tasarrufu sağlaması sebebiyle büyük ilgi gören ampullerde çeşidin giderek arttığını, çocukların odasında ve masalarında tasarruflu ampullerin kullanılmasını asla tavsiye etmediklerini uzmanlar dile getirmektedir.

Elektromanyetik radyasyonun yüksek oranda olması, halsizlik, baş ağrısı, uykusuzluk ve bağışıklık sistemini zayıflatması, buna bağlı bazı kanser türlerini tetiklemesi gibi rahatsızlıklara yol açabilir. Ayrıca kurşunlu ampulleri tabiatı tahrip etme oranını düşünmeliyiz,. Derneğimizin duyarlılık oluşturma anlamındaki bu kampanyasına herkesin ilgi göstermesini bekliyoruz."
 

Bu haber toplam 2610 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim