• BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

İşkur'dan kariyer konferansı

İşkur'dan kariyer konferansı
Hakkari Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından “Kariyer Günü” etkinlikleri kapsamında meslek tanıtımları, kariyer planlaması, özgeçmiş hazırlama konulu bir konferans düzenlendi.

 Meslek Yüksek Okulu (MAYO) konferans salonunda düzenlenen konferansa Hakkari Üniversitesi Rektör Vekili Halit Demir, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bodur, öğretim görevlileri, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Burada konuşan Çalışma ve İş Kurumu Hakkari İl Müdürü Ahmet Kızılkaya gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkelerin ortak sorunu olan işsizlik ve istihdam bugün önemini bir kat daha arttığını ifade ederek böyle bir ortamda istihdam kurumlarına düşen görevler daha da önem kazandığını söyledi.

Kızılkaya,” İşkur’un son dönemde yaptığı çalışmalara da kısaca değinmek istiyorum.  İstihdam kurumlarının en temel görevlerinden birisi işgücü arz ve talebini eşleştirme görevidir. Başka bir ifadeyle iş ve işçi bulmaya aracılık yapmaktır. Bu çerçevede 2012 yılı sonu itibarı ile ilimizde 11 bin 24 kişilik toplum yararına çalışma programı uygulanmış olup, bu program çerçevesinde katılımcılara asgari ücret ve SSK primleri kurumumuz tarafından karşılanmıştır. Bu program süresince milli eğitim bakanlığına bağlı okullarımızın temizlik İşlemleri yürütülmüştür.

Belediye Başkanlıkları ile yürütülen program çerçevesinde alt yapı çalışmaları, ağaç dikme, park ve bahçe düzenlemesi, çevre düzenlenmesi kaldırım yapımı gibi faaliyetler ile ilimiz ihtiyaçları karşılamıştır”

  BİR ÇOK ALANDA BÜYÜK HİZMETLER GERÇEKLEŞTİRDİK
  2012 yılı içerisin de iş hayatına atılmak isteyen 175 vatandaşımıza girişimcilik eğitimi verildiğini de söyleyen Kızılkaya,” Girişimcilik eğitimi sayesinde kendi işini kurmak isteyen vatandaşlarımıza KOSGEB tarafından verilen hibeden faydalanmaları için gerekli temel eğitim verilmiştir. 214 vatandaşımıza meslek edindirme kursu düzenlenmiştir.

17 kişilik iş başı eğitim programı çerçevesinde kişiler hem iş becerilerinin artırmakta hem de işverenlerimize 6 aylık destek sağlanmıştır. Ayrıca dez avantajlı vatandaşlarımız unutulmamış bu kişilerin topluma kazandırılması için programlar düzenlenmiştir. Bu kapsamda 10 kişilik engelli kursu, 65 kişilik hükümlü ve eski hükümlü kursları açılmıştır.

İlimizdeki işsiz vatandaşlara  iş bulma tekniklerinin öğretilmesi amacıyla bin 170 vatandaşımıza iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sağlanmıştır. İlimizdeki birçok iş yeri ziyaret edilerek kurumumuz hizmetleri doğrudan tanıtılmış olup, işverenlerimiz bilgilendirilmiştir. Ayrıca kurumumuz işe yerleştirme faaliyetleri bünyesin de 128 vatandaşımızı özel sektör kapsamında iş sahibi yapmıştır” dedi. Haber: Serkan Kaya
 

Bu haber toplam 3106 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim