• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Iraklı Turizmciler Hakkari’de

Iraklı Turizmciler Hakkari’de
Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkan Yardımcısı Turizmci Ebubekir Zirek, Irak'ın kuzeyindeki turistleri Hakkari ve Van iline taşıyacaklarını söyledi.

Irak’ın Kuzeyinden ticaret ve turizm alanından faaliyet gösteren 25 kişilik heyet Hakkari’yi ziyaret etti. Heyete öncülük eden Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkan Yardımcısı Turizmci Ebubekir Zirek, yemeğin ardından iş insanı Zeki Şen'i Şenler Otelinde ziyarete ederek bir süre sohbet ettiler.

İş insanı Şen, Irak heyeti ile yakından ilgilenerek, ziyaretlerirden dolayı teşekkür etti.

Başkan Zirek ise gazetecilere yaptığı açıklamada yaklaşık 20 yıldır turizmle ilgilendiğini söyledi.

Organizasyonun amacının Kuzey Irak’ta Van ve Hakkari kentlerine taşımak olduğunu ifade eden Zirek, Irak’a açılan Üzümlü Sınır kapısının 2018’de beri açık. Alt yapısından sorunları olmasına rağmen şuan yolcu geçişlerine müsait. Buradan aldığımız insanları Hakkari’ye Van’a getirmeye çalıştığını söyledi.

Zirek,"Kuzey Irak’taki turizm acentelerini önce buralara getirip, gezdirip, info yaptırıyoruz. İnfo sonucundan yine Kuzey Irak’taki acenteler vasıtasıyla Güney bölgesindeki Arap vatandaşları yine Üzümlü Sınır Kapısında Hakkari bölgesine, burada da Van’a turizmi geliştirmek için çalışıyoruz.

Geçen hafta bir fuar için Duhok’a gittik. 29 Eylül’de Van’da Turizm Fuarı vardı. Yaklaşık 21 turizm acentesi ile beraber Kültür Bakanlığı yetkililerle beraber Van’a götürdük. 3 gün boyunca Van’daki fuara katıldık ve kenti tanıttık. Oradan da Hakkari geldik. Hakkari’de de şehir merkezi, Seyir Tepesi bölgelerini gezdirdik.

Erbil, Süleymaniye, Dohuk, Soran, Diyana, Zaho bölgesinden yaklaşık 18 tane turizm acentesi, kamu kurum müdürü ve yetkilileri katıldı.''

Irak Kürdistan Bölgesi Turizm Genel Müdürlüğü Temsilcisi Abdullah İbrahim ise kendilerini bugün Hakkari’de ağırladıkları için bölgedeki turizm acentelerine teşekkür etti.

  Hakkari ve Van’da çok güzel ağırladıklarını söyleyen İbrahim," Bölgeye çok defa geldiğini ve coğrafi olarak zor bölge. Fakat doğası, kültürü bizleri çok etkiledi. İnşallah bundan sonra daha sık geleceğiz. Ziyaretimiz oldukça verimli geçti. Umarım bundan sonra daha sık ilişkilerimizi geliştireceğiz. Özelikle sınıra yakın şehirlerde ve ilçelerde hem turizm açısından hem de ticaret anlamından ilişkilerimiz daha gelişecektir. Emeği geçen herkse ayrı ayrı teşekkür ederim.''

Mergesor ilçesi Turizm Müdürü Sefer Suvar Ahmet ise Van ve Hakkari’de önemli ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bundan sonra bölgeye daha sık geleceklerini belirten Ahmet, emeği geçen başta Van Gölü Havzası Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Ebubekir Zirek’e teşekkür etti.  Ziyaretler çerçevesinde heyet kentin tarihi ve doğal yerlerini gezdikten sonra kentte ayrıldı. Haber: Feyzullah Taş

05-115.jpg01-548.jpg03-392.jpg02-459.jpg04-192.jpg


  

Bu haber toplam 1483 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim