• BIST 10055.98
  • Altın 2420.658
  • Dolar 32.2925
  • Euro 34.7642
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 6 °C

İrfan Sarı Başkan seçildi,,

İrfan Sarı Başkan seçildi,,
Hakkari ve Yüksekova ilçesinden iki adayın yarıştığı Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği 11. olağan genel kongresi yapıldı.

Atlılar Caddesinde üzerinde bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği binasında yapılan genel kongreye BDP İl Eş Başkanı Mehtap Daştandemirel, BDP Merkez İlçe eş Başkanı Halit Soydan, Yüksekova parti meclis üyesi Abidin Eniş, BDP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Fikret Turgut ve esnaflar katıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanlığına Hakkari’den İsmail Akboğa, Yüksekova ilçesinden ise İrfan Sarı aday olarak gösterildi.

irfan-sari-n.jpgDivan heyetinin oluşturulmasının ardından konuşan Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkan adayı İrfan Sarı, yöntemimizi oluştururken Hakkari’ye taleplerini karşılayabilecek düzeyde ve sayın Öcalan' nın Demokratik Özerklik manifestosunun içerisinde olduğu gibi halkın kendi kendini yönetmesi statüsünde bir örgütleme planladıklarını söyledi.

Sarı,”Biz eş başkanlıkla dönüşümlü bir başkanlık sisteme geçtik. Çünkü yeniden inşa süreci başlayacak ve Hakkari burada kendi yerini belirleyecektir. Esnaf ve sanatkârın buna kayıtsız kalması düşünülemez. Bizde bu itibarla yönetimimizi oluştururken biz ve Şemdinli esnaf, sanatkârlar ve şoförler odasının başkanıyla birlikte dönüşümlü çalışmayı hedefimiz içine aldık. İki yıl biz yapacağız ikinci iki yılı ise arkadaşımız yapacak.

Ancak yönetim kurulunda ki arkadaşlarımız da eş güdümlü yine bugün mali idarelerde çalışan arkadaşlarımla eş güdümlü yine yerel hükümetle eş güdümlü çalışıp burada kalkınmayı hedefleyeceğiz. Eğer biz esnaf ve sanatkarımızın geleceğini düşünüyorsak biz önce halkımızın yerelden kalkınmasını sağlamalıyız. Eğer halkımızın yerelden kalkınmasını, ekonomik güçlülüğünü yaratabilirsek bu itibarla esnaf ve sanatkârımızın da güçlenecektir”

BÖLGEDEKİ HAYVANCILIĞI CANLANDIRMALIYIZ

Bölgedeki hayvancılığa da değinen Sarı,” Buradaki coğrafik yer bitkisine ve buradaki bitki floramsının 10 milyon hayvana ev sahipliği yapabileceğini biliyoruz. Doğal olarak hayvancılıkta kalkınmayı hamle haline getirebilirsek, bunun öncülüğünü yapabilirsek, esnaf sanatkârımız doğal olarak güçlenecektir.

Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, arıcılık gibi gerçekten halkımızın da inşa içinde kendine yer edinebileceği, varlık olarak kendisini ispatlayacağı bir hamleyi yaratabilirsek elbette esnaf ve sanatkârımıza gereken cevabı ve katkıyı sunmuş olacağız" dedi.

İl ve ilçelerden 5 oda olmak üzere 43 delegenin katıldığı seçimlerde 42 oy kullanılarak Yüksekova’dan İrfan Sarı 26 oy alarak Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanlığına seçildiği belirtildi. Haber: Serkan Kaya (iha)

Bu haber toplam 9999 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim