• BIST 10174.38
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Hükümet konağı inşaatı durduruldu

Hükümet konağı inşaatı durduruldu
Hakkari’nin çehresini değiştirecek ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek yapımına başlanan Hükümet Konağı binası inşaatı bilinmeyen bir nedenden dolayı durduruldu.

Sürekli çarpık kentleşme ile gündeme gelen Hakkari çarşı merkezine kötü görünüm arz eden Bulvar Caddesi üzerindeki eski özel idaresi binaların yıkılmasıyla birlikte yerine günümüz şartlarına uygun Osmanlı Mimarisinden esinlenerek yeni modern bir hükümet konağı inşaatı çalışmaların 2011 yılında başlanmıştı.

 

3 bin 500 metre kare üzerinde inşaat edilecek 7 katlı hükümet konağı binası birinci deprem kuşağına göre dizayn edilerek binanın ise 7 milyon 999 bin TL mal edileceği ifade edilmişti. 2014 yılında hizmete germesi planlanan hükümet konağı binasının alt katında otopark, diğer katlarında ise valilik ve bazı kurum ve kuruluşların hizmetlerini burada sürdüreceği ifade edilmişti. Binanın hizmete girmesi halinde güzel görünümü ile Hakkari’nin kötü görünümünden kurtulacağını belirten vatandaşlar ise bunu memnuiyetle karşılamıştı.

 

İNŞAAT İŞİNDE ÇALIŞAN İŞÇİLERİ MAĞDUR OLDU

2011 yılının sonbahar ayında yapımını başlanan ve 60 kişinin istihdam edildiği bina inşaatının yaklaşık 15 günden çalışmaların durdurulduğunu belirten işçiler, işsiz kalmanın üzüntüsü içersinde olduklarını belirttiler. İnşaat çalışmalarının devam etmesi halinde çalışacak işçi sayısının 150 çıkabileceğini belirten işçiler, çalışmaların neden durdurulduğu hakkında ise bilgi sahibi olmadıklarını söylediler.

 

 İşçiler,”Bina inşaatını sürdüren Eren İnşaat firması ile bir süreden beridir çalışmaktayız. Her iş bitiminde firma sahibi işadamı Abdurrahman Er, teşekkür ve takdir belgeleri ile ödüllendiriliyordu. Ancak Hakkari’nin görünümünü değiştirecek hükümet konağı binasına başlandı. Kısa sürede 7 katlı binanın 3,5 katı tamamlandı. Ancak çalışmalar 15 gün önce çalışmalar aniden durduruldu. Kış aylarının yaklaştığı bugünlerde bizlerde işsiz kaldık. Başta valilik olmak üzere firma yetkililerinden işin neden durdurulduğu hakkında bizi de bilgilendirmelerini istiyoruz. Burada mağdur olan bizler olduk. Çünkü ilde fabrika ve çalışacak iş sahaları bulunmuyor. Bizlerler işsiz kaldık. ” şeklinde konuştular.

 

İHA muhabirinin telefonla görüştüğü Eren İnşat sahibi işadamı Abdurrahman Er ise, çalışmaların neden durdurulduğu hakkında bilgi vermekten kaçındı. Hakkarihabertv.com muhabirinin telefonla görüştüğü Hakkari Vali Yardımcısı Önder Bozkurt ise, çalışmaların durdurulmasında bilgilerinin olmadığını söyledi. Bozkurt, ”Çalışmaların durdurulduğunu ilk sizde öğrendim. Neden durdurulduğunu ise bilmiyoruz. İl Özel İdaresi ve ilgili firma müteahhidi ile görüşüp konuyu öğrenmeye çalışacağız. Daha sonrada konu ile ilgili size detaylı bilgiler vereceğim” dedi.

 

 İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkilileri ise, ihaleyi firmaya verdiklerini ancak çalışmaların neden durdurulduğu konusunda bilgi sahibi olmadıklarını belirttiler.

eren-insaat-hukumet-konagi-binasi-insaati-1.jpg

 

eren-insaat-hukumet-konagi-binasi-insaati-2.jpg

eren-insaat-hukumet-konagi-binasi-insaati-3.jpg

eren-insaat-hukumet-konagi-binasi-insaati-4.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 5284 defa okunmuştur
  • Yorumlar 26
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim