• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

“İdeal Din Gönüllüsünün Vizyonu ve Motivasyonu”

“İdeal Din Gönüllüsünün Vizyonu ve Motivasyonu”
Hakkari'de “İdeal Din Gönüllüsünün Vizyonu ve Motivasyonu” konulu konferans düzenlendi.

 

Tarihçi yazar Mustafa Turan “Hakkari’de İrfan ve Medeniyet Buluşmaları” kapsamında “İdeal Din Gönüllüsünün Vizyonu ve Motivasyonu” konulu konferans verdi. Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sonucu tarafından kısa özgeçmişinin anlatılmasından sonra söz alan tarihçi Yazar Mustafa Turan “Her mesleğe yönelik konferans ve etkinlikler düzenlediğini, ancak en fazla hazzı Allah’ın dinine hizmet eden din görevlilerine yönelik programlardan aldığını” söyledi.

Turan,"Her kurumun kendine özgü ordusu vardır. Diyanet İşleri Başkanlığı ordusu da gönüllere hitap eden din gönüllüleridir. diyerek konuşmasına devam eden Yazar Turan; “Her din gönüllüsü Hz. Peygamber (s.a.v) mesleğini icra eden bir öğretmendir. Eğitimde, ilim ve ilimle beslenen irfanı birlikte ele alır. Her işte olduğu gibi çocukları eğitirken de Hz. Muhammed (s.a.v)’i örnek alır. Gönül gözü sürekli açık olur.

Harama bakmaz, tevazu ile yürür edep ve hayadan ödün vermez. Gönüllerin fethinin toprak fethinden daha faydalı olduğunu, insanların gönlüne girmeden kafalarına girmenin mülkün olmadığını bilir.

Konuşmanın devamında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 4-6 yaş grubu Kur’an Kurslarının çok önemli bir projedir.“ Buradan yetişen çocuklar Yüce Allah, hidayet kaynağımız Kur’an-ı Kerim ve sevgili Peygamberimizi tanır. Kötülükten uzak durur, kendisi ve toplum için faydalı tutum ve davranışlarda bulunur.

Bunun için din gönüllüsü, yeni nesilleri Allah ve Peygamber yolunda yetiştirmenin derdinde olur. Özetle, ektiğine dikkat edecek ki biçtiğinden memnun olsun. Sürekli okuyacak ilim ve irfanla dolacak Peygamber makamı minberin hakkını verecek.

Bilindiği üzere Hz. Muhammed (a.s.) Yesrib’e hicret etti. Orayı Medine’ye çeviren kendisidir. Din gönüllüsü de içinde yaşadığı şehri Medine, orada yaşayanları da Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber sünneti çerçevesinde medenileştirir. Din gönüllüsü, geniş bir genel kültüre, zengin alan bilgisine, engin mesleki formasyona, büyük hoşgörüye, yeterli sabra, sürekli yenilenme idealine, kitap okuma alışkanlığına, güzel bir hitabete, dinamik ve enerjik bir yapıya ve kaliteli sorumluluk bilincine sahip olan kişidir" şeklinde konuştu.

Program, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ali Yiğit’in, teşekkür konuşması ve Tarihçi Yazar Mustafa Turan’a kitap takdiminden sonra sona erdi.

Programa İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ali Yiğit, Müftülük büro çalışanları ile cami ve Kur’an kursu görevlileri katıldı. Hakkarihabertv.com

konferans.jpegkonferans-jpeg-2.jpeg

Bu haber toplam 617 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim