• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

İl kalsın komisyonu toplantıda eylem kararı aldı!

İl kalsın komisyonu toplantıda eylem kararı aldı!
Hakkari İl Kalsın Komisyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hakkari, Yüksekova'ya Şırnak’ta Cizre’ye dönüştürülecek açıklaması üzerine bir toplantı düzenledi.

Hakkari İl Kalsın Komisyonu, 24 Mayıs’ta TOBB Genel Kurulunda ve 30 Mayıs’ta Ak Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hakkari, Yüksekova'ya Şırnak’ta Cizre’ye dönüştürülecek açıklaması üzerine kentin ileri gelenleri. STK temsilcileri, iş adamları ve esnaflarla bir toplantı düzenledi.

Teravih namazının ardından HATSO konferans salonunda başlayan toplantıda katılımcılar tek tek söz hakkı alarak değişik önerilerle demokratik eylem kararı aldı.

Divan oluşumunun ardından açılış konuşmasını yapan HATSO Başkanı Servet Taş, Ak Parti grup toplantısında açılan bir pankart nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadim kentimizin tekrardan taşınmasıyla ilgili görüşlerini beyan etmesi hepimizi hayal kırıklığına uğratmıştır dedi.

video.20101106191617.jpg

Taş,” 1938 yılında il statüsü kazanan ve çok ciddi bir tarihi olan Hakkâri’mizin yüz yüze olduğu bir kararla karşı karşıyadır. Hakkari ve Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileriyle geçen hafta Salı günü Ankara’da MHP il başkanımız Sayın Fatih Özbek’in vasıtasıyla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeliyle görüşerek desteklerini istedik.

Sayın Bahçeli de bize her türlü desteği vereceğini söylemişti. Hakkari ve Şırnak Ticaret ve sanayi odası başkanları olarak BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mehdi Eker ile de görüşerek, kendilerinin bize destek vereceklerini konuyu tekrar Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşeceklerini söylemişlerdir” dedi.

Nüfusu 80 bin olan Hakkari ve bağlı köylerinin Yüksekova ilçesine taşınmasının ancak büyük bir afet, savaş, deprem ve sel felaketi olması halinde mümkün olabileceğini ifade eden Taş,” kentimiz gelecekte ekonomik ve sosyal kalkınmaya hazırlanıyor. İnsanlarımız ticaretlerini geliştiriyor.

Böylesi bir talihsizliğin yaşanılacak olması, hepimizi çok derin düşüncelere kapılmasına neden oluyor. Böyle bir uygulamanın benzeri dünyanın hiçbir yerinde bulunmuyor”

Yüksekova ilçesinin il statüsüne kavuşturulmasına karşı olmadıklarını anımsatan Taş,” Yüksekova’nın il olmasına asla karşı olmadık.

Aksine bizi mutlu eder ve sevindirir. Fakat Hakkari ilimizin statüsüne, dokusuna, tarihi geçmişine dokunmadan 82. İl olarak Yüksekova’yı görmek isteriz. Bizim bu topraklarda atalarımız ve dedelerimiz yaşadı. Her mahalle ve sokakta anılarımız ve değerlerimiz var.

 Maddiyattan çok maneviyatımız yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Hiçbir hükümet bizi bu coğrafyamızdan başka yerlere savurmaya hakları yoktur.

Hakkari genel nüfusu itibarıyla 17 İl’den yani Gümüşhane, Sinop, Ardahan, Bilecek, Artvin, Bayburt ve Tunceli olmak üzere bir çok İl’den daha büyük bir şehirdir.

Aşiret ve Beylik geleneğinden gelen kentimiz dünyanın en renkli coğrafyasına sahiptir” diye konuştu.İHA

hakkari-il-kalsin-2.jpghakkari-il-kalsin-1.jpghakkari-il-kalsin-3.jpghakkari-il-kalsin-4.jpghakkari-il-kalsin-5.jpg
 

Bu haber toplam 6804 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim