İRAN 10 ESNAFI GÖZALTINA ALDI..?

İRAN 10 ESNAFI GÖZALTINA ALDI..?
Hakkari Yüksekova'dan önceki gün İran'a giden ve İran güvenli güçleri tarafından gözaltına alınandı.

 İran güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan 10 kişi ile ilgili Hakkari Valisi Muammer Türker ve Yüksekova Kaymakamı Çetin Çelik bu gün Esendere Gümrük Kapısı'nda Sero Bölge Komutanı ile görüştü.

31 Aralık 2009 tarihinde İran a gitmekte olan 10 esnaf, İran Sero bölgesi Carrah karakolu tarafından gözaltına alınmış, araç ve pasaportlarına el konulmuştu. 5 gündür İran"lı yetkililer tarafından araçlarına, pasaportlarına el konulan 10 kişi ile ilgili Hakkari Valisi Muammer Türker ve  Yüksekova Kaymakamı Esendere Sınır kapısında Sero Bölge Komutanı ile görüşerek gözaltındakilerin serbest bırakılmasını istedi.

Esendere sınır kapısından gerçekleşen görüşme ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Hakkari Valisi Muammer Türker, İran heyetinden gözaltına alınan 10 kişinin derhal serbest bırakılmasını istediğini söyledi. Vali Türker "Bu gün Esendere sınır kapısında İranlı yetkileriyle bir görüşmemiz oldu. Görüşme Yüksekova Kaymakamı Çetin Çelik öncülüğünde gerçekleşti. Konu ile ilgili vatandaşlarımızın sıkıntılarını dile getirdik. İranlı yetkililerin konuyu akaryakıta bağladığı ancak biz asıl sıkıntının geçtiğimiz hafta Yüksekova"da taşlanan İran yolcu otobüsünün olduğunu biliyoruz" dedi.

Görüşmeyi takip etmek isteyen basın mensuplarına ise asker yetkiler tarafından görüntü alınmasına izin verilmedi.Hakkarihabertv.com)

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.