• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

İL DIŞINA GİTMEKTEN KURTULDUK

İL DIŞINA GİTMEKTEN KURTULDUK
Hakkari Devlet Hastanesi tıbbi cihazlarına son teknoloji yeni cihazlar ekledi. Gelen yeni cihazlar sayesinde vatandaşların il dışından artık kurtulacakları belirtildi.

GÖRÜNTÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Devlet Hastanesi kardiyoloji servisine alınan 200 bin TL değerindeki Ekokardiografi cihazı, Efor Testi ve EKG Holter cihazlarının görevleri uygulamalı olarak İl Sağlık Müdürü Dr. Turhan Sulhan, Hastane Başhekimi Uz.Dr. Ali Güneş, Kardiyoloji doktoru Osman Ufacık tarafından basına tanıtıldı. Bir süreden beridir il dışında tedavi gören ve yeni gelen cihazlar sayesinde il dışında kurtulmanın sevincini yaşayan Hikmet Şimşek isimli bir hasta ise Ekokardiografi cihazından geçirilerek muayenesi yapıldı. Söz konusu cihaz olmadığı için il dışına gitmek zorunda kaldıklarını belirten, Şimşek, yeni cihaz sayesinden bu sıkıntıdan kurtulduklarını belirterek yetkililere teşekkür etti. İl Sağlık Müdürü Dr. Turhan Sulhan, Efor ve EKG Holter testinden geçerek, cihazın özeliklerini ve hayat kurtaran özeliklerini anlattı. Hastalar üzerinde  cihazı deneyen Kardiyoloji Dr. Osman Ufacık,  Ekokardiografi cihazı, kalp fonksiyonlarını değerlendirmek, iskemik kalp hastalığını tespit etmek, doğumsal kalp hastalığını tespiti, kalp tempoatı testi belirterek, Efor test cihazının ise, göğüs ağrısı sebebinin tespiti, eforla oluşan aritmi, bayılma, efor kapasitesini değerlendirmek,  EKG holter cihazı'nda hastada ritm  sorunu tespit ediliyor dedi.

  Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ali Güneş,”Daha önce hastalarımız, hastanemizde bu cihazlar olmadığından diğer illere sevk edilmekte idi. Hastalarımıza 15 gün ile 1 ay arası randevu verilmekte idi. Bu durum hastalarımızda hem maddi hem de sağlık açısından ciddi sıkıntılara neden oluyordu. Bu gelen yeni cihazlar sayesinde hem hastalarımızın tanısını erken döneminde konulmakta hem de il dışı sevklerini yüzde 90 oranında azaltmış bulunmaktayız. Ayrıca vatandaşlarımızdan ricamız gereksiz sevkleri istememelerini istirham ediyoruz. Çünkü hastanemizde her türlü cihazımız artık mevcuttur” dedi. FEYZULLAH TAŞ (İHA)

 

 

 

HAKKARİ DEVLET HASTANESİ

Bu haber toplam 4202 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim