• BIST 10173.42
  • Altın 2445.956
  • Dolar 32.2822
  • Euro 34.9585
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 7 °C

İHD'den önemli açıklama

İHD'den önemli açıklama
İHD Hakkari Şube Başkanlığı ve Eğitim-Sen Hakkari Şube Temsilciliği Urfa’da İHD,BDP ve Eğitim-Sen üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklamaları kınamak amacıyla İHD Hakkari Şube binasında basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada devletin insan hakları savunucuları ile sendika üyeleri ve parti yöneticilerine yönelik gözatı ve tutuklamlarının kabul edilemez olduğu belirtilerek, PKK'ye de kaçırılan öğretmenleri derhal serbest bırakma çağrısı yapıldı.

İHD Hakkari Şube Başkanlığında yapılan basın toplantısında İHD Şube Başkanı İsmail Akbulut, Eğitim - Sen Hakkari Şube Başkanı Hilmi Tansu ve İHD Şube Yöneticileri katıldı.

"GÖZALTINDAKİLERİ DERHAL SERBEST BIRAKIN"
Gözaltılara ilişkin İHD adına yapılan açıklamayı okuyan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Urfan’da İnsan Hakları savunucuları, emekçi ve BDP’lilere yönelik yapılan baskınları kınadı. Hükümetin ifade ve örgütlenme özgürlüğüne karşı büyük bir direnç gösterdiğine işaret eden Akbulut, “ 27 Eylül 2011 tarihinde İnsan Hakları Derneğinin ve KESK’e  bağlı Eğitim-Sen Şanlı Urfa şubelerine düzenlenen eşzamanlı polis operasyonu sonucu İçerisinde BDP Üye ve yöneticilerinin de olduğu 31 kişinin gözaltına alındığını öğrendik. İHD Şanlıurfa Şubesi polis tarafından basıldı ve arandı. Şube Başkanımız Cemal Babaoğlu, şube yöneticilerimiz Müslüm Kurt ve Müslüm Çiçek ile Eğitim-Sen Şube Başkanı Veysi Özbingöl dahil onlarca kişi gözaltına alındı. Tamamen yasal ve meşru faaliyet yürüten demokratik kitle örgütü temsilcilerinin bu şekilde gözaltına alınmasını; evlerinin, işyerlerinin aranmasını, şubemiz ve diğer örgütlere baskın yapılamasını kınıyoruz. Yetkili makamları evrensel hukuk kurallarıan uymaya BM İnsan Hakları Savunucularının korunması bildirgesine uygun davranmaya davet ediyor, gözaltında tutulanların tümünün serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi.

Daha sonra bir açıklama yapan Eğitim -  Sen Hakkari Şube Başkanı Hilmi Tansu ise Türkiye'de başgösteren şiddet sarmalının sivillere zarar vermeye başladığını belirterek, devletin gözaltına almış olduğu eğitim emekçileri ile PKK'lilerin alı koyduğu öğretmenlerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Eğitim - Sen Hakkari Şube Temsilcisi Hilmi Tansu İHD Hakkari Şubesi'nde son dönemde Eğitim - Sen üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklamlar ile ülke genelinde artan şiddet ve kaçırılan öğretmerler ile ilgili bir basın açıklaması düzenlendi.

"GÖZYAŞLARININ RENGİ VE YÜREKLERİ YAKAN ACI AYNIDIR"

“Ülkemizi baştanbaşa saran şiddet sarmalından kurtulmanın tek yolu demokratik, adil ve barışçıl bir çözüm yolunun açılmasıdır" diyen Tansu, iktidarı ve diğer yetkilileri sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye davet ederek, "Başta Kürt sorunu olmak üzere ülkemizin temel sorunlarını çözmekle yükümlü siyasi mercilerin, sorumluluklarını gereği gibi yerine getirmemelerinin faturası bir kez daha yurttaşlara kesiliyor. Yaşanan çatışmalar ve şiddet olayları bir kez daha yaygınlaşıyor. Başta AKP olmak üzere egemenler, sorunların çözümü için elini taşın altına koyarak adil, demokratik ve barışçıl yollar bulmak yerine, bir kez daha işin kolayına kaçıyorlar ve hamaset nutukları eşliğinde askeri “çözüm”(süz)lüğe bel bağlıyorlar. Netice; ne yazık ki daha fazla gencin toprağa düşmesi, daha yaşamlarının başında olan masum çocukların hayatını kaybetmesi oluyor. Ağıtların dili ne olursa olsun evlerde akan gözyaşlarının rengi ve yürekleri yakan acı aynı oluyor."dedi.

"ÇÖZÜMSÜZLÜK SİVLİLLERE ZARAR VERİYOR"

Çözümsüzlük sürecinde sivillerin şiddet ve baskı ortamından etkilendiğine işaret eden Tansu, "Son olarak Elazığ'ın Arıcak ilçesinde 4, Diyarabakır’da ise 1 öğretmenin alı konulması, diğer taraftan barış talebiyle sokaklara çıkan öğretmenlerin gözaltına alınması bu durumun en açık örneğidir. Büyük bir özveriyle mesleğini yerine getirmeye çalışan öğretmenlerimizin yaşam hakkını, temel hak ve özgürlüklerini ortadan kaldıracak yönelimlerin son bulmasını istiyoruz Bu kaygı verici gelişmeler, yıllardır dile getirmekte olduğumuz demokratik barışçıl çözüm talebinin aciliyetini de gösteriyor. Biliyoruz ki bugün yeniden aynı yollardan geçmek zorunda değiliz. Eğitim Sen olarak her vesileyle, ülke sorunlarına demokratik barışçıl çözüm yollarının aranması gerektiğini, aksi takdirde şiddetin kör sarmalından kurtulamayacağımızı dile getirdik. Mitinglerimizde, basın açıklamalarımızda, alanlarda, meydanlarda, işyerlerinde barışı, halkların kardeşliğini haykırdık ve haykırmaya da devam edeceğiz. Bir kez daha çözümsüzlükte ısrarın herkese kaybettireceğini anımsatmak istiyoruz. Yaşanan kör şiddetin hepimizi derinden etkilediği, içimizi acıttığı ve yaraladığının altını çiziyoruz. Ancak yaşanan acının, sorunun kaynağındaki neden sonuç ilişkisini unutturmasına, meselenin demokratik barışçıl yollardan çözümüne ve halkların kardeşliğine olan inancımızı zayıflatmasına izin vermememiz gerektiğine inanıyoruz."dedi.

"PKK VE DEVLET ÖĞRETMENLERİ SERBEST BIRAKMALI"
Tansu, hem gözaltındaki hemde alı konulan öğretmenlerin serbest bırakılmasını isteyerek, "Eğitim Sen olarak alı konulan öğretmenlerimizin yeniden görevlerine dönmeleri, gözaltına alınan öğretmenlerimizin de serbest bırakılmaları için her türlü adımı atacağımız ve bu konuda her türlü girişimin içerisinde yer alarak sorumluluğumuzu yerine getireceğimiz bilinmelidir. Savaşın değil barışın inşa edilmesinde dün olduğu gibi bugünde mücadelemize devam edeceğiz."dedi.

Bu haber toplam 3194 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim