• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

İL GENEL MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI

İL GENEL MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI
Hakkari İl Genel Meclisi 1. dönem Nisan ayı 76. birleşimi 1. oturum toplantısını yaptı.

  İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapılan meclis toplantısı İl Genel Meclis Başkanı Ferzinde Yılmaz ve İl Genel Meclis üyeleri ve katip üyeleri olan Özçelik Yıldız ile Mehtap Daştan Demirer başkanlığında yapıldı. Toplantıya BDP Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış, BDP Merkez İlçe Başkanı Seyhan Şahin, Meya-Der Hakkari İl Temsilcisi Mikail Atan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Önal ve sivil toplum örgütleri katıldı.

 

 Toplantıda Bulvar Caddesi üzerinde bulunan AHS Alışveriş merkezinin üzerinde yer aldığı yerin üniversiteye tahsisi  konusu ile  il genel meclisinin bir yıllık faaliyet raporu ele alındı.

 

 Meclis Başkanı Ferzinde Yılmaz, köy ve mezraları dolaşarak buradaki sorun ve sıkıntıları yerinde tespit ettiklerini belirterek, ancak mevcut hükümetin kendilerine destek vermediği için istedikleri birçok hizmeti yapamadıklarını belirtti. Kasaca bir yıllık faaliyet raporuna değinin Yılmaz, İl Özel İdaresi olarak bir yıl içinde il, ilçe ve köylerde tesviye, onarım ve ek işler için 7 milyon 217 bin TL harcama yapıldığını belirterek, daha sonrada hangi köyleri hizmet götürüldüğünü dile getirdi.

 

 Toplantıda söz hakkı alan BDP İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış ise, söz konusu AHS alışveriş merkezi yerine üniversite tahsis edilmeden önce oradaki alışveriş merkezi sahipleri ile orada çalışan onlarca kişinin mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. Üniversite adına toplantıya katılan teknik eleman Yılmaz Demir ise, söz konusu alışveriş merkezinin 2 yıl sonra yıkılacağını belirterek, yerine üniversite olarak 2 katlı otogar yapılması planlandığını söyledi.

 

 HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ'NDE SİYASİ KADROLAŞMA SÜRÜYOR

 Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Önal ise, üniversite de siyasi bir kadrolaşmanın mevcut olduğunu belirterek bu kadrolaşmanın ise hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Kadrolaşmanın önüne geçinmediği taktirde ileriki yıllarda bölgede büyük bir sorun olacağını ifade eden Önal, bu konu ile ilgili Çankaya köşkü önünde bir basın açıklaması yaparak bunları dile getireceklerini söyledi.

 

İl Genel Meclis Başkan Vekili Ahmet Korkmaz ise, üniversitenin içinde bulunduğu duruma değinerek, Türkiye'de Ak Parti iktidara geldiği 2002 yılından bu yana tüm kurumlara da kadrolaşmaya gittiğini belirterek, hükümetin Hakkari Üniversitesinde de Cemaat kadrolaşmasına gittiğini ve Türkiye'de faşist bir yönetim oluşturmak çabası içersinde olduklarını belirterek, Türkiye deki bütün anti faşist güçlerin demokratik mücadeleye çağırdı. Feyzullah Taş

 

 

Bu haber toplam 1865 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim