İsmail Kartal'dan Roma maçı sonrası istifa kararı
Kaynak:Ajanslar
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Roma ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Kartal, maçta görev verdiği oyuncuların ortaya koyduğu mücadeleden dolayı gurur duyduğunu belirterek, Şampiyonlar Ligi'ne yakışır bir karşılaşma oynandığını söyledi.
Tecrübeli teknik direktör, "Bu akşamki maçta verdiğim görevimi harfi harfine yerine getiren oyuncularımı tebrik ediyorum. Şampiyonlar Ligi'ne yakışır bir mücadele oldu. Maçı kazanabilirdik, çok net pozisyonlarımız da vardı. İlk maç berabere bitti. Oyuncularımla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.
"Kulübümün önünü açmak için istifa ediyorum"
Basın toplantısında soru almayacağını belirten İsmail Kartal, ardından görevinden ayrıldığını açıkladı.
Kartal, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"3 aydır buradayım. Sezon başından bugüne kadar oyuncularla yaptığımız antrenmanlar, kamplar; başkanımız, yönetimimiz bize yardımcı olmaya çalıştı. Çok güzel günlerdi. Bu akşam itibarıyla ben oyuncularımı tebrik ediyorum ve görevimden istifa ediyorum.
Bana bugüne kadar destek veren taraftarımıza, medya mensuplarına, personelime, oyuncu kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu akşam ben görevimi bıraktım. Kulübümün önünü açmak için böyle bir karar aldım.
Ekiple böyle bir karar aldık. Bundan sonra Fenerbahçe'me, futbolcularıma, gelecek olacak antrenörlere yardımcı olmak için şimdiden, yol yakınken bir daha asla dönmemek kaydıyla görevimden istifa ettim."
İsmail Kartal'ın açıklaması, Roma maçının ardından Fenerbahçe camiasında gecenin en önemli gelişmesi oldu.