İran’dan ABD ve İsrail’e Kritik Saldırı
İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) bağlı Hatemul Enbiya Karargahı, Suudi Arabistan’daki El-Harc Hava Üssü’ndeki yakıt ikmal ve hava destek unsurlarını füze ve insansız hava araçları (İHA) ile vurduğunu duyurdu. Sözcü İbrahim Zülfikari, çok sayıda yakıt ikmal uçağının imha edildiğini ve birkaçının ciddi şekilde hasar aldığını belirtti.
Zülfikari, “Gerçek Vaad 4” operasyonunun 83’üncü ve 84’üncü dalgalarının başarıyla gerçekleştirildiğini aktararak, ABD ve İsrail’e ait çeşitli hava üslerinin, jet ve savaş uçaklarının yakıt depoları ile lojistik noktalarının hedef alındığını ifade etti.
DMO, Hürmüz Boğazı ve Basra Körfezi’nde inisiyatifi elinde bulundurduğunu vurguladı. Zülfikari, “Bölgedeki düşman hedeflerine yönelik saldırılar kararlılıkla sürecek. Bu savaşta uyguladığımız taktiklerin büyük bir kısmı henüz kullanılmadı. Asıl kapasitemiz çok daha ileri düzeydedir” dedi.