• BIST 10045.74
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 25 °C

İranlı turizmciler Hakkari'ye hayran kaldı

İranlı turizmciler Hakkari'ye hayran kaldı
Hakkari'de huzur ve güvenin sağlanmasıyla birlikte İranlı seyahat acentalarının temsilcileri Hakkari'yi gezdi.

İki ay içinde İran'ın Urmiye ve Tebriz kentlerinde temaslarda bulunan Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, Bubivan Turizm Sahibi Ebubekir Zirek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin daveti karşılık buldu.
  Turlarının üçüncü gününde Hakkari'de temaslarda bulunan İranlı kafilesi, esnafı ziyaret ettikten sonra Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yemekte Hakkari Evinde ağırlandı.

İranlı acente temsilcilerine Hakkari Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tevfik Kumbasar, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu,Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Bubivan Turizm Sahibi Ebubekir Zirek,

Hakkari Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, Hakkari HATSO Genel Sekreteri Fikret Keskin, Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fazıl Özkan, TOBB Hakkari Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin ve iş insanları eşlik etti.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, yaklaşık üç aydır sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bu organizasyonu planladıklarını söyledi. Esnaf ve tüccarları bu konuda bilgilendirdiklerini anlatan Özdemir, "İki kez Urumiye ve Tebriz'e gittik. Tur şirketleriyle görüşmelerimiz oldu.

TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Bunun meyvelerini aldığımızı düşünüyorum. Turizmcileri ilçemizde ağırlıyoruz. Herkesten destek aldık. Hakkari ve Yüksekova'nın onlar için bir destinasyon olduğunu söylüyoruz" dedi.

dsc-7736.JPG

 Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar ve beraberindeki İranlı seyahat acentaları temsilcileri, Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Seyir tepesini ziyaret ederek, hatıra fotoğrafı çektirdiler. Hakkari Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, burada Hakkari yöresi ile ilgili bilgiler aktardı. Burada İranlı seyahat acentalarının temsilcileri Vali Yardımcısı Kumbasar'a plaket taktim ettiler. İranlılar seyir tepede halay çekerek eğlendiler.

 İranlılar daha sonra Seyir tepesindeki Keyf-i Seyir adlı işyerinde ağırlandılar. Burada konuşan Bubivan Turizm sahibi Ebubekir Zirek de Hakkari'nin hem İran hem de Irak' komşu olmasının kent için ciddi bir avantaj olduğunu belirtti. Zirek,"Şuan komşumuz olan İran'dan gelen 101 kişilik bir kafileyi ağırlıyoruz. Dün Esendere ve Şemdinli'den sonra Hakkari'ye geldik. Bu ilimizin tanıtımı için çok büyük bir fırsat. Bu info sayesinde ilimizde gezilmesi gereken yerleri gezip turistleri kentimize çekme gayreti içindeyiz" şeklinde konuştu.

dsc-7772.JPG

 İranlılar daha sonrada Biçer mahallesinde bulunan tarihi meydan Medresesini ziyaret ettiler. Kültür ve Turizm ve Kültür Müdürü İdris Ağacanoğlu, tarihi meydan medresesi ile ilgili bilgiler aktardı. İranlı seyahat acentalarının temsilcileri günün anısına Müdür Ağacanoğlu'na plaket takdim ettiler. Burada konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, gezide emeği geçen herkese teşekkür etti.

dsc-7735.JPG

İranlı kadınlar ise Hakkari doğasına hayran kaldıklarını belirttiler. İranlı kadınlar," "Burada insanlar çok sıcak, her şey çok güzel gidiyor. Geldik, gezdik burayı. Her şey çok iyi gidiyor. İnşallah İran'dan yolcularımızı arkadaşlarımızı da buraya getireceğiz. Çok güzel turlar yapacağız" şeklinde konuştular. Haber: Feyzullah Taş

dsc-7809.JPG

 

 

Bu haber toplam 1924 defa okunmuştur
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim