• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

İktidarınız için çocuklarımızın ölmesine izin vermeyeceğiz

İktidarınız için çocuklarımızın ölmesine izin vermeyeceğiz
Hakkari KESK Şubeler Platformu ““İktidarınız için çocuklarımızın ölmesine izin vermeyeceğiz” adı altında yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Hakkari Kesk Şubeler Platformu önünde toplanan emekçiler ellerinde bulunan “İktidarınız için çocuklarımızın ölmesine izin vermeyeceğiz” pankartı eşliğinde yürüyüşe geçtiler. Yürüyüşe Belediyi  Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, STK temsilcisi ile çok sayıda Kesk üyesi katıldı.

İstiklal Caddesinde yürüyüşe geçen kalabalık Bulvar caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde yürüyüşlerine son verdiler. Burada basın açıklamasını okuyan Kesk Şubeler Platformu Eş Başkanı Süleyman Aşkan, Biz KESK olarak bütün savaşlarda olduğu gibi bu savaşta da kaybedenin sadece halklar ve emekçiler olduğu bilincinden hareketle buradan hükümete sesleniyoruz dedi.

Aşkan,"13 yıllık iktidarı boyunca ülkenin demokratikleşmesi ve insanca bir yaşam için AKP hükümeti oyalama politikaları dışında hiçbir şey yapmamıştır. AKP hükümetinin oyalama ve İŞİD terörünü destekleme politikaları bugün ülkeyi savaş, baskı, gözaltı bombardıman ve doğa talanı ile yüz yüze bırakmıştır.

AKP iktidarı 13 yıl boyunca demokratik bir anayasa, demokratik yönetim yerine, ırkçı, mezhepçi politikalarla Ortadoğu da savaşın artmasına,  yoksul halkın ve emekçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi yerine hırsızlık, yolsuzluk, talan ekonomisi ile yandaşlarını zengin etmeye, adil ve eşit bir yargı yerine faili meçhullerle, iç güvenlik paketleri ile, maden cinayetleri, barbar ordusu İŞİD ile işbirliği yaparak ülkeyi her gün biraz daha kaos ortamına sürüklemektedir.

Her gün ölüm haberlerinin geldiği, ülkenin her yerinde olağanüstü hal yöntemlerinin uygulandığı bu süreçte hükümet ve yandaş sendika halinden ‘’memnun sen’’ kamu emekçilerinin 2016-2017 yılı hak talepleri için bugün birkez daha bir araya geliyorlar.  Emekçilerin demokratik ve haklı taleplerinin her zaman savunucusu olan bizler KESK olarak;

Suruç katliamından beri devam eden bir savaş ortamında,

Her gün emekçi ve ezilen halk çocuklarının öldürüldüğü, tutuklandığı, gözaltına alındığı bir ortamda,

Günlerce ülke içinde ve sınır ötesinde devam eden bombardımanlarla sivillerin öldürüldüğü, ormanların yakıldığı, HES lerle, sözde yeşil yollarla, siyanürlerle, nükleer reaktörlerle doğanın katledildiği bir ortamda,

7 Haziran seçim sonuçlarını hazmedemeyen ve halkların ortak yaşam iradesine saygı duymayan geçici bir hükümetin ve kaçak sarayın iş başında olduğu bir dönemde,

Yaraları ve acıları daha yeni olan Zergelê ve Suruç katliamları başta olmak üzere Roboski ve Soma katliamlarının hesabının daha sorulmadığı bir ortamda,

Yolsuzluk, hırsızlık ve hukuksuzlukların hesabının verilmediği bir ortamda,

Uluslararasıtüm sözleşmelerin ve savaş hukukunun hiçe sayılması ile yaralı olarak gözaltına alınan Rojava direnişi yaralılarının İŞİD’ İN paravan kuruluşlarına teslim edildiği, Rojava direnişinde yaşamını feda edenlerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmeyerek günlerdir sınır kapılarında bekletildiği bir ortamda,

1990 lardan daha beter işkencelerle insanların işkencelerden geçirildiği, tehdit ve hakaretlere maruz bırakıldığı ve bu uygulamalarla halka devletin gücünün gösterildiği bir ortamda,

Geçici hükümet ve yandaş sendika görüşme masasına oturuyor. Ortadoğunun ve ülkemizin içinde bulunduğu bu kaos ortamında yapılacak tek şey halkın çocuklarının ölümüne sebeb olan bu savaşın bitmesi için tavır belirlemektir.

Biz KESK olarak bütün savaşlarda olduğu gibi bu savaşta da kaybedenin sadece halklar ve emekçiler olduğu bilincinden hareketleburadan hükümete sesleniyoruz.

En önemli talebimiz çocuklarımızın ölümüne ve sadece barbarlar çetesi İŞİD in güçlenmesinden başka hiçbir şeye hizmet etmeyen savaşın bitmesi için biran önce tahkim edilmiş ateşkes durumuna geçilmesidir.

Ortadoğu’da savaşın derinleşmesine neden olan tüm politikalardan vazgeçilmesi, Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve müzakerelerin bir an önce başlatılması gerekir.

Emekçilerin vergileri ile oluşturulan bütçenin savaşa, saraya, ayakkabı kutularına değil halk ve emekçiler için düzenlenmesi.

Tüm Toplu İş Sözleşmesi  (TİS) görüşmelerinde ve tüm kurullarda eş temsiliyetin sağlanması ve kadın emekçilerin taleplerinin kendileri tarafından belirlenmesini istiyoruz.

Savaş politikaları ve askeri yöntemlerle hiçbir sorunun çözülemeyeceği, halkın meşru taleplerinin baskı ve yıldırmayla engellenemeyeceği ortaya çıkmıştır. Tüm toplumun baskı altında tutulduğu bir ortamda emekçilerin geçici hükümet ve yandaş sendikanın oynadığı oyunu kabul etmeyeceğini buradan birkez daha haykırıyoruz. KESK bundan önce olduğu gibi bundan sonra da özgürlük ve emek mücadelesinde ısrarcı olacaktır" dedi. Hakkarihabertv.com

kesk-1-003.jpg

kesk-001.jpg

Bu haber toplam 3441 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim