• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

İnkarcı Cumhuriyete hayır yürüyüşü

İnkarcı Cumhuriyete hayır yürüyüşü
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Örgütü tarafından “Demokratik Cumhuriyete Evet, İnkarcı Cumhuriyete Hayır” adı altında bir yürüyüş düzenlendi.

Öğle saatlerinde Bulvar Caddesi üzerinde bulunan parti binası önünde toplanan ve aralarında yöresel kıyafetli kadınlarında bulunduğu yüzlerce kişi ellerindeki değişik pankartlarla yürüyüşe geçti. Aralarında Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu’nun da aralarında bulunduğu kalabalık, sloganlar atarak Şenler Caddesi’ne oradan da tekrar yürüyüşe geçerek belediye binası önünde toplandı.

Burada şehitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Basın açıklamasını okuyan BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, Cumhuriyet'in 90. kuruluş yıl dönümünde ne yazık ki Cumhuriyet'in asli unsuru olan Kürtlerin bugün Cumhuriyet'in en mağduru olduklarını öne sürdü.

Eğer bugün Cumhuriyet demokratikleşmiyorsa bunun asıl sebebinin kendi asli unsuru olan Kürtlere uygulandığı antidemokratik, inkar ve imha politikası olduğunu savunan Kurt, “1920’de TBMM’nin ilanı ile başlayan süreç, işgale karşı olmanın ötesinde toplumsal bir birlikteliği, devrimi ifade etmektedir.

Sayın PKK Lideri Abdullah Öcalan, bugün demokratik cumhuriyetin inşası için büyük bir çabanın içerisine girmiş, Türkiye’de tüm halkların özgür ve eşit vatandaşlık temelinde yeni bir anayasanın yapımı konusunda AKP hükümetine büyük bir fırsat tanımıştır. İnkar ve imha üzerine kurulmuş ve çocuklara adanmış olan Çocuk Bayramı ne yazık ki Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz gibi kurşunlara, bombalara hedef olma, askeri mayınlarla, şarapnel parçaları ile parçalanma, polis panzerlerinin altında ezilme, Cüneyt Ertuş gibi kameralar karşısında polis tarafından kolunun kırılması, yine Seyfi Turan’ın kafasına dipçikle vurma, en demokratik bir talepte bile coplanma, zindanlara atılma ve buralarda tecavüze maruz kalan, göçe zorlanmaları sonucu metropollerde açlık ve yoksulluk sonucu kimsesizliğe terk olma, balici, tinerci olma, evsiz, barksız yaşama, geleceği belirsiz nerede ne zaman ve nasıl öleceği bile belli olmamak demektir.

İşte biz Kürtler, halkımıza ve çocuklarımıza karşı, halkları yok sayan, ötekileştiren inkar ve imha cumhuriyetine karşı alternatif olarak demokratik cumhuriyetin inşasına kadar yasal, legal demokratik haklarımızı kullanacağımızı belirtiyoruz ve bu konuda halkımızın örgütlü gücüne inandığımızı bir kez daha vurguluyoruz” şeklinde konuştu.

Yürüyüşe Durankaya Beldesi BDP Başkanı Hasan Orakçı, DTK üyeleri, STK temsilcileri yöresel kıyafetli kadınlar, öğrenciler ve yüzlerce kişi katıldı. Yürüyüşün ardından kalabalık sessizce dağıldı. Haber: Serkan Kaya-Yücel Timur

inkarci-cumhuriyete-hayir-yuruyusu-1.jpg

inkarci-cumhuriyete-hayir-yuruyusu-2.jpg

inkarci-cumhuriyete-hayir-yuruyusu-3.jpg

inkarci-cumhuriyete-hayir-yuruyusu-4.jpg

inkarci-cumhuriyete-hayir-yuruyusu-5.jpg
 

Bu haber toplam 4112 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim