• BIST 10498.27
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

İşkur kampanyasına ilgi

İşkur kampanyasına ilgi
6. Durağı olan Hakkari’ye gelen İşkur kampanya otobüsü Hakkari’de yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar çözüm süreci ile birlikte burada çifte mutluluk yaşadıklarını belirttiler.

Kampanya kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 22 ili ziyaret edecek ve her ilde ikişer gün kalacak olan özel tasarlanmış “İşkur Kampanya Otobüsü Hakkari’ye geldi. Otobüste görevli İş-Kur görevlilerinin iki gün süre ile Hakkari’nin tüm bölgelerinde kişilerle yüz yüze görüşmeler yapacakları, iş arayanlar ve işverenlere sunulan hizmetlerin ötesinde, İşgücü Yetiştirme Kursları, Girişimcilik Programları, İşbaşı Eğitim Programları, Toplum Yararına Çalışma Programları, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri, İşsizlik Sigortası, Kısa Çalışma Ödeneği gibi çeşitli hizmetleri tanıtılıyor.

İş-Kur hizmetlerinden faydalanmak isteyen Hakkari’li vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren belediye binası önünde bulunan otobüsün önünde büyük kuyruklar oluşturarak iş kayıtlarını yaptırdılar.  İlgili kurumun bazı çalışanları ise dışarıda kuyruklarda bekleyen vatandaşlarla görüşerek iş anketleri yaptılar. Otobüsü'nün önünde büyük kuyruklar oluşturan vatandaşlar Kürtçe ve Türkçe olarak barış süreci ile birlikte bölgeye huzurun geldiğini belirterek İşkur’ unda işsizliği önlemek için böyle bir çalışma başlatmasının ilde çifte sevinç yaşattığını ifade ettiler. Bayanların kuyrukta olmaması dikkatlerden kaçmazken gençler ve yaşı ilerlemiş olun vatandaşlar kuyruklara girerek, daha sonrada sırayla kampanya otobüsüne girerek burada kayıt yenileme ve yeni kayıtlarının başvurularını yaptırdılar.

 Kürtçe ve Türkçe olarak açıklamalarda bulunan vatandaşlar ise Köylerinden göç ederek merkeze yerleştiklerini iş sahaları olmadığı içinde aile bütçelerine katkıda bulmadıklarını söylediler. Vatandaşlar,” Başlatılan barış süreci ile birlikte burada işsizlik araştırması ve iş kayıtlarının alınması ilde sevince neden olmuştur. Daha önceleri hep bu kan dursun barış diyorduk ama o da geldi.

Bakın biz otobüsün önünde toplananlar genellikle Çukurca ilçesi kırsalından göç ederek Hakkari’ye gelen aileleriz. Daha önce üretici durumda iken köylerin boşalmasıyla birlikte tüketici duruma düştük. Burada iş yok bizde bunun için otobüse gelerek iş kaydımızı yaptırdık. Üniversite mezunları olmasına rağmen işsiz olanlar var. Bölgeye huzurun gelmesiyle birlikte işsizliğin önüne geçmek için hükümetin çalışma başlatması gerekir” şeklinde konuştular.

İsmini açıklamayan bir vatandaş ise kendisinin kilit taşı ustası olduğunu  ve yanında birçok kişiyi çalıştırdığını şimdi ise iş olmadığı için kendisinin de otobüsün yanına gelerek  iş kaydını yaptığını söyledi.

İşkur kampanya otobüsünün başında bulunan A Geliştirme ve İletişim Uzmanı Bülent Kılınç, projenin 6. Durağı olan Hakkari’de diğer illerde olduğu gibi burada da tanıtım çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirtti.  İki gün süreyle Hakkari’de olacaklarını belirte, Kılınç, iki gün boyunca yaygınlaştırma uzmanlarımız sokaktaki vatandaşlarımızın ayağına giderek yüz yüze tanıtım çalışmalarını ve İşkur’un hizmet tanıtım çalışmalarını gerçekleştireceklerdir dedi.

KAMPANYAMIZ HAKKARİ’DE ÖZEL BİR İLGİ GÖRDÜ

Kılınç,”Hakkari’deki ilgi oldukça yoğun durumda. Kalabalık vatandaşlar grubu otobüsün etrafını sarmış durumdalar. Hakkari’de özel bir ilgi gördüğümüzü söylemek mümkündür. İşkur hizmetlerinden faydalanmak isteyen kişilere de il merkezinde park edecek olan otobüste İŞKUR görevlileri tarafından on-line kayıt hizmeti sunulacak. 10 milyon Euro’luk bütçesi ile Türkiye’deki en büyük projelerden biri olan ve Avrupa Birliği-Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen “Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu” kapsamında gerçekleştirilen İşkur Tanıtım Kampanyası, istidamdan etkilenen tüm tarafları bilgilendirmeyi ve bu suretle daha fazla kişinin işgücü piyasasına girmesine ve istihdam oranını artırmaya katkıda bulunmayı amaçlıyor” şeklinde konuştu. Haber: Serkan Kaya

iskur-otobusu-1.jpg

 

iskur-otobusu-2.jpg

iskur-otobusu-3.jpg

iskur-otobusu-4.jpg

iskur-otobusu-5.jpg

Bu haber toplam 5765 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • KGK’dan Ankara’da diplomasi turu16 Mayıs 2024 Perşembe 11:40
  • HEM'de Gazze konulu konferans düzenlenecek16 Mayıs 2024 Perşembe 11:26
  • Yüksekova-Irak arasındaki turizm ağı genişliyor16 Mayıs 2024 Perşembe 08:49
  • Hakkari DEM Parti; Kürtçe resmi dil olsun15 Mayıs 2024 Çarşamba 16:14
  • Erken Tanı Senin Ellerinde”15 Mayıs 2024 Çarşamba 13:19
  • Hakkari’de dere yatakları temizleniyor15 Mayıs 2024 Çarşamba 10:35
  • Engel Tanımayan Kalpler Jandarmaya misafir oldu15 Mayıs 2024 Çarşamba 10:09
  • Başkan Arslan “canımız acıyor”14 Mayıs 2024 Salı 19:40
  • Hakkarili Kaya Şampiyonluklara doymuyor14 Mayıs 2024 Salı 19:18
  • Aşçı Adayları Hünerlerini Sergiledi14 Mayıs 2024 Salı 19:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim