• BIST 10045.74
  • Altın 2395.993
  • Dolar 32.4805
  • Euro 34.6399
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

İnanç protokol ve vatandaşlarla buluştu

İnanç protokol ve vatandaşlarla buluştu
Hakkari Belediyesi tarafından organize edilen "İrfan ve Medeniyet Buluşmaları" kapsamında Edebiyatçı Hayati İnanç, Öğretmenevi'nde protokol ve vatandaşlarla buluştu.

Programa Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Mustafa Emre Kılıç, Mustafa Berat Kasımoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Teşkilat Koordinatörü Av. Mecit Tarhan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir,

Ak Parti eski İl Başkanı Nurettin Fırat, Hakkâri Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Hakkari Fahri Tanıtım Kurulu başkanı Şirin Adıyaman, İHHBaşkanı Orhan Temel, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun ilginin gördüğü ve birçok kişinin ayakta kaldığı programda konuşan Edebiyatçı Hayati İnanç, divan edebiyatından beyitler okuyarak hayata dair önemli nasihatlerde bulundu.

Anne ve babaların çocuklarını iyi yetiştirmeleri gerektiğini aktaran İnanç, iyi bir gelecek için iyi nesillerin yetişmesi gerektiğini söyledi.

İnanç,” Osmanlı sultanları içerisinde en güzel divanlardan biri, Kanuni Sultan Süleyman'ın torunu ve 2. Selim'in oğlu Sultan 3. Murat'a aittir. 3. Murat divanında şu diline dikkat et diyor. "Dil sıklıkla neyi anarsa kalbin ve aklın oraya bağlanır ve onun esiri olur. Çünkü dil sivridir ve insan andığını sever, sevdiğini anar.

 "Bize lazım olan eğlence değil, neşedir. Eğlence ahmakça bir avunmadır ve sizler eğlenmiyorsunuz sadece içinizdekileri o an bastırıyorsunuz.

Onu gürültülü bir şekilde örtmeye çalışıyorsunuz. Neşe ayrıca gönülden gönülle geçerek olur. Eğer ki bir gönül kurumuşsa, o gönülden bir iş çıkmaz". diyerek programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türk ve Divan edebiyatı başta olmak üzere birçok edebiyattan da söz eden İnanç, verdiği örneklerle geçmiş ile günümüz arasında kıyaslamalarda bulundu. Haber: Feyzullah Taş

01-519.jpg03-368.jpgimg-2970.JPG

 

 

Söyleşi sonunda Vali Akbıyık İnanç’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

(FT)

Bu haber toplam 2096 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim