• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

İran'dan ABD'ye tehdit: Yanıt verilecek

İran'dan ABD'ye tehdit: Yanıt verilecek
İran, ABD'nin hedef aldığı Suriye'deki üslere yönelik saldırılara derhal yanıt verileceğini açıkladı.

Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sözcüsü Keyvan Hüsrevi, ABD ile Suriye'deki İran destekli güçler arasındaki çatışmalara dair açıklama yaptı.

ABD güçlerinin Suriye'deki varlığının hukuk dışı olduğunu söyleyen Hüsrevi, "ABD, Suriye'nin bir kısmındaki yasa dışı işgalinin sonuçlarından kaçınmaya çalışıyor. Bu ülkenin ordusu İran'a karşı doğru olmayan suçlamalarda bulunuyor." dedi.

Hüsrevi, "Suriye'de IŞİD ve terörle mücadele amacıyla bu ülkenin hükümetinin talebiyle kurulan üslere saldırmak için herhangi bir bahaneye derhal karşılık verilecektir." ifadelerini kullandı.

ABD'nin "Suriye'yi istikrarsızlaştırmak için son günlerde faaliyetlerini artırdığını" öne süren Hüsrevi, "ABD'nin IŞİD'iSuriye ve Irak'ta siyasi hedefler peşinde koşmak için bir vekil araç olarak yaratma ve desteklemedeki rolü herkes için açıktır. Son iki gün içinde Amerikan helikopterleri, Suriye'deki istikrarsızlığı artırmak amacıyla birkaç uçuş gerçekleştirerek IŞİD teröristlerini bu ülke toprakları üzerinde (başka bölgelere) hareket ettirdi" diye konuştu.

IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’un İran destekli milislere yönelik hava saldırılarında, aralarında Suriye askerlerinin de olduğu 16 kişi oldu.

Rojava’nın Haseke kentinde koalisyona ait ait bir tesise düzenlenen saldırı sonucu 1 sözleşmeli personel hayatını kaybetti, 1 sözleşmeli personel ile 5 ABD askeri de yaralandı. Saldırının ardından Suriye’nin Deyrezor ilinde ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer Petrol Sahası’nın çevresine roketlerle ikinci bir saldırı düzenlendi.

ABD ordusu saldırılara karşılık Suriye’de İran destekli güçlere hava saldırıdı düzenledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR), IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’un Suriye'nin doğusundaki Deyrezor ili ve ona bağlı Elbukemal ve Meyadin ilçelerinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında İran destekli milisler adına çalışan Suriyeli 9 kişinin yanı sıra Suriye Ordusu mensubu 3 kişinin öldüğünü aktardı.

SOHR, öldürülen 4 kişinin ise kimliklerinin tespit edilmediğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Suriye'de ABD öncülüğündeki koalisyona ait tesise yapılan saldırılar üzerine bölgeye hava saldırısı düzenlediklerini belirterek, İran ile çatışma peşinde olmadıklarını ancak Amerika halkını etkin bir şekilde koruyacaklarını söyledi.

Bu haber toplam 846 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim