İran’dan Hayberşekan füzeleriyle İsrail’e karşılık
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları devam ederken başkent Tahran’da gece saatlerinde şiddetli patlamalar meydana geldi. İran basını, patlamaların Tahran Petrol Rafinerisi çevresinde gerçekleştiğini ve tesisin saldırıda hedef alındığını duyurdu.
Yerel kaynaklara göre patlamalar sırasında gökyüzünü aydınlatan büyük alevler görüldü. Rafineri bölgesinde birden fazla patlama yaşandığı ve ardından yangın çıktığı bildirildi.
Yetkililer tarafından saldırıya ilişkin henüz can kaybı veya yaralanma olup olmadığı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı.
İran’dan misilleme saldırısı
Saldırı sonrası İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) tarafından yapılan açıklamada İsrail’e misilleme gerçekleştirildiği bildirildi.
Açıklamada, Tahran Petrol Rafinerisi’ne düzenlenen saldırıya karşılık olarak İsrail’in Hayfa kentindeki petrol rafinerisinin hedef alındığı belirtildi.
DMO, saldırıda “Hayberşekan” balistik füzelerinin kullanıldığını duyurdu.
Bölgede gerilim tırmanıyor
Karşılıklı saldırılar Orta Doğu’daki gerilimin daha da yükselmesine neden olurken enerji altyapılarının hedef alınması uluslararası kamuoyunda endişe yarattı.
Uzmanlar, petrol tesislerinin hedef alınmasının küresel enerji piyasalarını da etkileyebileceğini belirtiyor.