İran’dan kamikaze İHA saldırısı
İran Ordusu, ABD ve İsrail’in İran’daki petrol rafinerileri ve depolarına düzenlediği saldırılara karşılık olarak İsrail’e misilleme yapıldığını duyurdu.
Ordu tarafından yayımlanan açıklamada, İsrail’in Hayfa kentinde bulunan petrol ve gaz rafinerisi ile yakıt depolarının kamikaze insansız hava araçlarıyla hedef alındığı bildirildi. Açıklamada, saldırının İran’daki enerji tesislerine yönelik saldırılara karşılık gerçekleştirildiği ifade edildi.
İran Ordusu’nun açıklamasında, “İran’daki petrol depolarına yönelik saldırıya karşılık olarak kamikaze İHA’larla Hayfa’daki siyonist rejime ait petrol ve gaz rafinerisi ile yakıt depolarına saldırı düzenlendi” denildi.
Öte yandan ABD ve İsrail’in 7 Mart’ta İran’a yönelik düzenlediği saldırılarda, başkent Tahran’daki Şehran petrol depolama tesisi ile Şehr-i Rey bölgesindeki Tahran Petrol Rafinerisi’nin hedef alındığı bildirilmişti. Ayrıca Tahran ve Elburz eyaletlerinde bazı petrol depolarına da füze saldırıları düzenlendiği açıklanmıştı.