• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

HOLLANDA BÜYÜKELÇİSİ HAKKARİ DE

HOLLANDA BÜYÜKELÇİSİ HAKKARİ DE
Hollanda Büyükelçisi Tom Van Oorschot Hakkari Valiliği ve Belediye Başkanlığı nı ziyaret etti.

Bugün öğle saatlerinde Hakkari ye gelen büyükelçi Oorschot ilk olarak Hakkari Valisi Muammer Tüker i makamında ziyaret etti. Vali Türker le bir süre görüşen büyükelçi daha sonra Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu nu ziyaret etti. Burada basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Büyükelçisi Tom Van Oorschot, Hakkari nin çok güzel bir coğrafyasının bulunduğunu belirtti. Büyükelçi "Bölgede meydana gelen gelişmeler konusunda sivil toplum örgütlerinden bilgi almak için geldik. Türkiye nin bütün bölgelerinde bu tür ziyaretleri sık sık yapmaktayız. Bizler için bölgedeki gelişmeleri yerinde görmek çok büyük önem taşıyor. Van dan Hakkari ye gelirken yolun coğrafya açısından çok kötü zorluklar oluştuğunu gördük. Bu da bölgenin ekonomisini etkileyen temel faktörlerden bir tanesidir" dedi.

Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu ise, buraya gelip kendileri ve Hakkari nin sorunları ile ilgilendikleri için Oorschot a teşekkür ettiğini belirtti. Bedirhanoğlu, "Umarım Avrupa devletleri Türkiye nin demokrasinin ilerlemesi için katkı sunarlar ve Türkiye Avrupa düzeyine gelir. Büyükelçi Hakkari ile ilgili bölge ile ilgili ekonomik, sosyal faaliyetlerle ilgili konulara değindi. Bize bazı sorular sordular. Genel anlamı ile Hakkari ve bölgenin durumu üzerinde duruldu" dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Hollanda Büyükelçisi Tom Van Oorschot a Hakkari yöresine ait bir kilim hediye ederken büyükelçi ise Belediye başkanı Bedirhanoğlu na Hollanda kraliçesinin Türkiye gelişinde katıldığı bir konserin CD sini hediye ettiği belirtildi. Başkan ve büyükelçi nin kol kola girip samimi poz vermeleri ise dikkatlerden kaçmadı. Başkan Bedirhanoğlu, büyükelçiye kapıya kadar eşlik ederek uğurladı. Büyükelçi Hakkari ziyaretinin ardında Van a geçti. (Hakkarihabertv)

Bu haber toplam 2190 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim