• BIST 10173.42
  • Altın 2445.88
  • Dolar 32.2675
  • Euro 34.9118
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

İki dilli toplu sözleşme sevinci

İki dilli toplu sözleşme sevinci
Hakkari'nin Yüksekova ilçe ve Esendere belde belediyeleri ile Tüm-Bel Sen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

HAKKARİ (İHA) -  Yüksekova Belediyesi'nde düzenlenen imza törenine Yüksekova, Belediye Başkanı vekili Derya Yılmaz, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, Tüm-Bel Sen Yüksekova temsilcisi Tahir Tekinalp, KESK, DİSK temsilcileri ile belediye meclis üyeleri katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Yüksekova Belediyesi Tüm Bel Sen İşyeri Temsilcisi Tahir Tekinalp, sözleşme ile ilgili genel bilgiler verdi. Tekinalp "20 Yıldır sendikal mücadelemizi sürdürüyoruz. BDP'li yönetici ve belediye başkanları ile sendikal mücadele gösteren birçok arkadaşımız gözaltına alındı. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen belediyelerimizde olumlu yaklaşımlar bizleri mutlu etmiştir. Belediyelerde yürütülen iki dilliliklere tam destek veriyoruz.

Demokratik özerkliğin tartışıldığı bu süreçte biz tarafız diyoruz ve iki dilliliği yani anadilimizde çalışmalarımıza katacağız ve pratikleştireceğiz. Bunu halkımıza bir hizmet olarak sözleşmedeki maddeyle güvence altına aldık" dedi.

Yaptıkları sözleşmede kadına yönelik özel bir karar aldıklarını söyleyen Tekinalp "Kadın potansiyelini gerçekleştirmeyi engelleyen her türlü tutum ve davranış (fiziksel, ekonomik ve psikolojik şiddet, taciz, tecavüz, dayak, hakaret, çok eşlilik vb) sergileyen erkeklerin sözleşmeleri feshedilecek, davranışın ağırlığına uygun biçimde disiplin cezası verilecektir.

Bütün memur toplu sözleşmelerinde kadına yönelik şiddet uygulayan belediye personeline müeyyide uygulayan hükümler yer alacak ve bu konuda diğer kurum ve kuruluşlarda teşvik edilecektir" diye konuştu. Daha sonra söz alan Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin ise "Bizim en hassas olduğumuz konu anadilimizdir. Belediye çalışanları Kürtçe hizmet verecektir. Kürtçe ile beraber Türkçe de hizmeti vererek iki dilin kardeşliğini pekiştirecektir. Belediyelerimizdeki iki dilli tabela çalışmaları da devam ediyor" dedi.

Konuşmaların ardından Tüm-Bel Sen Temsilcisi Tahir Tekinalp, Yüksekova Belediye Başkan vekili Derya Yılmaz ve Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin ile toplu iş sözleşmesini imzaladı. Sözleşmeye göre bazı sosyal haklarda iyileştirmeler yapıldığını belirtildi.
 

esendere-1.jpg
 

Bu haber toplam 4240 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim