• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

İLÇELERDE DAKA ÇAĞRISI KONUŞULDU

İLÇELERDE DAKA ÇAĞRISI KONUŞULDU
Hakkari nin Çukurca ve Şemdinli ilçesinde, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) 2009 KOBİ Mali Destek Programı teklif çağrısının başlamasına ilişkin bir toplantı düzenledi.

 ŞEMDİNLİ DE DAKA TOPLANTISI
- İLÇE KAYMAKAMI HAKAN ŞEN:
- "İLİMİZİN YANI SIRA BÖLGEMİZİN DE KALKINMA AMAÇLI PROJELERE İHTİYACI VAR"
Şemdinli Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen toplantıya, AK Parti Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan, İlçe Kaymakamı Hakan Şen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin, İl Genel Meclisi Üyesi Mirpenç Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe ve köy muhtarları ve esnaflar katıldı. BDP li Şemdinli İlçe Belediye Başkanı Sedat Töre ise toplantıya katılmadı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı nın okunmasının ardında yapılan toplantıda ilk konuşma yapan Şemdinli Kaymakamı Hakan Şen, DAKA nın bölge ve Şemdinli için çok yararlı fırsatları içerdiğini, projelerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Şen, "Kalkınmanın bir faktörü sermaye ise diğeri de sinerjidir. İlimizin yanı sıra bölgemizin de kalkınma amaçlı projelere ihtiyacı var" dedi.

DAKA Uzmanlarından Abdullah Çiçek ise konuşmasında, mali destek programı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Çiçek, "KOBİ Mali Destek Programı çerçevesinde Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illeri sınırları içerisinde faaliyet gösteren KOBİ lerin, tarıma dayalı sanayi işletmelerinin üretim kapasitelerinin artırılması, bölgedeki mevcut turizm işletmelerinin beşeri ve fiziki kapasitelerinin geliştirilmesi, işletmelerin kurulu alt yapılarının geliştirilmesi ve araştırma-geliştirme (Ar-Ge) altyapılarının kurulması önceliklerinde sunulacak projelere mali destek sağlanacak. Ayrıca, 14 milyon 117 bin 635 liralık bir kaynağın uygun başvuru sahiplerine kullandırılması planlanmaktadır. Bu programa göre asgari tutar 50, azami tutar ise 400 bin liradır" dedi.
AK Parti Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan ise konuşmasında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı na 15 milyon lira bütçe ayrıldığını belirterek, "Proje bütçesinde yer alan toplam uygun maliyetlerin yüzde 50 sini aşmak üzere asgari 50 bin lira ve azami 400 bin lira limitleri arasında olacaktır. Kalan kısmının proje sahibi kurul ve kuruluş veya ortakları tarafından sağlanması gerekmektedir" dedi.
Yapılan sunum ve bilgilendirmelerin ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Katılımcılar tarafından program hakkında sorulan sorular DAKA uzmanı tarafından cevaplandırıldı.

- ÇUKURCA DA DAKA TOPLANTISI

 Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) KOBİ Mali Destek Programı, 2010 yılı teklif çağrısı değerlendirme toplantısı Hakkari nin Çukurca ilçesinde yapıldı.
Çukurca Şehit Bilal Soybilginç Yatılı İlköğretim Bölge Okulu salonunda düzenlenen toplantıya Çukurca Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Belediye Başkan Vekili Ramazan Dayan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Parlak, merkez ve köy muhtarları ve esnaf katıldı. DAKA uzmanları Cihan Ardılı ve Muarem Başar, mali destek programı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Nitelikli projelerin desteklenmesi gerektiğini belirten uzmanlar, bu projelerin bölgenin kalkınmasında lokomotif görev yapacağını belirtti.
DAKA uzmanı Harun Kaptaner ise, DAKA nın kuruluşu ve işleyişi ile ilgili bilgiler verirken, mali destek programı kapsamında 14 milyon 177 bin 635 TL lik bir destek verileceğini kaydetti. Kaptaner, "Ajans hibe yönüyle destek veriyor. Ancak ajansımız bir yardım ve hibe kurumu değildir. Sadece hibe programlarımız var. Bundan sonra da hibe programlarımız artarak devam edecektir. Geriye dönüşü yoktur. Ancak bu bir yardım da değildir. Nitelikli projelerin desteklenmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu bir proje yarışmasıdır. Bu yarışmanın kaybedeni olmayacak" dedi.
Yapılan sunum ve bilgilendirmelerin ardından soru ve cevap bölümüne geçildi. Katılımcılar tarafından program hakkında sorulan sorular DAKA uzmanları Cihan Ardılı ve Muarrem Başar tarafından cevaplandırıldı.
KOBİ Mali Destek Programı çerçevesinde Hakkari, Bitlis, Muş ve Van illeri sınırları içerisinde faaliyet gösteren KOBİ lerin, tarıma dayalı sanayi işletmelerinin üretim kapasitelerinin artırılması, bölgedeki mevcut turizm işletmelerinin beşeri ve fiziki kapasiteleri ile işletmelerin kurulu alt yapılarının geliştirilmesi ve araştırma-geliştirme (Ar-Ge) altyapılarının kurulması önceliklerinde sunulacak projelere mali destek sağlanacak. (İHA)

Bu haber toplam 2442 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Doğaseverler Han yaylasında!28 Haziran 2024 Cuma 16:27
  • Çukurca'da Park halindeki bir araç alev aldı27 Haziran 2024 Perşembe 13:08
  • Çukurca'da yılanların dansı24 Haziran 2024 Pazartesi 16:37
  • Azerbaycan’dan Çukurca dağlarına uzanan vatan nöbeti22 Haziran 2024 Cumartesi 11:12
  • Kazan Vadisi’nde foto safari hazırlığı06 Haziran 2024 Perşembe 10:57
  • Çukurca’da çeltik mesaisi başladı01 Haziran 2024 Cumartesi 09:47
  • Çukurca'da kayıp yaşlı vatandaş bulundu31 Mayıs 2024 Cuma 11:05
  • Çukurca'da masa tenisi kursuna ilgi15 Mayıs 2024 Çarşamba 09:25
  • Bayraktaroğlu'ndan Çukurca'ya ziyaret11 Mayıs 2024 Cumartesi 10:36
  • Vali Çelik "Seyir terasında Çukurca'ya hayran kaldı"10 Mayıs 2024 Cuma 10:26
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim