• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Irmak ve Akdoğan oylarını kullandı halkla kucaklaştı

Irmak ve Akdoğan oylarını kullandı halkla kucaklaştı
Hakkari merkez ve ilçelerinde sabah saatlerinde seçmenler oy kullanmaya başlarken, polis ekipleri ise okul güzergahlarında zırhlı araçla güvenlik önlemi aldı.

HDP Hakkari milletvekili adayları Selma Irmak ve Nihat Akdoğan ile Hakkari Belediyesi eş başkanları Fatma Yıldız ve Nazmi Coşkun da oylarını kullandı. Sabah saatlerinde Eş Başkan Fatma Yıldız ve parti yöneticileriyle birlikte 23 Nisan İlköğretim Okuluna gelen HDP Hakkari Milletvekili Adayı Nihat Akdoğan, 1078 Nolu sandıkta oyunu kullandı.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak ise, Eş Başkanı Nazmi Coşkun ve parti yöneticileriyle birlikte TOBB İlköğretim Okulu’na gelerek oyunu kullandı.

Oy kullanma işleminin ardından açıklamalarda bulunan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, “Bu kullanacağımız oyun demokrasiye ve insan haklarına, özgürlüğe vesile olmasını diliyor, annelerin gözyaşı dökmediği yeni bir süreç istiyoruz. Bu konuda halkımızın da tercihine saygılı olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi.

TOBB İlköğretim Okulu’na gelerek oyunu kullanan HDP Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak ise, “Tabi bu seçimde de biz inanıyoruz ki halk tekrar iradesini kullanacak.

Tercihini barıştan yana yapacak. Tercihini barış ve kardeşlikten yana yapacak. Cenazeler gelmesin diye oy kullanacak. Analar daha fazla ağlamasın diye oyunu kullanacak. Bir kez daha söylüyoruz. Bu ülkede biz savaş yaptırmayacağız ve bu ülkede hiç kimseyi diktatör yaptırmayacağız.

Bunun içinde oyumuzu barışa, kardeşliğe, kadın özgürlüğüne, gençliğe, ezilenlere ve bu ülkenin emekçilerine veriyoruz” diye konuştu.

 Oy kullanmaya gelen ve aralarında yaşlı vatandaşların da bulunduğu seçmenler ise, seçimin hayırlara vesile olmasını diledi.

Keklikpınar Mahallesinde oyunu kullanan CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı ise herşey barış ve kardeşlik için deyip olunu kullandı. Hakkarihabertv.com

aytekin-004.jpg

akdogan-m-004.jpgakdogan-1-001.jpgakdogan-2.jpg

Bu haber toplam 4421 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim