• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Hz. Mevlana konferansı düzenlendi

Hz. Mevlana konferansı düzenlendi
Hakkari Üniversitesi tarafından, “Hz. Mevlana’nın Hoşgörü Anlayışı ve Çağımıza Mesajları” konulu konferans düzenlendi.

Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından "Mevlana Haftası" etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde "Hz. Mevlana’nın Hoşgörü Anlayışı ve Çağımıza Mesajları" konulu konferans düzenlendi. Batman Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Vali Yakup Canbolat, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Erdoğan Bada, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Müftüsü M. Faysal Geylani, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Yrd. Dç. Dr. Şemsettin Kırış, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlahiler eşliğinde başlayan konferans günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmalarla devam etti. Konferansta konuşan Batman Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aşkar, Hz. Mevlanâ’nın yaşadığı XIII. yüzyılda Anadolu topraklarında Orta Asya'dan göçlerin devam ettiği ve Moğol saldırılarının hakim olduğu bir zaman diliminde yaşadığı, yaşadığı bu zaman diliminde halkın en alt sınıfından, Muîniddin Pervâne gibi bürokratlara ve Alâeddin Keykûbât gibi sultanlara kadar geniş bir sosyal tabakaya hitab etmesini bildiği ve onların dertlerine ortak olmuş ve idareci kesime adaletli olmalarını telkin ettiğini belirtti.

Aşkar, “ Hz. Mevlana’nın halka ve insanlara son derece hoşgörülüydü.  Hz. Mevlana onları dinin dışına itmek yerine, empatik bir yaklaşımla dinin merkezine çekerdi. Bu durumu Mesnevî Şerîf'inde: "Biz pergel gibiyiz. Bir ayağımız Kur'ân'da sabit, diğer ayağımızla yetmiş iki buçuk milleti dolaşırız" sözleriyle bir taraftan Kur'ân ve Sünnet'e bağlı, diğer taraftan da tüm insanlığı kucaklamaya çalışmıştır” dedi.  Hakkarihabertv.com

konferans-01.jpg

konferans-2.jpg

konferans-3.jpg

Bu haber toplam 4344 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim