• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

İran’nın Kürtleri idam etmesi protesto edildi

İran’nın Kürtleri idam etmesi protesto edildi
Hakkari Demokrasi Platformu Bileşenleri bir araya gelerek son dönemde yoğunlaşan İran’daki idamları protesto etti.

HAKKARİ (İHA) –Altay Caddesi  üzerinde bulunan Belediye Başkanlığı önünde yapılan basın açıklamasına Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

 

 Burada Hakkari Demokrasi Platformu Bileşenleri adına bir açıklama yapan Hakkari Barosu Başkanı Av.  İsmail Durgun, yaşam hakkı temel ve vazgeçilmez bir insan  olduğunu belirterek .u nedenle de gerek ulusal ve gerekse uluslar arası belgelerde korunarak güvence altına alındığını söyledi.

 

 İnsan haklarına özellikle yaşam hakkına saygıyı içermeyen bir hukuk düzeni, despot ve barbar düzenler olduğunu ifade eden Durgun, İran rejimince, son dönemde, özellikle hak talebinde bulunan Kürtlere yönelik idam politikası gerçekleştirdiğini belirtti.

 

 Durgun,”İran Rejiminin İslam dinini kendi politikalarına alet ederek masumane hak taleplerinde bulunan insanlara yönelik bu tutumu bir insanlık ayıbıdır ve İslam dinine de iftiradır. Bu rejim tarafından bugüne kadar onlarca gazeteci ve temel hak talebinde bulunan insan idam edilmiştir. İnsanlar hakkında idam kararı verilirken bu insanların savunma yapmasına dahi izin verilmemektedir. Bu idamlar birer yargısız infazdır ve sorumluları da birer katil durumuna düşmektedir. İran halkı ile Kürtler yüzyıllardır yan yana barış içinde yaşamıştır. Bugün ise İran rejiminin tutumu bu iki halkı birbirine düşman haline getirmektedir. 16 Ocak 2011 tarihinde idam edilen Hüseyin Xiziri’nin idamının son idam olmasını diliyoruz. İran başta olmak üzere Türkiye ve Süreye’ de yaşayan Kürtlere yönelik anti-demokratik uygulamaların ve insan hakkı ihlallerinin son bulmasını, tüm uluslararası toplumun ve kendine insanım diyen herkesi bu insanlık ayıbına karşı sesini yükseltmeye davet ediyoruz” dedi.

 

Bu haber toplam 3024 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim