• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

IŞİD kimdir

IŞİD kimdir
Hakkari il genel meclis eş başkanı Lokman Özdemir, denilen örgüt Amerika, İsrail, İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Çeçenistan ve Ortadoğu da birçok İslam ülkelerinin maşası ve zavallı taşeronudur.

İl Genel Meclis Eş Başkanı Lokman Özdemir yaptığı yazılı açıklamada,"İşid terör örgütün nemruttan, firavundan, Ebu cehilden, Ebu lehepten hiçbir farkı yoktur.İşid terör örgütü İslam diniyle yakından uzağa hiçbir alakası yoktur.

İşidterörörgütü İslamâlemine büyük zararlar vermektedir. İnsanlık adaletine ve İslam hukukuna sığmayan uygulamalarda bulunmaktadır. Böyle bir örgüt ne insanlıkiçin ne de adalet için savaşır. Bu örgütün tek bir amacı var; oda Siyonizm’e ve emperyalizme dayalı bir devlet kurmaktır. Türkiye işide karşı sessiz kalması doğru değildir. C.H.P Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,işid kullandığı silahların büyük bir kısmı Türkiye’den giden silahlar olduğunu belirtmiş. Tırlarla silah gönderme basına yansıdı.

İşid terör örgütünün rojava, Musul ve şengal katliamlarına karşı Türkiye’nin sessiz kalmaması gerekir. Sessiz kalmak kabullenmektir.İşid 29-Temmuz 2014istanbul açık havada kılınan bayram namazında Müslümanlara cihat çağrısı yapıldı.

İşid incihat çağrısı rojavadakimazlum Müslümankürtve diğer inançlara katliam yapmaktır. İstanbul daişidaçık havada kılınan bayram namazda cihat çağrısına karşı AKP hükümeti müdahale yapılmamıştır. İslam dini katliamlara karşıdır. İmamların, âlimlerin, vaizlerin müftülerin ve diyanet işleri başkanlığın katliamlara karşı sessiz kalması, İslam dinine ve Hz Muhammed’e en büyük hakarettir. Defalarca yezidilerİ katliamdan geçirdiler. Beşikteki çocukları katlettiler, kadınları katlettiler. İşid terör örgütü yüzbinlerce yezidi halkışengaldan Güç ettirdiler.işid terör örgütününvahşetine  karşı insanlar, birleşmiş milletler ve insan hakları savunucuları  seyirci kalmamalıdırlar.

Siyonist İsrail devleti Gazze’yeyönelik saldırıları acımasızca sürerken, İşit terör örgütünün rojavadakikobanihalkına,şengal yezidi halkınakatliam yapıp ve birleşmiş milletlerin denetiminde olanmahmur kampındaki halkı güç ettirmek zorunda bırakılmıştır. Her halkın bulunduğu bölgede, bulunduğu coğrafyada kendini ve halkını savunma hakkı vardır.

 İşidterör örgütü ne islam için savaşıyor ne toprağı için savaşıyor. İşit terör örgütü Rojavadaki Kürtlere, şengaldakiyezideler ve mahmurdaki Kürtlere karşı savaşan barbar katil birterör örgütüdür. İşid terör örgütü İslam için savaşsaydı, rojava Müslüman ve mazlum Kürt halkına karşı değil Filistin halkıyla birlikte İsrail’e karşı savaşırdı. Burada işidhakkındabütün zihinlerde bu sorular uyanıyor.İşid nasılbirİslam örgütü olurda,İsrail devletiyle eş zamanlı olarakrojavadakobanide Kürt halkına ve diğer inançlara saldırıyor?

İşidörgütü hilafetiKürtkatliamı üzerinde mi gerçekleştiriyor? Ebubekir El bağdadi Kürt kanı üzerinde mi halife olmak istiyor? İşid örgütü mazlum Filistin halkı İsrail tarafından katledilirken neden ses çıkaramıyor?İşidörgütünün hedefiİslam hak ve hukuku olsaydı, Kobanideki mazlum Kürt çocuklarını katletmezdi. İslam diniyle bir ilişkisi olsaydı Filistin Gazze’dekiİsrail soykırımına sesiz kalmazdı.

İşid çete örgütü Musul’daki Hıristiyanlara, şengaldakiyezidilere diyorlar ki: “ya Müslüman olacaksınız ya da sizi öldüreceğiz”. İslam’dazorlama yoktur. Hz. Muhammed (sav) Medine’de buyurmuş ki“ senin dinin sana, benim dinim bana. isteyen iman etsin isteyen de iman etmesin” diyerek dinde serbestliği uygun bulmuştur. Her yönüyleişid örgütü İslami değerleri yok sayıp düşmanca saldırmakta tam bir Siyonistzihniyeti taşımaktadır.

Suudi Arabistan işide destek veriyor, İşid Amerika’nın taşeronluğunu yapıyor. Suudi Arabistan peygamberlerin merkezidir. İbrahim peygamberin, Hz. Muhammedin (sav) doğduğu ve vefat ettiği yerdir. Bundan dolayı Müslümanların kutsal gördüğü ve Hz Muhammedîn mezarı ve Müslümanların kıblesidir. Suudi Arabistan derhal işid ve El nursa gibi çetelere desteğini kesmelidir.

Desteğini kesmezse Hacca giden tüm hacı adaylarının Suudi Arabistan’da alış veriş yapmamalı.İşidve El Nursa çete örgütleri Rojavadaki Kürtlerin ve diğer halkların malını, kanını, ırzını kendilerine helal ediyor. İslam’da başka dinlerin ve başka halkların malı, kanı ve toprağına tecavüz etmek haramdır.

İşid çete örgütü İslami değerleri yıkıp yakıyor, bütün inançların ibadet yerlerini bombalayıp yıkıyor.Musulda 15 günde 6 cami yıkıp yok etti. 14. Yüzyılda kalma Hz. Cercişinin Camii ve türbesini yok ettiler. Hz. Yunusun türbesini bombalayıp yok ettiler. Ramazan ayının bir ay olması gerekirken, üç gün olma fetvasını veriyor. İşit çete örgütü Kâbe’yi yıkmayı göze almış. İşid çete örgütün İslamiyet’le hiçbir ilgisi olamaz tam bir İslam düşman zihniyetini taşıyor.

Amerika, İngiltere, Fransa ve İsrail kendilerine göre bir İslam yaratmak için işide ve benzeri çetelere her türlü desteği veriyor. Avrupa ülkelerinin bir kısmı EL Kaide’ye 94 milyon Euro fidye vermiş. Avrupa ülkeleri orta doğudakiMüslüman ülkelerden elini çekmelidir.

Tüm İslam ülkelerinde Libya, Tunus, Mısır, Irak, Suriye ve Afganistan’da savaş ve katliam var. Ortadoğu’daki tüm hakların demokratik, eşit, özgürlük ve barış içinde beraber yaşamanın dışında başka şansı yoktur. Ortadoğu’daki tüm halklar birleşip : “biz Amerika’nın, İngilizlerin, Fransızların ve İsrail devletinin adaletini istemiyoruz” demelidir. Bu nedenle Hakkari il genel meclisi olarak aşağıdaki önerileri hayata geçirilmesini talep ediyoruz.

işit terör örgütüne karşı herkes karşı çıkmalıdır. İşit terör örgütüne silah ve lojiktis destek sağlayan ülkeler desteğini kesilmelidir. Ortadoğu’daki tüm İslam ülkelerin, Hz Muhammed sav Medine sözleşmesini yeniden hayata geçirilmelidir" dedi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 4944 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim