• BIST 10254.39
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

İmam adayları Kuran-ı kerimde yarıştı

İmam adayları Kuran-ı kerimde yarıştı
Hakkari'de İmam Hatip Liseleri arası ''Kur'an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması'' il birinciliği düzenlendi.

HABER:FEYZULLAH TAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Hakkari Anadolu İmam Hatip Lisesi'nce organize edilen ''Kuran'ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması'' Atatürk kültür Merkezi Salonu'nda yapıldı.

Kamu kurum ve kuruluş amirleri, öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan yüzlerce kişinin katıldığı program, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Slayt gösterimler eşliğinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatından örnekler verilen programda, daha sonra sahne alan Hakkari Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ilahi korusu Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak ilahiler seslendirdi.

Daha sonra jüri üyelerinin il ve ilçe müftülüklerinden görevliler ile imam hatip lisesinden öğretmenlerin yaptığı yarışmaya geçildi. Yarışmaya, Hakkari merkez ile Yüksekova ve Şemdinli ilçesi İmam Hatip Liseleri'nden 2'şer öğrenci olmak üzere toplam 6 öğrenci katıldı. Yarışmaya katılan öğrenciler 3 öğrenci Kuran'ı Kerim, 3 öğrenci ise ezan okuma dallarında yarıştılar. İmam Hatip Liselerinden  eğitim gören öğrencilerin Kuran'ı Kerim ve ezan okuma alanlarında teşvik edilmesi ve motivasyonlarının sağlanması amacıyla hazırlanan yarışma sonunda ezan dalında, Yüksekova İlçesi İmam Hatip Lisesi öğrencisi Harun Balat birinci olurken, Hakkari Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bülent Ödek ikinci, Şemdinli İlçesi İmam Hatip Lisesi öğrencisi Cihan Akbaş'da üçüncü oldu.

Kuran'ı Kerim okuma dalında ise, Hakkari Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hicret Duman birinci, Yüksekova İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Oy ikinci, Şemdinli İlçesi İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yaser Özer ise üçüncü oldu. Yarışmada dallarında birinci olan öğrencilere tam, ikinci olan öğrencilere yarım, üçüncü olan öğrencilere ise çeyrek Cumhuriyet altını verildi. Kuran'ı Kerim ve Ezan Okuma yarışmasında il birincisi olan öğrencilerin henüz belirlenemeyen ileri ki bir tarihte Van'da İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında yapılacak olan Bölgeler Arası Kuran'ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması'na katılarak Hakkari'yi temsil edecekleri belirtildi. Yoğun ilgiden dolayı yer bulamayan birçok kişi ise ayakta kaldı.

kuran-okuma-yarismasi-1.jpg

kuran-okuma-yarismasi-2.jpg

kuran-okuma-yarismasi-3.jpg

kuran-okuma-yarismasi-4.jpg

kuran-okuma-yarismasi-5.jpg

Bu haber toplam 4898 defa okunmuştur
  • Yorumlar 12
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim