İran saldırı olursa yeni cepheler açarız
Kaynak:Hakkarihabertv.com
İran Ordusu Halkla İlişkiler Birimi tarafından bugün yapılan açıklamaya göre; Ordu Sözcüsü Muhammed Ekreminiya, başkent Tahran'daki Veli-i Asr Meydanı’nda hükümet yanlılarının katıldığı bir mitingde konuştu.
Akraminia konuşmasında; ABD ve İsrail ile yaşanan savaş, ateşkes süreci ve ABD'nin İran limanlarına uyguladığı deniz ablukasına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
"Ateşkes dönemini savaş dönemi gibi görüyoruz"
İran İslam Cumhuriyeti'nin kuşatılamayacağını ve diz çöktürülemeyeceğini savunan Ekreminiya, "Eğer düşman bir hata yapar, yeniden Siyonistlerin tuzağına düşer ve İran'a yönelik yeni bir saldırıya yeltenirse; yeni araç ve yöntemlerle onlara karşı yeni cepheler açacağız" ifadelerini kullandı.
Ordunun hazırlık seviyesine dikkat çeken Sözcü, "İran İslam Cumhuriyeti Ordusu, ateşkes dönemini bir savaş dönemi olarak görmekte ve bu fırsatı askeri yeteneklerini güçlendirmek için kullanmaktadır" dedi.
"Asıl hedef İran’ı parçalamaktı"
Konuşmasının devamında Ekreminiya, 40 gün süren savaşta ABD ve İsrail’in asıl amacının İran’ı bölmek olduğunu iddia ederek şunları söyledi:
"Düşman, Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı'nı ve üst düzey komutanları hedef alarak İran İslam Cumhuriyeti rejimini devirebileceğini ve nihai hedefi olan İran'ı parçalama planına ulaşabileceğini sandı. Ancak tecrübeli ve devrimci İran halkı meydanlara inerek düşmanın yenilgiye uğramasına ve silahlı kuvvetlerin daha da güçlenmesine vesile oldu."
Hürmüz Boğazı'ndaki duruma da değinen Ekreminiya, İran ordusunun bölgedeki hakimiyetinin tam olduğunu ve boğazdaki durumun asla savaş öncesi statüsüne dönmeyeceğini vurguladı.
Savaşın kronolojisi
28 Şubat 2026 tarihinde ABD ve İsrail’in İran’a yönelik başlattığı askeri operasyonlar 40 gün sürmüştü.
Ardından 8 Nisan 2026'da taraflar, iki haftalık bir ateşkes ve müzakerelerin yeniden başlatılması konusunda mutabakata varmış; söz konusu ateşkes süreci bugüne kadar devam etmişti.
Savaşın başlangıcından bu yana İran, stratejik Hürmüz Boğazı'nı kapalı tutarken; ABD ise buna misilleme olarak İran limanlarına yönelik kapsamlı bir abluka uyguluyor.