• BIST 10273.37
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

İki Kürt Asker Yaralandı,,,

İki Kürt Asker Yaralandı,,,
Adana Askeri Hastanesi'nde görev yapan askerler arasından çıkan bıçaklı kavgada iki Kürt asker yaralandı. Komutanların bu duruma sessiz kaldığını belirtildi.

ADANA - Adana Askeri Hastanesi'nde görev yapan askerler arasında 20 Ekim akşamı çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada Savaş Kaya ve Feyyaz Sipki isimli askerler İzzet Tırtıl adlı askerin bıçak darbesiyle yaralandı. 2 gündür Çukurova Aşkım Tüfekçi Hastanesi'nde tedavi gören ve hayati tehlikesi bulunan askerlerden Savaş Kaya, yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veriyor. Yaralanan diğer asker Feyyaz Sipki'nin ise TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi devam ediyor. Yaralanan askerden Feyyaz Sipki, yaşanan olayı Kaya'nın ailesine bildirdi. 

Kaya'nın ailesi, Sipki'nin kendilerine nöbet sırasında İzzet Tırtıl adlı askerin nöbet yerine gitmediğini ve bu durumdan komutanların haberi olduğunu bildiğini aktardığını ifade ederek, Sipki'nin kendilerine yaşananları, "Ben ve Savaş arkadaşlarla birlikte yemekhanede oturuyorduk. Oda o esnada bıçağını çay ocağından alıp, yanımıza doğru geldi. Önce Savaş'ı bıçakladı; sonra da beni bıçakladı. Arkadaşlar onun bıçağını elinden aldılar. Komutanlar odalarındaydı; sonra onlarda yanımıza geldiler iki kişi geldiler. İfademi aldılar, gittiler" diye aktardığını belirtti. 

Kuzeninin vurulma haberini alır almaz hastaneye geldiklerini ve herhangi bir yetkiliyle karşılaşmadıklarını ifade eden yaralı asker Savaş Kaya'nın kuzeni Hamza Tamur, "Çocuğu vurmuşlar, karnını deşmişler ve hiç kimsenin de umurunda değil. Bağırsakları hepsi dışarı çıkmış. Dört tane ince bağırsak ve bir tane kalın bağırsak olmak üzere aldığı bıçak darbesiyle paramparça olmuş vaziyette. Çocuk ölüm döşeğinde. Çocuğu göremiyoruz ve bir tane yetkiliyi de göremiyoruz. Sağa sola koşuşturmaktan bir hal olduk. Kimse bizimle görüşmüyordu. Bizim dayatmalarımız sonucunda askeri kışlaya gittik ve en sonunda bir tane muhatap bulduk. Fehmi adındaki bir astsubay ile görüşebildik. O da güya ifade veriyor, iddiasıyla bizimle görüşmek istemedi. Bir kışlada iki asker vuruluyor ve bir Allah'ın kulu da çıkıp demiyor 'kim neden vurdu' demiyor" diye konuştu. 

'Kürtçe konuşmamıza izin vermediler'

İzzet Tırtıl adlı askerin sürekli diğer askerleri tehdit ettiğini ve komutanların bu duruma sessiz kaldığını aktaran Tamur, Öcal adındaki bir astsubayın bu kişiye destek verdiğini ifade etti. Tamur, kuzeninin iki gündür ölümle pençeleştiğini ve hiçbir askeri yetkilinin kendilerine sahip çıkmadığını aktararak, "Öcal astsubayın bunlardan hepsinin haberi vardı. İlk başta bu durumdan haberi olmadığını inkâr etmesine rağmen sonra askerlerle yüzleştirince itiraf etti. Bize, 'evet, bana daha önce bu şikâyetler geldi, ama onları barıştırdım' diyerek geçiştirdi. Biz yaralanan asker olan Feyyaz Sipki ile hastanede görüştük. Biz kendisiyle Kürtçe konuştuk. Semih Astsubay o anda bize müdahale etti ve bizim Kürtçe konuşmamıza izin vermedi. Bize, 'Kürtçe konuşmayın' dedi. Ben o esnada kendisine tepki gösterdim. Kendisini odadan dışarıya çıkardım. Hangi dilden konuşacağımıza biz karar veririz. Ona, 'senin konuşma ve karışma yetkin yoktur' dedim" dedi. 

Bu haber toplam 4655 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim